CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH-dames 1 pakt zwaarbevochten winst in Joure

24-04-2017

HARLINGEN - Vrijdag 21 april was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor de dames van VVH.

Deze wedstrijd werd gespeeld tegen VC Joure, waar VVH de vorige keer net van verloor met 3-2. Dit maakte ons nog gemotiveerder om deze wedstrijd te winnen, naast het afsluiten met een winst als een teken voor wat volgend jaar te komen staat natuurlijk. Met een groot animo van dames 1, maar liefst elf speelsters, werd vol goede moed de eerste set gestart.

 

De eerste set werd begonnen met Anna Schurer en Nienke Marijke Schaaf-Kwast op de buitenaanval, Annie Leijenaar en Regina van der Kooij op de midaanval, Yvette Meirink op de spelverdeling en Iris Hooghiemster als haar diagonaal, daarnaast was Merle Santema libero. Op de bank zaten Anniek Punt, Marieke Sinnema, Alien Hoekstra en Jetske Leijenaar. Het puntenaantal ging erg gelijk op, het was te zien aan beide teams dat ze niet van plan waren te verliezen vanavond. Voor elke bal werd gevochten, maar door het constante spelen van Anna en Nienke Marije werden veel ballen op de buiten ingebracht. Ook hielp Regina hier erg bij door ballen in te rammen en directe punten te scoren voor de Harlingers en dit werd natuurlijk mede mogelijk gemaakt door het goede spelverdelen van Yvette. De midaanval van Joure scoorde directe punten met een harde aanval, maar de dames van Harlingen trokken aan het langste eind en wonnen de set met 19-25.

 

De tweede set werd begonnen met dezelfde opstelling. Helaas was te zien dat de dames van Joure nu meer in het spel kwamen en meer ballen van de grond haalden. Ook werd de bal naar buiten erg snel gespeeld, waardoor de blokkering van VVH moeilijk kon worden dichtgezet en er veel punten werden gescoord. Deze set werd hierdoor nog spannender en ondanks een paar tactische wissels werd de set nog net weggegeven aan Joure met 25-23.

 

Met een kleine wissel in de basisopstelling werd de derde set begonnen. De zusjes Leijenaar werden gewisseld. De Harlingers pakten de strijdlust van de eerste set weer terug en lieten het damesteam van Joure zien waar Harlingers van gemaakt zijn. Er werd hard aangevallen en goed opgeslagen, maar de dames van Joure lieten zich niet kennen en bleven ook vechten voor elke bal. Het was een spannende set waarbij beide teams weer erg aan elkaar gewaagd waren. Anniek werd er voor Anna ingezet aan het einde van de set, wat een slimme wissel was want helaas voor Joure was het net niet genoeg en won VVH met 22-25.

 

Voor de vierde set had Ous, onze coach, een hele andere opstelling in gedachte. Op de buitenaanval stonden Anna Schurer en Anniek Punt, Alien Hoekstra en Jetske Leijenaar op de mid, Marieke Sinnema op de spelverdeling en Iris Hooghiemster op de diagonaal. Helaas voor Regina betekende dit dat ze niet meer kon zeggen dat ze 100% heeft gespeeld dit seizoen. Voor een hele andere opstelling dan dat de dames van VVH gewend waren, ging het erg goed. We waren nog steeds erg gewaagd aan Joure, maar zij zaten net wat beter in het spel dan ons. Hierdoor werd de vierde set nog net weggegeven aan Joure met 25-20.

 

Dit betekende een vijfde set. Beide teams waren niet van plan deze laatste set te verliezen. Nienke Marije werd er ingewisseld voor Anna, Yvette voor Marieke en Regina voor Alien. De dames aan Joure hadden een sterk begin en stonden telkens een paar punten voor op VVH. Gelukkig lieten de dames van Harlingen hun hoofd niet hangen en kwamen sterk terug. Aan het einde van de set stond het 14-13 in het voordeel van Joure. Matchpoint dus. Ondanks de druk werd er toch goed gespeeld en kwam het puntenaantal op 14-15 te staan in het voordeel van Harlingen. Echter, lieten de dames van Joure het hier niet bij. Na een aantal keer bijna winnen, kwam Joure in het voordeel te staan. Na een spannende rally stond het weer gelijk en besloot VVH dat het nu genoeg was geweest. Door een fout van de tegenstander won VVH met 18-20 en kon het feest bij de Mac Donalds beginnen!

 

Al met al was het een erg goede wedstrijd voor VVH en zijn wij erg tevreden naar huis gegaan. Ondanks deze overwinning zijn wij geëindigd op de negende plek met 51 punten. Het was een erg wisselend seizoen en wij vinden het erg jammer dat we niet hoger zijn geëindigd omdat nummer 9 tot nummer 5 erg aan elkaar gewaagd zijn met maar 7 punten verschil. Volgend jaar zijn wij zeker van plan om hoger te klimmen in de ranglijst en door te gaan met onze vordering. Tot volgend jaar!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear