Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 8 februari

09-02-2017

HARLINGEN - Een rustige Raadsvergadering met veel vragen.

In de Gemeenteraadsvergadering van woensdag 8 februari waren de raadsleden het op vele punten eens. Daardoor was er sprake van grote eensgezindheid en weinig discussie.

 

Wel waren er in het vragen uurtje veel vragen. O.a. van het CDA.

 

Namens het CDA vroeg Harmen Bloemhof hoe het college verder inhoud zal geven aan het worden van een zgn. Hartveilige gemeente. Het CDA spreekt liever van hartveiliger. Immers helemaal hartveilig zal het nooit kunnen worden. Wel kan de eerste hulpverlening bij acute hartstilstand nog beter worden georganiseerd en op elkaar afgestemd. Daarin steunt het CDA het initiatief voor Hartveilige gemeente helemaal. Wel hebben we de oproep gedaan om vrijwilligers die de training reanimatie/AED doen en ook steeds op herhaling gaan, behoorlijk tegemoet te komen in de kosten voor de cursus. Inzet voor het algemeen belang moet beloond worden. En deze inzet bepaald in hoge mate de Hartveiliger gemeente. Wethouder Kuiken heeft toegezegd dit op te pakken en voor de zomer met een notitie te komen voor verdere uitvoering. Hierover beslist dan de Raad.

 

Hendrik Sijtsma stelde een aantal vragen over de Visvijvers te Wijnaldum. Het CDA respecteert natuurlijk het democratische besluit dat in januari jl. in de raad werd genomen.

 

Maar hoe komt het nu met de visvijvers, nu het er sterk op lijkt dat de grond weer wordt doorverkocht voor de landbouw? En kunnen de zgn. mestrechten dan weer worden toegedeeld? Zijn alle kosten van de gemeente die gemaakt zijn om de procedure van de wijziging van het bestemmingsplan dan voor niets geweest. Is het ook mogelijk in dergelijke gevallen een soort waarborgsom te laten storten voordat aanvragers van een dergelijke vergunning met de aanvraag starten. Ten slotte vroeg bij naar de rol van het Wetterskip Fryslân v.w.b. de waterberging in het gebied. In de zienswijze bij de stukken was hun oordeel positief, maar is daar concreet een brief als bevestiging van.

 

De wethouder Le Roy gaf aan dat de zienswijze van het Wetterskip voldoende was. Dit wordt niet met een brief bevestigd. Dat het plan toch niet doorgaat en dat de grond wordt doorverkocht was haar niet bekend. Een andere bestemming voor de grond (weer landbouwgrond met mestrechten) dient volgens de bestemminsprocedure eventueel weer worden aangepast. Alle burgers kunnen een aanvraag voor een vergunning doen. In de leges zitten al heel veel kosten van het proces verwerkt. Meer kosten in rekening brengen is geen wettelijke basis voor.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Romie Hoogland geselecteerd voor jongerenteam Anne Frank huis

09-02-2017

HARLINGEN - Romie Hoogland uit 4 havo van RSG Simon Vestdijk locatie Harlingen wordt één van de 18 jongeren in Nederland die geselecteerd zijn voor het zogeheten jongerenteam van het Anne Frank huis.

Wat geef jij mee aan de toekomst?

09-02-2017

HARLINGEN - We vieren binnenkort één van de belangrijkste mijlpalen van het project!

Gemeenteraad ontvangt Gasten van de Raad

09-02-2017

HARLINGEN - De gemeenteraad heeft op woensdag 8 februari 2017 voor de tweede keer ‘Gasten van de Raad’ ontvangen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"