CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Volkstoneel pakt uit met Vreemde Veugels

22-03-2017

HARLINGEN – Het tienjarige Harlinger Volkstoneel heeft afgelopen weekend in de Stadsschouwburg uitgepakt met het blijspel Vreemde Veugels over de Harlinger camping “Ut Protternest”.

Volkstoneel pakt uit met Vreemde Veugels Naturisten beleven nieuwe wildernis de Koemen. Foto: Joachim de Ruijter.

Door Iemke-Pieter Zeijlemaker

 

Doet en Aleid Velthuis schreven een hilarische scenario met een knipoog naar de actualiteit door een vluchteling (Chris Huizenga) aan te laten spoelen bij de Stenen Man. Deze werd al snel vriendelijk opgenomen door familie Koekoek. Moeder Koekoek, prima vertaald door Carma van der Zee, liet zien dat zij de camping wist te runnen ondanks de goedbedoelde hulp van haar beide zoons Cas (Jan Allersma) en Rob. Waarbij de rustige en nuchtere Rob, vertaald door debutant Albert Kalkhuis, zich welwillend liet versieren.

 

Vaste gasten op de camping waren twee Duitse ‘lesbossen’ Marlies van Bon en Elly Bleeker die zich niet lieten koppelen aan beide zoons, ondanks de doortastendheid van Vrouw Cupido. Baukje Boskma was in haar element als deze typisch Harlinger onderneemster die briljant wist te handelen met haar koopwaar en chrysantjes, oftewel croissants.

 

Andere vreemde veugels waren Arend Jan en Merel van Duyvenstein gespeeld door Kees Knier en Ellen Backer Dirks. Ellen vond in haar rol een voor haar perfect Haags personage. Haar hond Fifi, “Wifi? Nee dat hebben we hier niet”, viel ten prooi aan de gier tijdens een excursie veugeltsje kieken geleid door Harry. Minne Leegstra had als Harry de handicap meegekregen te stotteren bij woorden beginnend met een S. Helaas voor hem waren er in Harlingen de laatste tijd de Syrische Bonte Specht, Strandstruners, Skijtlijsters en Afrikaanse Skarrelaars gesignaleerd.

 

Het spel verloor af en toe tempo door de op- en afkomst van spelers, maar de groep vissers kreeg de zaal plat door het affiche “Naturisten beleven nieuwe wildernis de Koemen”. De kleren van de mannen gingen uit en het publiek mocht genieten van een moeilijk uit het hoofd te leren “Haka” in adamskostuum. Dit terwijl op het affiche te lezen stond dat de natuur te beleven is in de wildernis van De Koemen.

 

Jaap Post, vertaald door Paul Scheffer, hield zich kostelijk bezig met de zakelijke mogelijkheden van rondvaarttochten door de Bolswardervaart. Dit nadat hij een rol wc-papier had opgebruikt na het opsnoepen van de pan snert van vrouw Truus. Truus, briljant gespeeld door Greta Verbeem, wist op haar manier iedereen op de spits te drieven met haar karakter als eigenwijze Harlinger huusvrouw. Dit deed het tempo in het spel weer goed.

 

Het stuk werd afgesloten met een traditioneel feest waarbij uiteindelijk iedere vrijgezel in het stuk zijn droompartner krijgt. Zoon Cas vond zijn droomvriendin in de vertegenwoordiger van de gemeente Marie de Koning, charmant gespeeld door Elizah van Bon. Eventjes was er angst dat iemand van de REC roet in het eten zou gooien. Maar ook deze man, Theo Huizenga was bijna onherkenbaar in zijn witte pak, bleek prooi te zijn als droomman voor Moeke Koekoek.

 

 

Prachtige liedteksten op bestaande melodieën werden door Just4Fun ten gehore gebracht. Zij hadden zich op de achtergrond genesteld in het mooie decor van de camping. Daarmee werden ze onderdeel van het gehele toneel, maar bleef er minder ruimte over voor de grote groep spelers die beperkt waren door de microfoons op het toneel. Met het gevaar dat daardoor het geluid niet altijd goed was achter in de zaal. Een blaasorkestje van het Stedelijke en burgemeester Roel Sluiter mochten aan het einde acte de préséance geven om de moedige Rob en de vluchteling een medaille op te spelden. Het publiek heeft wederom kunnen genieten van een traditioneel Harlinger Volkstoneelstuk.

 

Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Nieuw bij ForHim Menswear: 100% diervriendelijke heren jassen van Save the Duck!

22-03-2017

HARLINGEN - Kwaliteit, diversiteit en comfort vindt u terug in dit prachtige Italiaanse jassenmerk.

Laat de zomer maar komen!

22-03-2017

HARLINGEN - Wat draagt u deze zomer? Laat u vrijdagmiddag 24 maart inspireren!

Even voorstellen: Anna Bonnema en Kimswerd Delight

22-03-2017

HARLINGEN - Om iedereen alvast in de 'Proms' sfeer te brengen stellen we de artiesten voor die jullie zaterdag 25 maart a.s. een muzikale TOP avond gaan bezorgen!

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events