Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH dames 1 komt net te kort tegen Makkum

25-01-2017

HARLINGEN - Op vrijdag 20 januari namen de dames van VVH het op tegen de koploper van de poule, Makkum dames 2.

Dit beloofde een lastige wedstrijd te worden. Helaas was het team ook niet compleet. Eén van onze belangrijke buitenaanvalsters, Nienke Marije Schaaf-Kwast, was op wintersport. Hierdoor werd de volgende opstelling bedacht door onze trainer en die dag coach Ous: Anna Schurer en Iris Hooghiemster als buitenaanvallers, Jetske Leijenaar en Regina van der Kooij als onze mids, Yvette Meirink als onze spelverdeler en Merle Santema op de diagonaal.

 

De eerste set begon VVH erg sterk. We lieten ons niet weg spelen door de nummer één en hielden voet bij stuk. VVH maakte veel punten door slim te spelen en te anticiperen op de ballen van de tegenstander. Helaas door vele serve fouten kwam Makkum toch dichtbij. Het einde van de set werd erg spannend doordat de Harlingers en de Makkumers maar een puntje verschilden. Jammer genoeg kwamen de dames van Harlingen net te kort en won Makkum met 24-26 de eerste set.

 

VVH ging met een goed gevoel de tweede set in, want deze set zouden we pakken! De set begon hetzelfde als de eerste set, VVH was sterk maar maakte veel serve fouten. Ook de scheids zat ons tegen, die had een bril op zonder sterkte want die zag niks. Voetfouten, netfouten en ga zo maar door, werden niet afgefloten door de scheids, wat vooral in het voordeel van Makkum was. Ook in deze set kwam VVH aan het einde net te kort en verloor met 19-25.

 

In de derde set lieten de dames van VVH het hoofd niet hangen, wij waren vastberaden om tenminste een set te pakken van de koploper. Echter waren de dames van VVH erg gefrustreerd en lieten de pass links liggen. Deze kwam niet meer aan bij onze spelverdeelster Yvette Meirink waardoor de aanval er ook niet meer uit kwam. Er was nog geprobeerd het spel om te draaien door Marieke Sinnema te wisselen voor Yvette Meirink, maar helaas kwam de pass nog steeds niet aan. Het was duidelijk te zien dat de Makkumers sterker waren in deze set dan de dames van Harlingen. Deze set verloren wij dan ook met 13-25.

 

De laatste set gingen wij toch met volle hoop in. Helaas was de frustratie van elke keer net niet winnen te groot en speelde VVH gewoon erg slecht. Wat ons ook nog tegenzat was de blessure van Regina van der Kooij in haar rug. Zij moest er worden uitgewisseld. De neerwaartse trend die te zien was in ons puntenaantal zette voort en VVH verloor met 10-25 van Makkum.

 Dit jaar hebben wij verloren met 4-0 tegen de Makkumers, maar volgend jaar zijn wij vastberaden om van ze te winnen! Dit verlies heeft ons wel uit het linker rijtje gehaald. Gelukkig staan wij dichtbij de andere teams dus kunnen wij alsnog in het linker rijtje komen. De volgende wedstrijd is dinsdag 7 februari om 19:30 tegen de nummer 2, VoVeSa dames 1, in Harlingen. Kom ons vooral aanmoedigen zodat wij deze keer wel kunnen winnen van een team dat hoog staat!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gebiedsontwikkelingsproject Franekeradeel - Harlingen

25-01-2017

HARLINGEN - Planwijzigingen nodig voor extra maatregelen.

JOGG Harlingen start bewegingscampagne: Wad beweegt jou!

25-01-2017

HARLINGEN - JOGG (jongeren op gezond gewicht) Harlingen is op spetterende wijze begonnen met de nieuwe bewegingscampagne.

Jeugdjournaal Zeerobben

25-01-2017

HARLINGEN - De competitie is voor de jeugd van Zeerobben nog steeds niet van start gegaan. Wel wordt er alweer volop geoefend op het Oostersportpark.

Reacties

De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine