Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van de PvdA Harlingen uit de Raad van 8 februari

08-02-2017

Harlingen - De raadsvergadering van 8 februari duurde maar kort, binnen een uur waren alle agendapunten afgehandeld.

De PvdA-fractie heeft in de raadsvergadering vragen gesteld over de volgende onderwerpen: hulp bij belastingteruggave voor minima en de bureaucratie in de Jeugdzorg.

 

De gemeente Weststellingwerf heeft een adviesbureau ingehuurd om voor de minima uit te zoeken of men in aanmerking komt voor belastingteruggave of toeslagen. Dit heeft 100 gezinnen €130.000 opgeleverd. De vraag van de PvdA was: “Hoe staat het college er tegenover om zoiets ook in Harlingen te gaan doen?” Immers er zijn waarschijnlijk ook in Harlingen gezinnen die hier wel recht op hebben, maar de benodigde aanvragen zelf niet voor elkaar krijgen. Wethouder Kuiken heeft positief geantwoord, hij gaat bekijken of dit in Harlingen ook mogelijk is in samenwerking met de reeds bestaande initiatieven van hulp bij de belastingaangifte.

 

De tweede vraag ging over de Jeugdzorg. Onlangs (28 januari) stond in de Leeuwarder Courant een artikel over de Jeugdzorg. Naast de dingen die goed gaan, wordt er de zorg uitgesproken over de toegenomen bureaucratie door de decentralisatie naar de gemeenten. De vraag van de PvdA was: “Herkent het college dit beeld en zo ja, welke stappen bent u van plan te gaan zetten om te voorkomen dat de hulp aan jongeren hierdoor in de knel komt?” Wethouder Kuiken herkent het beeld van meer papieren rompslomp, maar volgens hem komt de zorg voor de jeugd er niet door in de knel. Hij gaat met de betrokken organisaties in overleg om te kijken of de procedures minder omslachtig kunnen.

                                                                                                

Één van de agendapunten was de begroting van de dienst SoZaWe. De PvdA is zeer tevreden met de extra €100.000 welke besteed gaat worden aan het voormalige gebouw C van de RSG. De gemeente heeft er nu €200.000 voor beschikbaar. De plannen voor Nieuw Zuid hebben onze steun. Wij zien dit als een goede besteding voor activiteiten zoals de bibliotheek en de andere activiteiten voor en door bewoners van Plan Zuid, dit zal volgens de PvdA de wijk en de bewoners ten goede komen.

 

Met behulp van deze steun zullen er nieuwe activiteiten ontwikkeld kunnen worden waarbij bijvoorbeeld eenzaamheid en eventuele reïntegratieprojecten of andere activiteiten de levendigheid in de wijk zullen bevorderen.

 

Wat betreft het armoedebeleid roepen wij het college op om snel een goede besteding te vinden voor het Harlinger deel van de 100 miljoen beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid, op initiatief van de PvdA, voor bestrijding van kinderarmoede. Want helaas ook in Harlingen leven kinderen in armoede. Wij hopen dat het college een goede invulling gaat geven aan dit geld, het gaat in onze gemeente om 96.000 euro. Zodat voor kinderen die helaas in armoede opgroeien er toch genoeg kansen en mogelijkheden zijn om op een volwaardige manier te kunnen deelnemen aan onze samenleving. Voor de zomer zal wethouder Kuiken met een plan komen om hier werk van te gaan maken.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Dijkstra & Geelhoed airco service squash competitie

08-02-2017

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Vacature: Zelfstandig werkend kok bij Hotel Restaurant Café Anna Caparii m/v

08-02-2017

HARLINGEN - Hotel Restaurant Café Anna Casparii​ is ter versterking van hun keukenteam op zoek naar een zelfstandig werkend kok.

Gezamenlijke actie vóór plastic vrije Waddenzee

08-02-2017

HARLINGEN - Alle beheerders in het Waddengebied gaan in de komende twee jaar gezamenlijk aan de slag om het plastic probleem in Werelderfgoed Waddenzee aan te pakken.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber
IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus