Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH-dames 1 toont vechtlust in Oosterend

06-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag mocht het eerste damesteam van VVH naar Oosterend om te spelen tegen het tweede damesteam van Covos.

De eerste set begon VVH met Yvette op spelverdeling, Liset in de diagonaal, Annie en Regina op mid en Iris en Nienke Marije op de buiten. VVH begon direct met een 5-1 achterstand. Het blok van Covos zat erg goed en de thuisploeg sloeg haar ballen goed in. Ook hadden ze erg veel servicedruk waardoor VVH op een 12-4 achterstand kwam. Hierna herpakte VVH zich wat en werden de rally’s langer. De thuisploeg begon gaandeweg de set weer sterker te serveren en liep weer uit naar 22-12. De set wordt verloren met een stand van 25-16.

 

De tweede set werd gespeeld met dezelfde opstelling. Er was veel serve- en aanvalsdruk aan beide kanten, maar Covos speelt net iets sterker (10-7).  VVH blijft hierna vechten en komt terug. Door een sterke aanval van Nienke Marije wordt de stand 14-13.  Hierna ging er veel mis bij de Harlingers. Yvette wordt gewisseld voor Marieke op 20-14 en bij 22-15 wordt een time-out aangevraagd aan de kant van VVH. VVH kreeg van coach Alle Taco de opdracht mee om de druk meer op te voeren. Het werd 23-18 in het voordeel van Covos en voor VVH wordt het ‘alles of niks’ volleybal. De set werd helaas verloren met 25-20.

 

De derde set begon met een iets andere opstelling. Marieke bleef erin op de spelverdeling en Jetske kwam erin voor Annie op de mid. Wederom een sterke serve van Covos zorgde voor veel passfouten bij de Harlinger dames, waardoor Covos gelijk naar 13-7 uitliep. Aan de kant van VVH werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Anniek (libero) kwam in het achterveld erin voor Nienke Marije. Op 19-14 voor de thuisploeg, begon VVH begint sterker en attenter te spelen. Via goede services van Regina kwamen de Harlingers dichterbij geslopen (21-18). Op 23-23 trekt VVH de stand zelfs gelijk, waarna een aantal aan elkaar gewaagde rally’s volgen. Op vechtlust ging de set vervolgens naar VVH met 24-26!

 

Een nederlaag was afgewend: nu door om een vijfsetter af te dwingen! Helaas begon VVH set vier slordig, maar na wat opstartproblemen kwamen ze snel dichterbij. Covos verdedigde goed en pakte veel ballen in het achterveld, maar door meer slagkracht te tonen kwam VVH terug naar 11-11. Een time-out van Covos volgde hierna, maar dit haalde het team uit Harlingen niet uit de concentratie.  De servedruk van VVH ging omhoog en in de blokkering werden nu ook punten gepakt. Vanaf 12-14 speelt VVH geconcentreerd en weet het de rest van de set een voorsprong te behouden. Een goede serveserie van Liset (4 keer een ace) beëindigd de set in Harlinger voordeel met een stand van 16-25.

 

Een vijfsetter moest de winnaar dus bepalen in deze lange wedstrijd.  Dankzij mooie aanvallen van Nienke Marije begon VVH de set goed (0-3). Na een opslagfout aan de kant van VVH en een bal via het blok uit kwam Covos wat terug, maar een serveserie van Regina zorgde weer voor wat lucht (2‑7). Iris weet vervolgens op side-out tot twee keer toe een harde aanval binnen te slaan, waardoor VVH op 4-9 kwam. Hierna ging helaas veel mis bij de Harlingers. Met name de passing zorgde ervoor dat Covos terugkwam (9-10), waarna een Harlinger time-out volgde. Het einde van de set blijft gelijk op gaan en maar op 14-12 kreeg de thuisploeg twee matchpoints. Na een goed blok van Regina werd de stand 14-13, waarna het beslissende punt van de wedstrijd viel. VVH serveert, waarna een buitenaanval van Covos tegen de netrand gaat en vervolgens in het veld valt van de thuisploeg. Het punt wordt door de scheidsrechter echter aan Covos gegeven, want na lang twijfelen was het volgens haar een touché van de Harlinger blokkering.  VVH was het hier niet mee eens en probeerde met de scheidsrechter praten, maar hier niets meer van weten en verliet haar scheidsrechtersstoel. Ook op de tribune was het ongeloof groot. Zodoende eindigde de wedstrijd met een zeer vreemde nasmaak met 3-2 in het voordeel van Covos.

 

Een teleurstellend einde van een wedstrijd waarin VVH veel vechtlust toonde. De twee punten die mee werden genomen, waren uiteraard wel zeer welkom. Komende zaterdag spelen de dames thuis. Om 17.00 uur mag het eerste damesteam van Turfstekers Drachten als tegenstander aantreden.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen VR 1 pakt de draad weer op.

06-12-2016

HARLINGEN - De dames van fc Harlingen VR 1 moesten na het toch wel enigszins teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Stiens VR3, nu opnieuw thuis spelen en wel tegen de dames van WWS VR 1.

Bluesnight Midlum en de Zeeuwse band The Juke Joints

06-12-2016

HARLINGEN - Voor de 18e keer hield de organisatie van Bluesnight Midlum haar jaarlijkse Blues avond, dit keer in het muziekhart van Harlingen, Muziekcafé "de Lichtboei".

Wiebe: een dijk van een biertje!

06-12-2016

HARLINGEN - Er is een nieuw Harlinger biertje verkrijgbaar: Wiebe!

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)