CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Voorbeschouwing: sc Veenwouden – Zeerobben

04-05-2017

HARLINGEN - Zeerobben op bezoek bij de Herbstmeister.

In de competitie van de tweede klasse I wordt pas in de laatste twee wedstrijden beslist over kampioenschap, degradatie en nacompetitie. In de regionale pers wordt de strijd in deze fase ook breed uitgemeten.  Het duel in Veenwouden is met name voor de bezoekers van groot belang om hun koppositie te verdedigen, voor de thuisclub ligt het belang in het herstellen van het vertrouwen in eigen kunnen. Na de succesvolle reeks voor de winterstop kwam het verval van de ploeg van Riemer Kooistra als een verrassing. Waar eigenlijk iedereen er van uitging, dat de gastheren opnieuw een stap zouden gaan maken naar de eerste klasse via een kampioenschap, daar werden de meest opmerkelijke nederlagen geleden. Met winst in november en december op alle huidige medekoplopers leek immers de tweede plaats voor de concurrenten het hoogst haalbare. Maar liefst 8 punten was het gat tussen de toenmalige fiere leider en de volgers.  

 

De inhaalrace van de huidige drie kampioenskandidaten heeft Veenwouden teruggeworpen naar de vierde plek. Op basis van het eerste periodekampioenschap zal geprobeerd worden alsnog de promotie te bewerkstelligen. Voor de Herbstmeister dus zaak om weer in vorm te komen en geen onnodige kaarten of blessures op te lopen. In dat kader zullen de laatste twee confrontaties gespeeld worden.

Zeerobben zal voluit moeten spelen om deze taaie tegenstander op de knieën te kunnen krijgen. De smaak der overwinning hebben Veenwoudsters tegen Broekster Boys weer mogen ervaren, maar de daaropvolgende uitwedstrijd tegen Grootegast ging toch weer verloren.  Wisselvalligheid troef dus. Hun opponent van zaterdag zal met gemengde gevoelens de strijd aangaan. De thuiswedstrijd werd met 2 – 3 in het voordeel van het geroemde, sterke collectief beslist.

 

De Harlingers zullen uit deze nederlaag hun lering hebben getrokken en zijn na de winterstop op een enkele uitglijder na met een vertrouwenwekkende reeks bezig.  De koppen “Zeerobben wint op karakter”, “Klinkende overwinning”, “Winst op de valreep” en “Zeerobben blijft op koers”, boven de verslagen geven aan dat niet alles van een leien dakje ging, maar het vertrouwen op een goede afloop blijft onverminderd.

In deze voorlaatste competitiedag mag het cruciale duel Hardegarijp – Be Quick Dokkum niet onvermeld blijven natuurlijk. De nummers twee en drie strijden om het behoud op uitzicht op het kampioenschap. Nacompetitie is voor Be Quick al behaald en Hardegarijp heeft ook nog zicht op de derde periode, ook bij eventueel puntenverlies. Maar beide teams zullen voor het hoogste gaan. Interessant zal deze uitslag natuurlijk ook voor de equipe van Arjen Postma zijn. 

 

Stand bovenaan is als volgt: Zeerobben 54 punten, Hardegarijp 53 punten, BQD 51 punten. In de laatste ronde komt Hardegarijp op bezoek bij Zeerobben en speelt BQD thuis tegen Stiens. Spannender slot is nauwelijks denkbaar.

 

Zoals bij vorige uitwedstrijden verwachten we in deze laatste van het seizoen ook weer veel ondersteuning van de trouwe meegereisde supporters uit Harlingen. Met een nagenoeg volledige, fitte selectie kan het trainersduo Postma/Heida de juiste man weer op de juiste plaats zetten. Hoe dan ook de laatste dag zal de beslissing brengen, wat de uitslagen ook zullen zijn.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

HoMMM!nga’s Fijne Winkeltje zoekt enthousiaste medewerker

04-05-2017

HARLINGEN - Gezocht: (Verkoop)medewerker kaas- en delicatessenzaak 20 u p/w.

De Diamant legt krans bij Halifax

04-05-2017

HARLINGEN - In de ochtend van 4 mei hebben de leerlingen van de bovenbouw van basisschool De Diamant een krans gelegd bij het Halifax-monument.

DNA van de POP-muziek

04-05-2017

HARLINGEN - Op zondag 7 mei zendt Radio Stad Harlingen het programma DNA van de POP-muziek uit.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear