CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

vv Groningen – Zeerobben 1 – 1

19-11-2017

HARLINGEN - Zeerobben laat winst in de eerste helft liggen.

vv Groningen – Zeerobben  1 – 1 Zeerobben speelde een uitstekende 1e helft in Groningen maar verzuimde de vele kansen af te maken. Daardoor bleef het steken op een 1-1 gelijkspel. Foto: Bert Drent.

Op basis van de goede eerste helft van Zeerobben zijde hebben ze twee punten laten liggen in Groningen. Maar in de dying-seconds van de tweede helft zullen zowel de Groningers als de Harlingers niet klagen over dit ene punt. Immers kreeg eerst de thuisclub in de voorlaatste minuut een levensgrote kans (Jacob redde). In echt de laatste minuut had Zeerobben de winst nog naar zich toe kunnen trekken in een spectaculaire scrimmage voor het doel van uitblinker Steven de Haan.

 

Prima voetbal levert te weinig op

Wie wat verlaat het sportpark Het Noorden had betreden heeft het eerste doelpunt waarschijnlijk gemist. Al in de tweede minuut kwamen de groenwitten op een 0 – 1 voorsprong. Een pittige overtreding op Marcel Visser leverde een vrije trap op. Kristian Feenstra wist de blonde lokken van Pieter Westra te vinden. In eerste instantie wist de Haan nog te redden, maar de bal schoot door en Higor da Silva wist de bal over de doellijn te duwen. Vijf minuten later kwam Marc Reussing centimeters te kort na een vrije trap van Dylan Drent. Keeper  De Haan onderscheidde zich met een fabelachtige redding op een vlammend schot van Marcel Visser. In deze fase had Zeerobben over links de marge kunnen en misschien wel moeten vergroten. Helaas stond het vizier niet op scherp, twee keer lat en redding keeper. 

 

Eén kans één doelpunt

Uit het niets kwamen de gastheren op 1 – 1. Onnodig balverlies op het middenveld leidde dit doelpunt in. In de snelle omschakeling belandde de bal fortuinlijk bij Tim van der Molen en met dit buitenkansje wist hij wel raad. Een weinig later schoot Kristian Feenstra uit een vrije trap op de lat. De rebound was weliswaar voor Frank ten Hoeve, maar zijn kopbal miste snelheid. Op een passje van Kristian had Frank ten Hoeve vrije doorgang. Goed verdedigen voorkwam de verdiende voorsprong. Uit een corner torende Pieter Westra boven iedereen uit en kopt goed naar de hoek, Frank ten Hoeve zou afronden, maar opnieuw De Haan, die er als de kippen bij was om dit te voorkomen. Zeerobben laat na om de trekker over te halen.

 

Bedenkelijk niveau

Meteen na de thee leek Zeerobben de draad van de eerste helft weer op te nemen. Maar weer lukte het niet om de beslissende eindpass te geven. Uit een snelle counter kreeg de rechtsbuiten een 100 % kans om Groningen op voorsprong te zetten. De Vries in samenwerking met Marc Reussing wist erger te voorkomen.  Hierna ontstond er een licht overwicht van de thuisclub en moest de defensie overwerk verrichten. Op het middenveld werd te vaak balverlies geleden en was de passing slordig te noemen.  Daardoor kreeg vv Groningen kleine mogelijkheden en was er voortdurend de dreiging op een tegendoelpunt.  Bij uitvallen van de gasten had alsnog de winst gepakt kunnen worden. Dylan Drent en Marcel Visser  zochten het doel te hoog en bleef de spanning tot letterlijk de laatste minuut.

 

Spektakel in blessuretijd

In de eerste minuut van de blessuretijd leek de winst toch nog in Stad te blijven.

Na een opeenstapeling van fouten kon Jaimie Walstra vrij op Jacob de Vries afstomen. Laatste genoemde kwam als winnaar uit de strijd met een puike redding. In de allerlaatste minuut kregen Higor, Marcel en Dylan in een scrimmage  de kans om de drie punten op de valreep naar de Friese Havenstad  mee te stelen. Het leek wel of de bal er niet in mocht en zo moest Zeerobben zich tevreden stellen met één punt. Het hadden er ook nul kunnen zijn gezien de laatste grote kans van Groningen. De  correct leidende scheidsrechter Besselsen stuurde hierna de verkleumde manschappen onder de hete  douche.

 

Niet warm

Blij met een punt? Zeker niet, gezien de goed gespeelde  eerste helft, waarin te veel kansen om zeep werden geholpen. Toch kun je achteraf stellen, dat één punt maximaal was, omdat in het tweede bedrijf onherkenbaar slordig gespeeld werd. En Groningen zich prima herstelde van een zwakke eerste helft. Echt warm werd je niet van het vertoonde spel, de spanning vergoedde dit  nog enigszins. Volgende week thuis maar weer proberen tegen Winsum (Gr.).

 

Scoreverloop: 0 – 1 Higor da Silva (2e  min.); 1 – 1 Tim van der Molen (20e  min.)

 

Zeerobben: Jacob de Vies; Albert Beuker; Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Yander Zandbergen; Kristian Feenstra; Marcel Visser; Dylan Drent; Frank ten Hoeve (70e min. Frank Pietersma); Higor da Silva.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Viaduct N31 over de Oosterparkweg verleden tijd

19-11-2017

HARLINGEN - In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 november 2017 is het oude viaduct van de N31 gesloopt.

Werkbezoeken HOOP

19-11-2017

HARLINGEN - Daartoe in staat gesteld door leden van 50Plus Leeuwarden, maakte een delegatie van de fraktie van HOOP Harlingen (v.h. OPA) rondgang door het Provinsjehûs in Leeuwarden. afgelopen vrijdag een gecombineerde

Sint publiek genoot op Harlinger Voorstraat van Hosanna

19-11-2017

HARLINGEN - Terwijl Sinterklaas en zijn Pieten onderweg waren van de Dokkade naar het Hannemahuis op de Harlinger Voorstraat, vermaakten de muziek en dansgroepen van muziekvereniging Hosanna het publiek op de Voorstraat.

Reacties

Visie Events Visie Events Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen