Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH-dames 1 pakt zwaarbevochten winst in Joure

24-04-2017

HARLINGEN - Vrijdag 21 april was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor de dames van VVH.

Deze wedstrijd werd gespeeld tegen VC Joure, waar VVH de vorige keer net van verloor met 3-2. Dit maakte ons nog gemotiveerder om deze wedstrijd te winnen, naast het afsluiten met een winst als een teken voor wat volgend jaar te komen staat natuurlijk. Met een groot animo van dames 1, maar liefst elf speelsters, werd vol goede moed de eerste set gestart.

 

De eerste set werd begonnen met Anna Schurer en Nienke Marijke Schaaf-Kwast op de buitenaanval, Annie Leijenaar en Regina van der Kooij op de midaanval, Yvette Meirink op de spelverdeling en Iris Hooghiemster als haar diagonaal, daarnaast was Merle Santema libero. Op de bank zaten Anniek Punt, Marieke Sinnema, Alien Hoekstra en Jetske Leijenaar. Het puntenaantal ging erg gelijk op, het was te zien aan beide teams dat ze niet van plan waren te verliezen vanavond. Voor elke bal werd gevochten, maar door het constante spelen van Anna en Nienke Marije werden veel ballen op de buiten ingebracht. Ook hielp Regina hier erg bij door ballen in te rammen en directe punten te scoren voor de Harlingers en dit werd natuurlijk mede mogelijk gemaakt door het goede spelverdelen van Yvette. De midaanval van Joure scoorde directe punten met een harde aanval, maar de dames van Harlingen trokken aan het langste eind en wonnen de set met 19-25.

 

De tweede set werd begonnen met dezelfde opstelling. Helaas was te zien dat de dames van Joure nu meer in het spel kwamen en meer ballen van de grond haalden. Ook werd de bal naar buiten erg snel gespeeld, waardoor de blokkering van VVH moeilijk kon worden dichtgezet en er veel punten werden gescoord. Deze set werd hierdoor nog spannender en ondanks een paar tactische wissels werd de set nog net weggegeven aan Joure met 25-23.

 

Met een kleine wissel in de basisopstelling werd de derde set begonnen. De zusjes Leijenaar werden gewisseld. De Harlingers pakten de strijdlust van de eerste set weer terug en lieten het damesteam van Joure zien waar Harlingers van gemaakt zijn. Er werd hard aangevallen en goed opgeslagen, maar de dames van Joure lieten zich niet kennen en bleven ook vechten voor elke bal. Het was een spannende set waarbij beide teams weer erg aan elkaar gewaagd waren. Anniek werd er voor Anna ingezet aan het einde van de set, wat een slimme wissel was want helaas voor Joure was het net niet genoeg en won VVH met 22-25.

 

Voor de vierde set had Ous, onze coach, een hele andere opstelling in gedachte. Op de buitenaanval stonden Anna Schurer en Anniek Punt, Alien Hoekstra en Jetske Leijenaar op de mid, Marieke Sinnema op de spelverdeling en Iris Hooghiemster op de diagonaal. Helaas voor Regina betekende dit dat ze niet meer kon zeggen dat ze 100% heeft gespeeld dit seizoen. Voor een hele andere opstelling dan dat de dames van VVH gewend waren, ging het erg goed. We waren nog steeds erg gewaagd aan Joure, maar zij zaten net wat beter in het spel dan ons. Hierdoor werd de vierde set nog net weggegeven aan Joure met 25-20.

 

Dit betekende een vijfde set. Beide teams waren niet van plan deze laatste set te verliezen. Nienke Marije werd er ingewisseld voor Anna, Yvette voor Marieke en Regina voor Alien. De dames aan Joure hadden een sterk begin en stonden telkens een paar punten voor op VVH. Gelukkig lieten de dames van Harlingen hun hoofd niet hangen en kwamen sterk terug. Aan het einde van de set stond het 14-13 in het voordeel van Joure. Matchpoint dus. Ondanks de druk werd er toch goed gespeeld en kwam het puntenaantal op 14-15 te staan in het voordeel van Harlingen. Echter, lieten de dames van Joure het hier niet bij. Na een aantal keer bijna winnen, kwam Joure in het voordeel te staan. Na een spannende rally stond het weer gelijk en besloot VVH dat het nu genoeg was geweest. Door een fout van de tegenstander won VVH met 18-20 en kon het feest bij de Mac Donalds beginnen!

 

Al met al was het een erg goede wedstrijd voor VVH en zijn wij erg tevreden naar huis gegaan. Ondanks deze overwinning zijn wij geëindigd op de negende plek met 51 punten. Het was een erg wisselend seizoen en wij vinden het erg jammer dat we niet hoger zijn geëindigd omdat nummer 9 tot nummer 5 erg aan elkaar gewaagd zijn met maar 7 punten verschil. Volgend jaar zijn wij zeker van plan om hoger te klimmen in de ranglijst en door te gaan met onze vordering. Tot volgend jaar!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor