Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 27 september 2017

28-09-2017

HARLINGEN - Het was een lange vergadering, met een paar schorsingen, met als dieptepunt het Harlinger Bos dat niet opgeknapt gaat worden.

De afsluiting was een motie van de Waddenpartij waarin gepleit werd voor een hogere raadsvergoeding, zeg maar het salaris voor de raadsleden. Een kansloze motie, de gemeenteraad gaat er niet over en wij als PvdA zien het raadswerk ook niet als een middel om even flink geld te gaan verdienen. Wij hopen dat politici van de andere partijen er ook zo over denken.

 

Op initiatief van de VVD is er een motie aangenomen om te bekijken of wonen op het water mogelijk gemaakt moet worden. Gekeken gaat worden of er behoefte aan is en wat geschikte locaties zouden kunnen zijn. Op voorstel van de PvdA en HB is aan het voorstel toegevoegd dat de gemeenteraad uiteindelijk gaat beslissen of en waar wonen op het water mogelijk gemaakt gaat worden. Immers, voorkomen moet worden dat omwonenden opeens een (woon)boot voor de deur hebben liggen. Het woongenot van de één mag wat ons betreft niet ten koste van anderen gaan.

 

Er lag een voorstel om het Harlinger Bos flink op te knappen en er een mooi wandelbos van te maken. Dit plan was gekoppeld aan het plan voor een Beleeftuin aan de andere kant van de Pollendam, bij de Batting. Voor de Beleeftuin was weinig enthousiasme bij een groot deel van de raad, want het oorspronkelijke idee dat het zou worden uitgevoerd door vrijwilligers is losgelaten. Ook dat de kosten, 190.000 euro uit de reserve voor voorzieningen in Ludinga zouden moeten worden betaald viel niet bij iedereen in goede aarde. Alhoewel er een meerderheid van de raad wilde dat in ieder geval het plan om het Harlinger Bos op te knappen doorging, komt dat er niet van. Het amendement van OPA om dit te regelen werd alleen gesteund door PvdA en HB; de andere partijen waren tegen…. Het gehele plan werd vervolgens weggestemd. Voorlopig blijft het Harlinger Bos er dus treurig bij liggen. Ondanks de mooie woorden van een aantal partijen dat ze meer groen in Harlingen willen.

 

De PvdA heeft tegen extra budget voor de havenverzelfstandiging gestemd. Volgens ons levert de havenverzelfstandiging geen voordelen voor de gemeente op. Tekorten moeten nog steeds door de gemeente worden betaald, maar onze zeggenschap is wel weg. Helaas had een grote meerderheid er geen moeite mee om nog voordat het havenbedrijf begonnen is er al extra geld, namelijk 157.000 euro, in te stoppen.

 

Na langdurig overleg, waarbij zo’n beetje de hele raadscommissievergadering werd overgedaan, stemde de raad voor de komst van de potvis in de Willemshaven bij de Zuiderpier. Goed luisteren was aan een paar raadsleden helaas niet besteed, ondanks de duidelijke toezeggingen van wethouder Hein Kuiken, bleven ze maar hameren op steeds dezelfde punten. Volgens de PvdA is de komst van de potvis een mooi initiatief, het wordt een mooie, indrukwekkende fontein. Een prachtige aanwinst voor de Harlingers en de bezoekers van onze stad!

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Wie Kent: Het Alternatief

28-09-2017

HARLINGEN - Het Alternatief is een programma van Bert Erents en Peter Wierda.

fc Harlingen naar Groningen

28-09-2017

HARLINGEN - Na het doelpuntrijke openingsduel staat voor komende zondag de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma.

Voorbeschouwing: VEV’67 – Zeerobben

28-09-2017

HARLINGEN - Zeerobben naar jubilerend VEV’67.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events