Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 11 januari

12-01-2017

HARLINGEN - Op 11 januari 2017 was de eerste Raadsvergadering van 2017.

Bij het definitief vaststellen van de OZB tarieven heeft Hendrik Sijtsma betoogd dat het CDA uiteraard achter dit besluit staat. Immers de OZB heffingen zijn een belangrijke inkomstenbron van de gemeente. Deze opbrengst komt ook weer ten goede aan de gemeente en haar inwoners.

 

Wel heeft het CDA de wethouder gevraagd, n.a.v. een gerichte vergelijking van woningen en niet-woningen en verschillende woningen in dezelfde buurt, een raadsinformatiebrief op te stellen. Om t.a.v. de berekeningssystematiek en m.n. hoe de gemeente deze hanteert nog eens duidelijk toe te lichten. Het blijkt nl. dat de verschillen tussen op het oog nagenoeg dezelfde woningen en panden over een periode van 4 jaar steeds grotere verschillen ontstaan. Dit is voor het CDA dan aanleiding om dit nog eens nadrukkelijk in de raad onder de aandacht te brengen.

 

Bij de behandeling van het Ruimtelijke Kompas, een visie op de stadsontwikkeling en dan m.n. de drie hoofdentrees heeft Sietse Zoodsma betoogd dat het hier om een idee op hoofdlijnen gaat.  En dat het CDA een brede visie steunt. Vooral de Stationsweg, met het Harmenspark komen in aanmerking voor een snelle opknapbeurt. Wel is het nodig dat er nu concrete voorstellen worden voorgelegd voor besluitvorming met daarbij de kosten. Omdat dit wordt opgenomen in de jaarlijkse projectbegroting zal dit wel enige tijd duren voordat e.e.a. gerealiseerd kan worden.

 

Bij de besluitvorming over de Visvijvers te Wijnaldum was een grote meerderheid van de Raad voor. Het CDA is altijd voor ondernemerschap met de nodige dynamiek en snelle ontwikkeling. In dit geval heeft de voorbereiding 7 jaar geduurd en dat is veel te lang. Toch heeft het CDA tegen dit plan gestemd, omdat het betreffende gebied over een periode van meer dan 30 jaar de nodige tegenslagen kent (landwaardering, bodemdaling, gewasschade, waterberging). Hierdoor is er veel emotie en teleurstelling bij de bewoners.

 

Daarnaast blijft de weerstand in de buurt groot o.b.v. motieven van verkeersdruk en onrust. De rustige en liefelijke woonomgeving wordt drukker en daardoor minder aantrekkelijk. Ook wordt door de realisatie van de Visvijver een mooi natuurgebied blijvend aangetast. De "fjildlju" die houden van weidevogels en natuurbeleving zullen het gevoel hebben dat dit gebied nu wordt weggegeven aan het toerisme. Daarnaast blijft het heel bijzonder dat er nu met verschillende maten wordt gemeten met de waterberging.

 

Bij de notitie over afval heeft het CDA betoogd dat het goed is om als gemeente mee te doen aan de zgn. VANG aanpak (Van Afval Naar Grondstof). Dit komt het milieu ten goede. Immers grondstoffen raken steeds meer uitgeput en daardoor duurder. Ook wordt de bodem, water en lucht vaak door afval belast. Het CDA heeft als concrete verbeterpunten voor deze notitie aangedragen; een twee jaarlijkse evaluatie en bijstelling (afvalverwerking ontwikkelt zich nl. razend snel). De mogelijkheid voor burgers die daar ruimte voor hebben om een compostvat aangeboden te krijgen. Dit bespaart nl. transport- en verwerkingskosten. Ook hield het CDA een pleidooi om meer vrijwilligers blijvend te betrekken bij het rapen van zwerfafval. In de praktijk blijkt dat dit in vele gemeenten al een succes is. Op deze manier moedigen vrijwilligers elkaar aan en zorgen daadwerkelijk voor een beter milieu en een mooi en schoon Harlingen!

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Verslag van de VVD uit de Raadsvergadering van 11 januari

12-01-2017

HARLINGEN - Afvalnotitie, Visvijver Wijnaldum, Evaluatie Ondernemersfonds: De VVD en de raadsvergadering van 11 januari.

KNRM Harlingen zoekt nieuwe opstappers

12-01-2017

HARLINGEN - Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en wil je vrijwilliger worden bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, kom dan naar de informatieavond.

Prijswinnaars finaletrekking HOV Winter Stempelactie 2016

12-01-2017

HARLINGEN - Dinsdag 10 januari j.l. heeft de finaletrekking van de HOV Winter Stempelactie 2016 plaatsgevonden.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)