Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Voorlichtingsproject “SPAM” van start

03-10-2016

HARLINGEN - De RSG Simon Vestdijk, de Maritieme Academie Harlingen en het Jongerenwerk Harlingen organiseren gezamenlijk een nieuw voorlichtingsproject “SPAM”.

SPAM gaat over Social Media, Pesten, Weerbaarheid, Alcohol en Drugs en richt zich op de eerste drie jaar van de scholen.

 

Over SPAM

SPAM is een project om met jongeren in gesprek te komen over onderwerpen als social media, pesten en alcohol. Doel van SPAM is de kennis en weerbaarheid van de jongeren vergroten.

Samen met theatergroep Smoar, de GGD en Verslavingszorg Noord Nederland (VVN) gaan jongeren aan de slag met het maken van een theatervoorstelling over een actueel onderwerp. Ook worden er lessen ontwikkeld, gaan we in gesprek met de jongeren en komt er een ouderavond.

 

Aftrap op 13 oktober met De la Noya

Op donderdag 13 oktober start het project SPAM met de theatervoorstelling ‘De la Noya’. Tijdens de voorstelling worden jongeren meegenomen in een stoere en aangrijpende theatervoorstelling over groepsdruk en drugs.

 

De la Noya (DLN) is de nieuwste hype onder jongeren. Het is vet en het is cool. Het zorgt ervoor dat je lef krijgt, dat je grenzen vervagen en dat je dingen doet die je nooit hebt durven doen. De la Noya gaat over jongeren. Jongeren die DLN ontdekken en in het geheim willen uitproberen wat het met je doet. Je hoort er pas echt bij als je je aan DLN durft over te geven. Vrienden worden uitgenodigd en iedereen mag het ervaren. Er is slechts 1 regel: Wat er ook gebeurt of wie er ook wat vraagt... mond dicht.

 

De theatervoorstelling is speciaal voor derdejaars leerlingen. Na de voorstelling gaan de jongeren met de acteurs in gesprek.

 

Vervolg

De theatervoorstelling wordt vervolgens nogmaals opgevoerd, deze keer speciaal voor de ouders van de jongeren. Ook zij gaan vervolgens in gesprek over de voorstelling. VNN is daarnaast aanwezig om met de ouders te spreken over drugs en opgroeiende pubers. Vervolgens worden er nog twee theaterlessen georganiseerd voor de jongeren. Zij krijgen een theaterles over groepsdruk en het maken van eigen keuzes. En er komt een theaterles over het nee-zeggen tegen alcohol, drugs en roken.

 

Kunst & Cultuur Onderwijs Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Opnieuw winst voor fc Harlingen VR 1

03-10-2016

HARLINGEN - Het dameselftal van fc Harlingen VR 1 moest afgelopen zaterdag voor haar derde competitiewedstrijd uit spelen tegen de dames van de sc Berlikum VR 2.

Speciaalbier Festival 'Doktober' uniek in Friesland

03-10-2016

HARLINGEN - Op dit festival is het thema: niet gieten, maar genieten!

Muziekexcursie RSG Simon Vestdijk Harlingen

03-10-2016

HARLINGEN - Havo en vwo-bovenbouwleerlingen van de RSG Simon Vestdijk uit Harlingen en Havo en Vwo 4 leerlingen van de RSG Magister Alvinus uit Sneek zijn woensdag 28 september naar Amsterdam geweest voor een gezamenlijke eendaagse muziekexcursie.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona