Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 21 februari 2018

22-02-2018

HARLINGEN - Gisteravond was de laatste vergadering van deze raadsperiode tot de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Het was een raadsvergadering met een volle agenda. Besloten is onder andere om als gemeente een bijdrage te geven aan de uitbreiding van de Maritieme Academie. De PvdA is blij dat het de Maritieme Academie zo goed gaat, want door de groei van het aantal vmbo-leerlingen moet er bijgebouwd worden. Door de bijdrage van de gemeente wordt dat nu mogelijk gemaakt.

 

Het idee van de PvdA om in onze historische binnenstad zoveel mogelijk ondergrondse afvalcontainers te plaatsen is aangenomen. De vele lelijke huisvuilcontainers zullen binnenkort uit het straatbeeld verdwijnen. Maar huishoudens met veel gft-afval kunnen uiteraard hun groene container houden.

 

Ook heeft de raad geld beschikbaar gesteld voor de aanleg van de zaagtandsteiger in de Visserijhaven. De huidige steiger moet dringend vervangen worden. Niet alleen zal dat nu gebeuren, maar door de moderne inrichting zal de positie van Harlingen als visserijhaven verstevigd worden. De verwachting is dat er meer vissersschepen naar onze haven gaan komen, wat weer zal zorgen voor meer bedrijvigheid en werkgelegenheid. Een goed plan waar de PvdA zich in de gemeente maar ook in de provincie sterk voor heeft gemaakt.

 

De belastingcheck voor mensen in de bijstand en de schuldhulpverlening, ook een idee van de PvdA is ook door de raad aangenomen. De check is ervoor bedoeld om uit te zoeken of iemand in aanmerking komt voor belastingteruggave of toeslagen. Er zal tot vijf jaar teruggekeken worden, wat voor een grote groep Harlingers flinke bedragen kan opleveren.

 

De raad heeft ook ingestemd met het deelnemen aan de obligatielening van de stichting V84H25 om de panden aan de Voorstraat en Heiligeweg te kopen. Om zo te kunnen starten met het belevingscentrum Fries Blauw/Harlinger Aardewerk. Het belevingscentrum past prima binnen de toeristische plannen van de gemeente. Het doel is immers om meer toeristen naar Harlingen te trekken wat tot meer bestedingen en werkgelegenheid moet leiden. Ook voor de levendigheid van onze binnenstad is dit een goed plan, de panden krijgen een mooie bestemming. Dit was een initiatiefvoorstel van bijna alle partijen, waaronder de PvdA.

 

Het initiatief van GroenLinks om de gemeente aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie werd unaniem aangenomen. Het doel is om minder zwerfafval op straat te krijgen, vooral blikjes en flesjes moeten niet op straat gegooid worden, maar netjes worden opgeruimd.

 

Een groot aantal partijen, waaronder de PvdA, kwam met een motie om te onderzoeken of het mogelijk is om de misthoorn terug te plaatsen. Vele Harlingers missen het mooie geluid als het mistig is, maar er zijn ook mensen die het geluid minder kunnen waarderen. Gekeken zal worden of het mogelijk is om alleen overdag de misthoorn te laten klinken. Wordt vervolgd dus!

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Het is bijna zover...

22-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen maanden heeft Heuvelman Ibis B.V. voortvarend gebouwd aan de multifunctionele steiger.

De Misthoorn komt terug op de Zuiderpier

22-02-2018

HARLINGEN - Het is feest, laat Jules Dutrieux -intiatiefnemer van de werkgroep Misthoorn Harlingen- weten, de motie voor terugplaatsing van de Misthoorn is door grote meerderheid in de Raad gesteund!

Afslag Harlingen Politiek

22-02-2018

HARLINGEN - Komende zaterdag 24 februari 2018 presenteren Albertus van der Plaats en Doede van der Hoek tussen 11.00 uur en 14.00 uur het programma Afslag Harlingen Politiek op Radio Stad Harlingen.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën