Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 13 december

14-12-2017

HARLINGEN - Woensdagavond jl. was alweer de laatste Raadsvergadering van het jaar. Wat gaat de tijd snel.

Harlingen werkt!

Het kernpunt van deze avond was de notitie ‘’Harlingen werkt’’. Deze pilot voor 2 jaar, moet een stevige aanzet vormen om mensen die al heel lang uit het werk zijn, weer aan een baan te helpen. Daarvoor wordt veel menskracht, middelen en geld (250.000 euro in 2018) ingezet. Met als doel om uit een bestand van ca. 120 mensen in ieder geval 30 aan een baan te helpen.

 

Namens het college zet wethouder Hein Kuiken zich hier sterk voor in. Als Harlingen kunnen we nu wat extra doen voor deze groep. En nu het kan doen we dat ook. Het imago van Harlingen kan door terugdringing van deze langdurige werkeloosheid nog beter worden.

 

In de Raad veel discussie, vooral door interrupties, over de manier waarop dit moet gebeuren. Het CDA steunt sterk het idee en de voorgestelde aanpak van de wethouder. Wel is er gevraagd om de Raad tussentijds goed op de hoogte te houden. Ook dat de wethouder alles uit de kast haalt om de bepaalde doelgroep te bewegen, met alle mogelijke middelen, om die stap (=een kans!) nu ook te doen. Het CDA heeft er alle belang bij dat deze pilot straks geborgd en voortgezet wordt in het sociale domein. Dat is goed voor de betreffende mensen en onze gemeente.

 

Uiteindelijk werd duidelijk dat bijna de gehele Raad vindt dat dit moeilijke en weerbarstige punt nú het kan, moet worden aangepakt. En een ieder kijkt uit naar goede resultaten.

 

Wat is de goede bestuurlijke koers voor een toekomst bestendig Harlingen? Dat is een gemeente die goed op koers ligt v.w.b. bestuurskracht, kwalitatieve kennis en vaardigheid en goede service. Om zo goede diensten te leveren aan de gemeente en haar inwoners. Op haar eigen verstandige (wendbare) wijze doet de gemeente volop mee in het politieke bestel en staat als aantrekkelijke gemeente op de kaart om er te wonen en werken. Het CDA leek het een goed idee om nu al een besluit te nemen om in 2020 weer eens na deze koers te kijken. Om van deze analyse te leren en waar het kan verder te verbeteren.

 

Een motie van het CDA hierover kreeg geen steun van andere partijen. Zij vinden dat dit een beslispunt is voor de nieuwe Raad die in maart 2018 gekozen wordt. Daarom hield het CDA de motie aan voor later.

 

Een initiatief voorstel was nodig om een toezegging van de Burgemeester aan de supermarkten om op 24 en 31 december 3 uur langer open te mogen zijn, wettelijk te borgen.

 

Ook het CDA ging hier in mee. Wel met de kanttekening dat voor het CDA de zondagsrust heel belangrijk is. Dat geeft stabiliteit en rust in onze hectische samenleving. Maar in dit soort bijzondere gevallen wil het CDA ook reëel zijn t.a.v. het tijdsbeeld, waarin steeds meer mensen het winkelen op zondag als normaal ervaren. Het college krijgt nu de mogelijkheid in soortgelijke gevallen daarvoor toestemming te verlenen.

 

Het werd een lange en dus late avond. Mag de inzet van het CDA en de Raad Harlingen ten goede zijn. In dat besef wensen wij ieder goede kerstdagen en een 2018 met Lok en Seine!

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Verslag van de PvdA-fractie raadscommissievergadering 13 december

14-12-2017

HARLINGEN - Tijdens deze laatste raadsvergadering van 2017 ging het onder andere over de fusie van de Harlinger openbare basisscholen met de Stichting Odyssee uit Sneek, de nota Harlingen Gezond en de Pilot Harlingen Werkt.

Ontmoet Viv!

14-12-2017

HARLINGEN - Wil je de wereld van Viv! beleven?

Wint Harlingen de Kerstmarkt Award?

14-12-2017

HARLINGEN - Harlingen strijdt dit jaar weer mee om de titel beste Kerstmarkt van 2017.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn