Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van de VVD Harlingen uit de Raad van 27 september 2017

30-09-2017

HARLINGEN - Wonen op het water, brandweer, beleeftuin/Harlinger Bos, fontein.

Het was een lange, lange zit afgelopen woensdag. Vooral door twee onderwerpen: de beleeftuin/Harlinger Bos, en de potvisfontein.

 

Om met de eerste te beginnen:

 

Harlinger Bos/beleeftuin

De VVD wil dat het Harlinger Bos wordt opgeknapt, maar het voorliggende collegevoorstel was rommelig door het ongelukkig aan elkaar plakken van 2 plannen: het opknappen van het Harlinger Bos én het aanleggen van een beleeftuin. Weken geleden heeft de raad het college al gevraagd om de twee voorstellen in elkaar te schuiven. Dat in elkaar schuiven bleek beperkt te blijven tot het in één voorstel naast elkaar zetten van de twee plannen. Dit was niet de opdracht. In eerste instantie waren we van mening dat dan de twee plannen maar weer uit elkaar gehaald moesten worden. En dan zou het hele beleeftuin verhaal weg zijn en alleen het Harlinger Bos opgeknapt worden. We waren van zins een amendement met die strekking te steunen.

Maar gedurende het debat kwamen we tot de conclusie dat de opdracht van een meerderheid van de raad, waaronder de VVD, nogmaals zou moeten zijn: maak één nieuw plan. En die opdracht heeft het college nu ook gekregen.

 

Het opknappen van het Harlinger Bos is dus zeker niet van de baan zoals hier of daar gesuggereerd wordt. Sterker nog: als het goed is worden nu de waardevolle aspecten van de twee plannen in één plan gestopt en is het eindresultaat beter. Een Harlinger Bos plus. Dat is wat we beogen.

 

De walvisfontein

Bijna een uur spijkers op laag water zoeken door raadsleden die op de stoel van het college willen gaan zitten. Keiharde garanties werden er geëist, kunstenaars moesten hun intellectuele eigendom opgeven, de wethouder moest vooraf zus en zo garanderen.

Ons standpunt: de wethouder heeft zowel in de commissie als nu in de raad allerlei toezeggingen gedaan. Zint dat je nog niet, stem dan tegen. Het uiteindelijke resultaat na al dat gepraat: unanieme steun voor het voorstel. Dat had dus wel sneller gekund.

 

Dan was er nog wat debat over het nieuwe dekkingsplan voor de brandweer. Met name het feit dat de tweede brandspuitauto niet meer standaard als reserve in de Harlinger kazerne zal staan stuitte op verzet, vooral van raadsleden die niet bij de infoavond zijn geweest. Op die infoavond heeft de korpsleiding één ander uit en te na uitgelegd. Het bleek toen dat ook het aanwezige kader, én de vrijwilligers hier prima mee konden leven. De inzetbaarheid zal er absoluut niet onder lijden is ons verzekerd. Uiteindelijk ook hier weer: iedereen vóór.

 

Woonoverlast

Als hamerstuk aangenomen, maar voor de VVD erg belangrijk: de raad besluit de APV te wijzigen zodat de burgemeester bij ernstige en herhaaldelijke woonoverlast een gedragsaanwijzing kan opleggen. Het is rampzalig als mensen zich niet veilig en thuis voelen in hun eigen huis door voortdurende woonoverlast van aso’s. De burgemeester krijgt nu uitgebreidere bevoegdheden om dit aan te pakken. De VVD rekent erop dat hij deze indien nodig ook zal gebruiken.

 

Wonen op het water

Tot slot steunt de raad unaniem een motie van de VVD om te onderzoeken of de mogelijkheden tot wonen op ‘t water in Harlingen uitgebreid kunnen worden. Dit betekent dat er op afzienbare termijn een bijeenkomst georganiseerd wordt voor initiatiefnemers en geïnteresseerden die op water willen wonen. Er zal vervolgens een QuickScan uitgevoerd worden naar mogelijke locaties in de gemeente Harlingen, waar uitbreidingen van de mogelijkheden tot wonen op het water gerealiseerd zouden kunnen worden;

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand oktober 2017

30-09-2017

HARLINGEN - Marja Driessens-Diessel kiest een kunstwerk van Tanja van Abbema, getiteld “After the storm”, als kunstwerk van de maand oktober 2017.

De jazz keert terug in Harlingen

30-09-2017

HARLINGEN - Ooit was Harlingen het bruisende middelpunt van de traditionele jazz in Friesland.

Zwaar bevochten winst voor VVH dames 1

30-09-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend was het dan alweer zover.

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant