Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH dames 1 pakt de winst in Bolsward

24-10-2016

HARLINGEN - Zaterdag 22 oktober mochten de dames van VVH richting Bolsward voor alweer de vierde competitiewedstrijd.

VVH negende op de ranglijst tegen Bolsward op plek nummer 11. Volgens `de  geleerden` achter de Nevobo site zou de uitslag 3-1 voor VVH worden. In hun prognose hebben ze waarschijnlijk alleen niet meegenomen dat drie speelsters bij VVH afwezig waren.

  

Nienke Marije en Iris waren er beide niet bij en Annie is nog steeds geblesseerd. Gelukkig kwam er versterking van Greta (dames 2) en Rixt van de A-jeugd maakte haar debuut in dames 1. De eerste set mocht Greta meteen aan de bak op de buiten met Anna. Yvette en Liset op spelverdeling en dia, en Jetske en Regina namen de midposities voor hun rekening. Aniek heeft voor vandaag haar libero shirt doorgegeven aan Rixt. Met 2 wisselspeelster op de bank waarvan 1 overal in te zetten was en 1 geblesseerd, werd er vol goede moed aan de wedstrijd begonnen! VVH begon goed, Bolsward was hier en daar  wat slordig waardoor het al snel  9-4 voor Harlingen stond. Rixt kreeg van coach Alle Taco gelijk de kans om libero er in te komen en deed dit prima. VVH behield de controle en liep door naar 17-14 voor VVH. Na de time-out van Bolsward kwamen ze terug en kwamen ze voor het eerst deze set zelfs op voorsprong bij een stand van 22-21. Een time-out aan de kant van VVH volgde, waarna Liset met een mooie 3-meter aanval de stand weer gelijk trok. Dat zal het moment zijn geweest waarop de scheidsrechter ook besloot een time-out te nemen want na een grote net fout van Bolsward floot hij ook een vieze bal van Bolsward niet af. Pas toen de bal bij VVH op de grond viel was zijn time-out blijkbaar afgelopen en werd het 23-22 voor Bolsward. Gelukkig was Bolsward vervolgens erg sportief door de volgende opslag in het net te slaan (23-23). Bolsward forceert vervolgens een setpoint op 24-23. VVH wist de stand weer gelijk te trekken en scoorde vervolgens met prikballen, waardoor de set met 26-24 verdient werd binnengehaald!

 

De tweede set werd met dezelfde opstelling gespeeld. VVH begon met een 5-3 voorsprong . Er werd hierna echter met iets minder overtuiging dan de eerste set gespeeld , waardoor de stand tot 11-11 gelijk op bleef gaan. VVH pakte daarna een paar punten op rij met als gevolg een time-out aan de kant van Bolsward. Deze time-out kwam voor  VVH precies op het goede moment. De coach van VVH had een zeer goede inschatting van de tegenstanders gemaakt, en kon dit perfect verwoorden en uitleggen aan de speelsters van VVH. Deze begrepen meteen wat er bedoeld werd en namen dit goede advies mee. Het zelfvertrouwen van een aantal spelers was er blijkbaar ook door gegroeid want VVH leek even vleugels te krijgen. Al snel stond het 20-15 voor VVH. Regina wist de set mooi af te sluiten met een prikbal in het centrum van Bolsward. Met 25-20 was daarmee ook de tweede set binnen.

 

Zou de prognose dan toch uitkomen? Ook de derde set begon in dezelfde opstelling. VVH begon deze set in tegenstelling tot de voorgaande sets met een achterstand (4-1). De coach van VVH gebruikt weer wat woorden en feiten, welke we maar beter niet letterlijk kunnen herhalen, om de dames bij de les te krijgen. Op een stand van 11-11 betrad Anniek  het veld op de buitenpositie iv plaats van Anna. Het spel bleef daarna ook erg op en neer gaan. Dan kwam VVH achter met 13-16 en vervolgens werden er 6 punten op rij gescoord en stonden de Harlingers weer voor met 19-16. Schommelingen gingen door tot 22-20 voor VVH. Op dit moment kreeg VVH helaas een `pass dip` en werd de set met 25-22 gepakt door Bolsward.

 

Aan het begin van set vier, kon worden vastgesteld dat de prognose dan toch maar uit moest komen! Daarvoor moest de set wel gewonnen worden. Anniek bleef de vierde set op de buiten staan en VVH begon met een kleine voorsprong van 4-2. De overtuiging mist vervolgens een beetje en er werd wat slordig gespeeld. Gelukkig gold dit voor beide teams. Op een achterstand van 12-14 nam VVH een time-out. Na deze onderbreking volgde een goede opslagserie en pakte VVH weer de voorsprong met 17-15. Helaas zijn er ook veel opslagfouten deze set. Opslagfout nummers 4, 5 en 6 werden op dit moment helaas achter elkaar aan gemaakt, wat de stand even geen goed deed. Gelukkig wist VVH op de side-out een paar keer op rij tactisch te scoren waardoor de stand weer gelijk werd en VVH zelfs weer de leiding overnam. Greta kwam op 23-20 aan opslag wist met een mooie service precies op de lijn te scoren! Gelukkig had de scheids nu geen time-out en kwam VVH op matchpoint! Vervolgens scoorde Anniek met een mooie aanval het laatste punt en pakte VVH de 3-1 overwinning!

 

Onvoorstelbaar hoe dit van te voren allemaal voorspeld kan worden! Greta en Rixt werden uiteraard hartelijk bedankt voor hun inzet! Zaterdag 29 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. Om 15.00 uur spelen de dames thuis tegen de koploper!! Hopelijk zijn dan weer wat meer speelsters van eigen team inzetbaar.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wat een feest

24-10-2016

HARLINGEN - Na maanden van plannen en vergaderen was het afgelopen zaterdag eindelijk zover het eerste Eikeltjesfeest.

Samen sterk

24-10-2016

HARLINGEN - Nog 1 nachtje slapen… en dan barst de sponsorloop los!

Nieuws over huisnummers

24-10-2016

HARLINGEN - In het kader van de Basisregistratie adressen en Gebouwen (BAG) is de gemeente verplicht aan alle verblijfsobjecten, zoals woningen, bedrijfspanden, units of garages, adressen toe te kennen.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis