Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Voetbalkamp Zeerobben

06-02-2017

HARLINGEN – We moeten terug naar de eindjaren tachtig toen voor het eerst een voetbalkamp georganiseerd werd door de jeugdafdeling van Zeerobben.

Voetbalkamp Zeerobben Een voetbalkamp op Vlieland blijft iets speciaals. Met name als je ’s avonds nog even naar het strand gaat voor een kampvuur met warme chocolademelk. Archieffoto: Frans Bode.

Het was de toenmalige hoofdjeugdtrainer Douwe Koops die met het initiatief kwam. Voor het eerst in haar bestaan sloeg Zeerobben haar jeugdkamp op in Roden. Bijna 30 jaar later is er nog bar weinig veranderd. Alleen de locatie wisselt soms.

 

Na bijna 30 jaar wordt er niet voor niets binnen de vereniging gesproken van het  “instituut Voetbalkamp”. Want zo mag je het voetbalkamp zo langzamerhand wel gaan noemen. Er werd meteen groot uitgepakt destijds door de club. C-junioren en D- en E-pupillen konden zich inschrijven voor dit 3-daagse kamp. Het was daarom eerder regel dan uitzondering dat het kamp soms inclusief begeleiding met 90 deelnemers of meer op pad ging. Dat gaf soms problemen met de huisvesting en daarom is de vereniging later overgegaan op een kamp voor alleen de D- en E-pupillen.  Vanaf het 1e kamp was  duidelijk wat de bedoeling was. Natuurlijk is het idee ontstaan uit de gedachte om spelers beter proberen te maken maar al snel bleek dat andere zaken veel belangrijker waren. Samen met je voetbalvriendje 3 dagen op kamp is meer dan alleen maar voetballen. Het bosspel, de corveediensten, de bonteavond en de kussengevechten bleken vanaf kamp 1 meteen al zeer belangrijk. En toen, na een paar jaar, de samenwerking werd gezocht met Vlieland kon het feest niet op. Drie dagen lang genieten van zon, zee, strand, voetbal en vriendschap bleek van onschatbare waarde voor zowel kinderen als begeleiders. En daarmee is meteen aangegeven waarom dit kamp al bijna 30 jaar bestaat. Wat kinderen op jonge leeftijd nog helemaal niet door hebben is dat ze over een aantal jaren zelf als begeleider mee mogen op datzelfde voetbalkamp. Elk jaar weer bestaat de leiding grotendeels uit jongens en meisjes die zelf ooit als kind het kamp hebben meegemaakt. Mooier kan het bijna niet.

 

Daarom is Zeerobben meer dan trots dat het ook dit jaar weer een Voetbalkamp mag en kan organiseren. Overal in de provincie zijn voetbal- en keepersdagen in de meivakantie waar je je voor kunt inschrijven maar op kamp met je eigen voetbalvriendjes/vriendinnetjes heeft toch iets speciaals. Al jaren wordt er gezocht naar enthousiaste sponsoren voor dit kamp en dat gaat de club nog steeds gemakkelijk af. In het verleden was het Van Stee Survey & Supply die het kamp een warm hart toedroeg en tegenwoordig doen met name Smeding Groente en Fruit alsmede de Vriendenclub een belangrijke duit in het zakje. Waarom? Omdat de insteek is dat iedereen mee moet en dat de inleg daarvoor geen belemmering mag vormen voor kind en ouder. En daarin is de vereniging geslaagd. Voor een relatief klein bedrag worden alle D-pupillen en 2e jaars E-pupillen in de gelegenheid gesteld om mee doen.

Dit jaar slaat Zeerobben haar kamp weer op op Vlieland. Zeerobben heeft goede ervaringen met de eilandbewoners. In het verleden werden kinderen van het eiland zelfs in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan het kamp. Daarna volgde zelfs een uitwisseling met een voetbalmorgen voor de jeugd van Vlieland op het Oostersportpark.

 

Het voetbalkamp zal dit jaar plaats vinden van 24 t/m 26 april 2017. De inschrijving is inmiddels gestart. Meer informatie hierover op de site van de club. Hoeveel kinderen er mee gaan, hoe het programma er precies uit gaat zien en hoe de weersomstandigheden zullen zijn is nog volstrekt onzeker. Wat wel zeker is is dat zowel de kinderen als de begeleiders ook dit jaar weer een fantastisch kamp gaan beleven op slechts 2 uur varen van Harlingen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

fc Harlingen wint verdiend van vc Trynwalden

06-02-2017

HARLINGEN - Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Schram, lieten de spelers van fc Harlingen zien dat ze vanmiddag wilden winnen.

Bij PLUS spaar je nu voor slimme keukenaccessoires van Joseph Joseph

06-02-2017

HARLINGEN - Zo wordt het maken van goed eten nog makkelijker!

Zeekadetkorps Harlingen aanwezig op de open dag van Maritieme Academie Harlingen

06-02-2017

HARLINGEN - Aanstaande zaterdag 11 februari zijn de zeekadetten van het Zeekadetkorps Harlingen aanwezig bij de open dag van de Maritieme Academie Harlingen.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg