Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH A-meisjes behalen unieke prestatie

12-02-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde de meisjes A1 van Volleybal Vereniging Harlingen een bijzondere thuiswedstrijd.

Bij winst, zouden ze namelijk al een jaar geen competitiewedstrijd meer verloren hebben. De titel verraadt het natuurlijk al een beetje, maar het lukte hen al kregen ze het zeker niet cadeau.

 

Tegenstander van de dag waren de A’s van VC Bolsward. Met Merle Santema en Iris Hooghiemster als buitenaanvallers, Alien Hoekstra en Anniek Punt op de mid en Yvette Meirink en Marieke Sinnema op spelverdeling/diagonaal ging VVH van start. Leanne Jasper was weer de libero en Nelly van Dijk begon naast coach Reinier Kwast op de bank.

 

Vanaf het begin was VVH de betere ploeg en wist het de bezoekers onder druk te zetten via harde, strakke services. Vooral Iris en Anniek lieten hier van zich spreken. Het team speelde met veel zelfvertrouwen, werkte in de rally ontzettend hard en liet Bolsward gemakkelijk achter zich. Ook de passlijn met Merle, Anniek, Leanne en Iris werkte uitstekend. Nelly werd door Reinier veelvuldig ingewisseld als extra aanvalster en deed dit goed. Met 25-16 en 25-18 gingen de eerste twee sets eenvoudig naar de thuisploeg.

 

Zoals  wel vaker bij een jeugdteam het geval is, kan het wel eens wat wisselvallig spelen. Dit gold ook voor de ploeg van VVH, want in set drie ging het allemaal stuk minder vanzelfsprekend en werden meer eigen foutjes gemaakt. Dit kwam mede doordat ze zich erg lieten afleiden door de coach van de tegenstander die vaak (onterecht) ‘moord en brand’ schreeuwde richting de scheidsrechter. Ook moest gezegd worden dat de beste speelster aan Bolswarder kant haar team knap op sleeptouw nam met haar harde aanvallen en services. Een tweetal time-outs ten spijt, kreeg VVH de controle niet meer terug en moest het toestaan dat de set met 22-25 naar Bolsward ging. 

 

Voor set vier gaf Reinier als opdracht mee aan de meisjes om geen aandacht meer te schenken aan het gepraat van de tegenstander tegen de scheidsrechter en weer plezier te maken in hun eigen spel. Aan de hand van de enthousiaste en bovendien sterk spelende midspeelsters Anniek en Alien werd dit direct gedaan. Het extra stukje beleving in het spel maakte dat VVH sterker begon te spelen en meer lef toonde in de serve en aanval. Iris stampte de ballen weer hard binnen en via de set-ups van Yvette en Marieke werden ook de andere aanvalster goed bediend. Met 25-20 ging de set en daarmee de wedstrijd naar VVH.

 

Hiermee was een unieke prestatie een feit! In februari 2016 (in het vorige seizoen) werd voor het laatst een wedstrijd verloren door de meiden: toen was OPM Heerenveen met 3-2 te sterk. Sindsdien werden alle wedstrijden gewonnen; het totaal aan overwinningen dit seizoen bedraagt nu al 15 stuks. Hiermee zijn ze het enige team in de competitie dat nog geen wedstrijd verloren heeft. Na de voorjaarsvakantie hoeft het team pas weer aan te treden: dan is op donderdag 2 maart Makkum de volgende tegenstander.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben wint van Flevo Boys

12-02-2017

HARLINGEN - Op zaterdagochtend werden alle thuiswedstrijden door de Walde afgelast.

10 jaar Op Sien Plaats: één groot feest!

12-02-2017

HARLINGEN - De band Op Sien Plaats bestaat tien jaar en dat werd zaterdag 11 februari gevierd met een concert in de Lichtboei!

Podiumplaats voor Hosanna in Wijchen

12-02-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag reisden in winterse omstandigheden twee teams van Hosanna met Waddentours naar Wijchen voor deelname aan de tweede wedstrijd van dit Winterguard seizoen.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine