Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van de PvdA Harlingen uit de Raad van 11 januari

12-01-2017

HARLINGEN - Afvalcontainers ondergronds in de binnenstad & Visvijvers.

De PvdA heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering de toezegging gekregen van wethouder Boon dat er werk gemaakt gaat worden van het ondergronds krijgen van de afvalcontainers in de binnenstad. Nu staan in onze binnenstad in verschillende straten de containers voor de huizen. Door ruimtegebrek kan dat vaak ook niet anders. Dat is geen fraai gezicht. Maar vaak hebben bewoners ook geen behoefte aan een grote gft-container, want als je geen of maar een kleine tuin hebt, dan heb je ook maar weinig gft-afval. Een biobakje is dan vaak genoeg. Op een aantal centrale plekken in een wijk kan dan ondergrondse inzameling van restafval en gft-afval en ook glas komen. Want ook een aantal glascontainers zouden wat ons betreft ondergronds moeten. Te denken valt bijvoorbeeld aan de glascontainers aan de Hoogstraat en de Westerzeedijk. Ze zien er niet mooi uit, zijn beplakt met posters en passen niet in de straat. Wij zijn blij met de toezegging en zullen de wethouder er ook aan houden.

 

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Visvijvers bij Wijnaldum goedgekeurd. De PvdA heeft er ook mee in gestemd. Wij zien de Visvijvers als een kans om de recreatie in onze gemeente te bevorderen. De PvdA is blij dat de grootschaligheid van de eerdere plannen is bijgesteld. Het is nu een plan dat past in dit gebied. Volgens ons biedt het bestemmingsplan genoeg zekerheid dat het in de toekomst geen grootschalige voorziening gaat worden. Wel hebben wij erbij het college op aangedrongen om via de horecavergunning duidelijke regels te stellen en te handhaven om eventuele overlast voor omwonenden voor te zijn.

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Verslag van de VVD uit de Raadsvergadering van 11 januari

12-01-2017

HARLINGEN - Afvalnotitie, Visvijver Wijnaldum, Evaluatie Ondernemersfonds: De VVD en de raadsvergadering van 11 januari.

KNRM Harlingen zoekt nieuwe opstappers

12-01-2017

HARLINGEN - Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en wil je vrijwilliger worden bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, kom dan naar de informatieavond.

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 11 januari

12-01-2017

HARLINGEN - Op 11 januari 2017 was de eerste Raadsvergadering van 2017.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg