Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Voorbeschouwing: sc Veenwouden – Zeerobben

04-05-2017

HARLINGEN - Zeerobben op bezoek bij de Herbstmeister.

In de competitie van de tweede klasse I wordt pas in de laatste twee wedstrijden beslist over kampioenschap, degradatie en nacompetitie. In de regionale pers wordt de strijd in deze fase ook breed uitgemeten.  Het duel in Veenwouden is met name voor de bezoekers van groot belang om hun koppositie te verdedigen, voor de thuisclub ligt het belang in het herstellen van het vertrouwen in eigen kunnen. Na de succesvolle reeks voor de winterstop kwam het verval van de ploeg van Riemer Kooistra als een verrassing. Waar eigenlijk iedereen er van uitging, dat de gastheren opnieuw een stap zouden gaan maken naar de eerste klasse via een kampioenschap, daar werden de meest opmerkelijke nederlagen geleden. Met winst in november en december op alle huidige medekoplopers leek immers de tweede plaats voor de concurrenten het hoogst haalbare. Maar liefst 8 punten was het gat tussen de toenmalige fiere leider en de volgers.  

 

De inhaalrace van de huidige drie kampioenskandidaten heeft Veenwouden teruggeworpen naar de vierde plek. Op basis van het eerste periodekampioenschap zal geprobeerd worden alsnog de promotie te bewerkstelligen. Voor de Herbstmeister dus zaak om weer in vorm te komen en geen onnodige kaarten of blessures op te lopen. In dat kader zullen de laatste twee confrontaties gespeeld worden.

Zeerobben zal voluit moeten spelen om deze taaie tegenstander op de knieën te kunnen krijgen. De smaak der overwinning hebben Veenwoudsters tegen Broekster Boys weer mogen ervaren, maar de daaropvolgende uitwedstrijd tegen Grootegast ging toch weer verloren.  Wisselvalligheid troef dus. Hun opponent van zaterdag zal met gemengde gevoelens de strijd aangaan. De thuiswedstrijd werd met 2 – 3 in het voordeel van het geroemde, sterke collectief beslist.

 

De Harlingers zullen uit deze nederlaag hun lering hebben getrokken en zijn na de winterstop op een enkele uitglijder na met een vertrouwenwekkende reeks bezig.  De koppen “Zeerobben wint op karakter”, “Klinkende overwinning”, “Winst op de valreep” en “Zeerobben blijft op koers”, boven de verslagen geven aan dat niet alles van een leien dakje ging, maar het vertrouwen op een goede afloop blijft onverminderd.

In deze voorlaatste competitiedag mag het cruciale duel Hardegarijp – Be Quick Dokkum niet onvermeld blijven natuurlijk. De nummers twee en drie strijden om het behoud op uitzicht op het kampioenschap. Nacompetitie is voor Be Quick al behaald en Hardegarijp heeft ook nog zicht op de derde periode, ook bij eventueel puntenverlies. Maar beide teams zullen voor het hoogste gaan. Interessant zal deze uitslag natuurlijk ook voor de equipe van Arjen Postma zijn. 

 

Stand bovenaan is als volgt: Zeerobben 54 punten, Hardegarijp 53 punten, BQD 51 punten. In de laatste ronde komt Hardegarijp op bezoek bij Zeerobben en speelt BQD thuis tegen Stiens. Spannender slot is nauwelijks denkbaar.

 

Zoals bij vorige uitwedstrijden verwachten we in deze laatste van het seizoen ook weer veel ondersteuning van de trouwe meegereisde supporters uit Harlingen. Met een nagenoeg volledige, fitte selectie kan het trainersduo Postma/Heida de juiste man weer op de juiste plaats zetten. Hoe dan ook de laatste dag zal de beslissing brengen, wat de uitslagen ook zullen zijn.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

HoMMM!nga’s Fijne Winkeltje zoekt enthousiaste medewerker

04-05-2017

HARLINGEN - Gezocht: (Verkoop)medewerker kaas- en delicatessenzaak 20 u p/w.

De Diamant legt krans bij Halifax

04-05-2017

HARLINGEN - In de ochtend van 4 mei hebben de leerlingen van de bovenbouw van basisschool De Diamant een krans gelegd bij het Halifax-monument.

DNA van de POP-muziek

04-05-2017

HARLINGEN - Op zondag 7 mei zendt Radio Stad Harlingen het programma DNA van de POP-muziek uit.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad