Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van de PvdA Harlingen uit de Raad van 12 april

13-04-2017

HARLINGEN - OZB en Havenverzelfstandiging.

OZB

De gemeenteraad heeft drie amendementen aangenomen op de Kadernota. Mede op initiatief van de PvdA-fractie zijn deze amendementen tot stand gekomen. Het gaat met de gemeente financieel een stuk beter dan een paar jaar geleden. Toen moest de gemeente besluiten tot een aantal bezuinigingen en het verhogen van de ozb. Doordat de gemeente een overschot op de begroting heeft van ruim twee ton komend jaar en dit oploopt tot zeven ton in 2020 is er ruimte om de extra ozb-verhoging voor burgers en bedrijven niet door te laten gaan. Jammer is wel dat D66 en GroenLinks tegen hebben gestemd. Zij vinden blijkbaar dat onze burgers en bedrijven wel extra ozb moeten gaan betalen.

 

Havenverzelfstandiging

De gemeenteraad heeft een definitief besluit inzake de havenverzelfstandiging genomen.

Op 25 oktober 2016 heeft de raad al voorwaardelijk ja gezegd tegen de havenverzelfstandiging. De raad wilde destijds alvorens de haven definitief te verzelfstandigen nog een aantal documenten uitgewerkt zien. Het gaat hierbij om overeenkomsten waarin afspraken tussen de gemeente en havenbedrijf worden vastgelegd over de inbreng van eigendom, beheer en bestuur van de haven en financiën. Het college van B&W heeft deze documenten nu uitgewerkt en heeft ze voorgelegd aan de raad.

 

De PvdA heeft samen met GroenLinks indertijd tegen de havenverzelfstandiging gestemd. De businesscase van de havenverzelfstandiging is nog steeds wankel en gebaseerd op een groot aantal (optimistische) aannames. Zo moet de gemeente ongeveer een miljoen euro inbrengen om verwachtte verliezen van het los van de gemeente opererende havenbedrijf af te dekken de komende jaren. Een groot deel van deze hogere kosten wordt veroorzaakt doordat er een dure directeur zal moeten worden ingehuurd en over eventuele winst zal voor het eerst belasting moeten worden betaald.

 

Verder heeft de PvdA-Harlingen grote moeite met het op afstand zetten van publieke infrastructuur. De haven is altijd publiek eigendom geweest en democratisch gekozen gemeentebestuurders hebben altijd zeggenschap en verantwoordelijkheid gehad over het reilen en zeilen in de haven. Aan die situatie komt nu een einde omdat een meerderheid van de gemeenteraad geloofd dat verzelfstandiging kansen biedt. De PvdA heeft dan ook in deze ‘tweede ronde’ tegen de verzelfstandiging gestemd.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar voor de Univé voetbaldagen

13-04-2017

HARLINGEN - Aanmelden is nog tot 16 april mogelijk.

Nieuwe boekwinkel in Harlingen

13-04-2017

HARLINGEN - De echte boekenliefhebbers kennen De Jong Boeken al van markten in Harlingen en nu is er ook een winkel aan de Noorderhaven 4, naast Pippel (houten speelgoed).

Cultuurmenu HORIZON aangespoeld in Harlingen

13-04-2017

HARLINGEN - Bij Strandpaviljoen ’t Zilt in Harlingen spoelde woensdag 12 april het eerste exemplaar aan van HORIZON, het nieuwe Cultuurmenu voor de gemeente Harlingen voor het schoolseizoen 2017-2018.

Reacties

Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis