Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Voorbeschouwing: Be Quick Dokkum – Zeerobben

15-03-2018

HARLINGEN - Zeerobben op bezoek bij mede-debutant BQ Dokkum.

Voorbeschouwing: Be Quick Dokkum – Zeerobben De ziekenboeg stroomt langzaam weer wat leeg bij Zeerobben. Zo kon Kristian Feenstra afgelopen zaterdag zijn rentree maken in de wedstrijd tegen Drachtster Boys na weken van blessureleed.

Beide teams staan op de ranglijst in de staart van de middenmoot. Het verschil is drie punten in het voordeel van Zeerobben, maar Be Quick Dokkum heeft één wedstrijd minder gespeeld. Beiden hebben ook de klappen van de eerste klasse al mogen ervaren. Toch hebben beide verenigingen de potentie om een vaste waarde te worden in de eerste klasse E. Met een grote jeugdafdeling kunnen ze ook putten uit een kwalitatief sterke aanvulling voor het vlaggenschip. Zeerobben heeft daarop al meerdere malen aanspraak moeten maken. En niet geheel zonder resultaat. De drive van de jeugd hebben de gevestigde spelers ook geïnspireerd. Zeker in de wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, Drachtster Boys, deden de A-junioren het uitstekend. Zowel verdedigend als in aanvallend opzicht. De 1 – 0 in de slotminuut kwam niet geheel uit de lucht vallen. Zeerobben kreeg de beste kansen, maar moest tot het laatste ogenblik wachten op de verdiende drie punten. Dylan Drent trok van de achterlijn goed voor en Yander Zandbergen maakte het bekwaam af.

 

Goed voor het zelfvertrouwen en eindelijk weer het zoet der overwinning mogen smaken. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Zaterdag in Dokkum mag de equipe van trainer Postma opnieuw waar maken. Een bekende en niet te onderschatten tegenstander, In de thuiswedstrijd werd weliswaar met 2 – 1 gewonnen, maar de manier waarop geeft te denken voor zaterdag. In een waar voetbalgevecht kreeg Zeerobben misschien wel iets meer dan verdiend. Een sterk collectief van BQD hield de Harlingers lang in de tang.

 

Be Quick Dokkum heeft een drukke week achter de rug. Uit werd in de competitie met 3 – 0 verloren van de rode lantaarndrager vv. Groningen. Dinsdagavond plaatsten de Dokkumers zich voor de kwartfinale van de Beker door een overwinning (2 – 5) op derde klasser Trynwalden (zo). Het is er BQD alles aan gelegen om de aansluiting met de middengroep te blijven houden. Winst is dan toch wel een vereiste. Ook voor Zeerobben is dit een belangrijke pot om boven de laatste drie in de ranglijst te blijven. Met de inzet en de vechtlust van afgelopen week maken de bezoekers een kans. Verheugend is het feit, dat zowel Pim Bleichrodt als Abdul Boundati en Kristian Feenstra langzaam werken een terugkeer in het eerste. Marijn Helfferich en Jan Dirk van Looy zijn nog lang niet zo ver.

 

Met de steun van het trouwe Zeerobbenlegioen mag  men hopen op een goed resultaat. Arjen Postma heeft in de voorgaande partij het compliment gekregen goed te kunnen anticiperen op de tegenstander. We hebben er vertrouwen in, dat dit zaterdag ook het geval zal zijn.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 naar Drenthe

15-03-2018

HARLINGEN - Voor het eerste elftal van fc Harlingen staat komende zondag een verre uitwedstrijd op het programma.

Nachtelijke afsluitingen N31

15-03-2018

HARLINGEN - Op de N31 moeten nog een aantal afrondende werkzaamheden plaatsvinden.

Nieuwe voorjaarscollectie bij ForHim Menswear!

15-03-2018

HARLINGEN - Ontdek de nieuwste voorjaarscollectie en laat je inspireren!

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen
Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus