HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Voorzitter Pim Vrolijk winnaar Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

10-01-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 6 januari werd bij J.B.V. Boulegoed het traditionele Nieuwjaarstoernooi gehouden.

Voorzitter Pim Vrolijk winnaar Nieuwjaarstoernooi Boulegoed Op de foto: v.l.n.r. Klaas, Pim en Ginie

Dit toernooi is voor leden, familie, vrienden, buren dus echt een gezelligheidstoernooi. Er waren 56 spelers die aan het toernooi deelnamen maar door het aantal belangstellenden waren er wel honderd mensen aanwezig.

 

Voorzitter Pim Vrolijk begon zijn Nieuwjaarsrede met een terugblik over 2017. Hij noemde o.a. het verbeteren van de buitenterreinen, die nu bestaan uit vier verschillende ondergronden, de prachtige led verlichting in de Boulodrome, maar ook de Boulodrome toernooien en het Walle Geertsje toernooi die uit een dalletje omhoog kruipt en weer een groot toernooi gaat worden in de toekomst. Ook stond hij stil bij de mensen die helaas niet bij het Nieuwjaarstoernooi aanwezig konden zijn.

 

De vooruitblik voor 2018

Wederom een verbetering van het spelniveau dus trainingen en meer externe toernooien spelen. Ook nieuw is de uniforme kleding als je voor je club uitkomt. Ook de licentiestructuur zal weer herzien worden door de N.J.B.B.

 

Dat de leeftijd uiteenloopt bij Boulegoed kan je gerust stellen aldus voorzitter Vrolijk. Een van de nieuwe leden Bas Schoot is nog maar 15 jaar en een groot talent met daarnaast de genomineerde 86 jarige Willem Teuben voor de Hotze Schuil trofee. Hierna werd de traditionele Berenburg proost voor 2018 gehouden met een applaus voor alle vrijwilligers.

 

De bezetting van de wedstrijdtafel is dan al druk bezig geweest om de loting van de eerste partij te verrichtten. Tussen de partijen door werd er door de vrijwilligers achter de bar de erwtensoep met roggebrood en katenspek geserveerd. Er zou door de overweldigende belangstelling op tijd worden gespeeld maar gelukkig was dit niet nodig en kon men gewoon zijn partij tot 13 winstpunten uitspelen. Iedere deelnemer speelde deze middag drie partijen en steeds weer met een andere maat. Na deze 3 partijen wordt het bij de wedstrijdtafel een gereken van jewelste. Maar liefst 7 deelnemers pakten de volle winst en dan wordt het spannend, want wie zou dit jaar de winnaar van het Nieuwjaarstoernooi worden. Voor iedere deelnemer is er prijs maar bij het Nieuwjaarstoernooi gelden de regels wie op de laatste plaats eindigt mag als eerste zijn prijs ophalen. De man die dit jaar voor het eerst de prijzen uitreikte met zijn prachtige Franse baret Wim Burrie hield het lang spannend. Wim had voor iedereen een passend woordje of een leuke kwinkslag. Er waren nog drie deelnemers over zonder prijs. Van deze drie moest eerst Klaas (Kikkert) naar voren komen, 3e plaats daarna Ginie Wolberts 2e plaats. De winnaar van 2018 werd voorzitter Pim Vrolijk hij had zelfs nog het geluk dat er een zak met de traditionele Wuttels en Siepels en een Rookwust op de prijzen tafel lag. Dat deze traditie nog maar lang zal voortduren.

 

Zo rond de klok van 6 was het afgelopen en kon iedereen terugzien op weer een mooi gezellig Nieuwjaarstoernooi.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De dag van de accordeon en de trekharmonica

10-01-2018

HARLINGEN - Op zondag 4 februari 2018 vindt voor de 14e keer ‘De dag van de accordeon en de trekharmonica’ plaats in Stadsschouwburg Trebol te Harlingen.

Open brief - Wie jong is doet, telt en stemt mee

10-01-2018

HARLINGEN - Als we jongeren niet betrekken bij de politiek, krijgen we een situatie waarin steeds minder mensen hun stemrecht gebruiken.

Harlingen op 4e plaats van top 10 beste kerstmarkt van Europa!

10-01-2018

HARLINGEN - Via een poll op de site Kerstmarkten.nl konden bezoekers hun stem op verschillende kerstmarkten uitbrengen, waaronder ook de Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt