CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PvdA Harlingen uit de Raad van 12 april

13-04-2017

HARLINGEN - OZB en Havenverzelfstandiging.

OZB

De gemeenteraad heeft drie amendementen aangenomen op de Kadernota. Mede op initiatief van de PvdA-fractie zijn deze amendementen tot stand gekomen. Het gaat met de gemeente financieel een stuk beter dan een paar jaar geleden. Toen moest de gemeente besluiten tot een aantal bezuinigingen en het verhogen van de ozb. Doordat de gemeente een overschot op de begroting heeft van ruim twee ton komend jaar en dit oploopt tot zeven ton in 2020 is er ruimte om de extra ozb-verhoging voor burgers en bedrijven niet door te laten gaan. Jammer is wel dat D66 en GroenLinks tegen hebben gestemd. Zij vinden blijkbaar dat onze burgers en bedrijven wel extra ozb moeten gaan betalen.

 

Havenverzelfstandiging

De gemeenteraad heeft een definitief besluit inzake de havenverzelfstandiging genomen.

Op 25 oktober 2016 heeft de raad al voorwaardelijk ja gezegd tegen de havenverzelfstandiging. De raad wilde destijds alvorens de haven definitief te verzelfstandigen nog een aantal documenten uitgewerkt zien. Het gaat hierbij om overeenkomsten waarin afspraken tussen de gemeente en havenbedrijf worden vastgelegd over de inbreng van eigendom, beheer en bestuur van de haven en financiën. Het college van B&W heeft deze documenten nu uitgewerkt en heeft ze voorgelegd aan de raad.

 

De PvdA heeft samen met GroenLinks indertijd tegen de havenverzelfstandiging gestemd. De businesscase van de havenverzelfstandiging is nog steeds wankel en gebaseerd op een groot aantal (optimistische) aannames. Zo moet de gemeente ongeveer een miljoen euro inbrengen om verwachtte verliezen van het los van de gemeente opererende havenbedrijf af te dekken de komende jaren. Een groot deel van deze hogere kosten wordt veroorzaakt doordat er een dure directeur zal moeten worden ingehuurd en over eventuele winst zal voor het eerst belasting moeten worden betaald.

 

Verder heeft de PvdA-Harlingen grote moeite met het op afstand zetten van publieke infrastructuur. De haven is altijd publiek eigendom geweest en democratisch gekozen gemeentebestuurders hebben altijd zeggenschap en verantwoordelijkheid gehad over het reilen en zeilen in de haven. Aan die situatie komt nu een einde omdat een meerderheid van de gemeenteraad geloofd dat verzelfstandiging kansen biedt. De PvdA heeft dan ook in deze ‘tweede ronde’ tegen de verzelfstandiging gestemd.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar voor de Univé voetbaldagen

13-04-2017

HARLINGEN - Aanmelden is nog tot 16 april mogelijk.

Nieuwe boekwinkel in Harlingen

13-04-2017

HARLINGEN - De echte boekenliefhebbers kennen De Jong Boeken al van markten in Harlingen en nu is er ook een winkel aan de Noorderhaven 4, naast Pippel (houten speelgoed).

Cultuurmenu HORIZON aangespoeld in Harlingen

13-04-2017

HARLINGEN - Bij Strandpaviljoen ’t Zilt in Harlingen spoelde woensdag 12 april het eerste exemplaar aan van HORIZON, het nieuwe Cultuurmenu voor de gemeente Harlingen voor het schoolseizoen 2017-2018.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt