CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PvdA-fractie uit de Raad van 21 juni

23-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen woensdagavond was er weer een gemeenteraadsvergadering.

In de vergadering heeft PvdA’er Wiebe van Dijk naar aanleiding van klachten van buurtbewoners gevraagd om een oplossing voor de stankoverlast van een aantal containers in het Rode Dorp. Door de warmte van de afgelopen dagen was de stank niet te harden. De wethouder heeft toegezegd dit op te zullen lossen, de containers worden geleegd en schoongemaakt.

 

Gebouw C wordt Nieuw Zuid!

Het college van B&W heeft ervoor gekozen om het gebouw een nieuwe bestemming te geven: het krijgt een wijkfunctie en daarnaast probeert de gemeente er sociale functies in te herbergen. Het gebouw moet een impuls geven aan de wijk Plan Zuid. De komende tijd zullen er veel vernieuwingen plaatsvinden in de wijk. De gemeente wil volop ruimte geven aan wijkinitiatieven die de leefbaarheid en de sociale samenhang in de wijk vergroten. Langzaam maar zeker wil het college er ook activiteiten laten plaats vinden die gericht zijn op ontplooiing en activering van de Harlingers die dat nodig hebben. Vormen van dagbesteding maar ook activiteiten die mensen kunnen helpen bij het krijgen van werk.

 

Noodzaak voor meer voorzieningen in Harlingen

Uit onderzoek van het college blijkt dat er een grote groep mensen in Harlingen hierbij baat zou kunnen hebben, tussen de 300 en 450 mensen. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat het gebouw zeer geschikt is om zo’n voorziening in te huisvesten.

De afgelopen maanden is er al voorzichtig geëxperimenteerd in het gebouw en niet zonder succes. Voorbeelden zijn het weggeefwinkeltje, de bibliotheek en de timmerwerkplaats. Vele activiteiten zijn van onderop vormgegeven en steeds meer mensen weten de weg naar Nieuw Zuid te vinden: als deelnemer of als organisator van inmiddels verschillende activiteiten. “De leefbaarheid van de wijk gaat door deze voorziening er op vooruit”, aldus Jacqueline Huizenga van de PvdA.

 

PvdA enthousiast over Nieuw Zuid

De gemeenteraad had op 21 juni het laatste woord en heeft unaniem besloten dat de plannen van PvdA-wethouder Kuiken groen licht krijgen. Kuiken kreeg goedkeuring van de Raad op de ontwikkeling van Nieuw Zuid en het daarbij behorende kostenplaatje. Ook komt er geld beschikbaar voor een opknapbeurt van het gebouw.

 

De PvdA-fractie is enthousiast over de plannen en is van mening dat de sociale infrastructuur versterkt moet worden in Harlingen. Fractievoorzitter Edwin Helvrich: “Er is veel werkloosheid in Harlingen, het is goed dat meer mensen volwaardig mee kunnen doen in onze samenleving. Iedereen moet de kans krijgen zich maximaal te ontwikkelen. Nieuw Zuid kan daar een goede rol in gaan spelen. Harlingen heeft te weinig dagbestedingsvoorzieningen. Het wordt hoog tijd dat we proberen deze grote groep mensen een geschikte voorziening te bieden in onze eigen gemeente”, aldus de fractievoorzitter.

 

Twee moties

Ook kwamen twee moties aan de orde. De eerste was op initiatief van OPA, om te onderzoeken of het mogelijk is om ook aan de Willemshaven een camperplaats te realiseren. Het onderzoek zal iets breder worden, het college is gevraagd om naar alle mogelijke locaties in Harlingen te kijken. Ook zal bekeken worden of er ondernemers zijn die interesse hebben in de exploitatie. De PvdA steunde dit voorstel van harte, de huidige camperplaats bij de Tsjerk Hiddessluizen is een groot succes. Meer plek voor campers is goed voor het toerisme in onze stad.

De tweede motie was van het CDA en ging over steun aan de pulsvisserij. Deze komt door veranderende inzichten op Europees niveau in de knel. Omdat de pulsvisserij minder schade aan de zeebodem oplevert en ook minder stookolie verbruikt dan de gebruikelijke manier van vissen is ook deze motie door de PvdA gesteund. De visserij is voor de Harlinger haven van groot belang.

 

PvdA-fractie Harlingen

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Oproep: Interesse om een workshop te geven voor jeugdprogramma TSRH2018?

23-06-2017

HARLINGEN - Het weekend van 3 t/m 6 augustus 2018 wordt Harlingen weer het mekka van de Tall Ships Races!

Fc Harlingen JO11-1 wint in Jever

23-06-2017

HARLINGEN - Vrijdag 16 juni om 15:00 uur verzamelde de 9 jongens van fc Harlingen op het parkeerterrein.

Bezoek groep 5 OBS T Wad aan RSG Simon Vestdijk

23-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen maandag brachten de leerlingen van groep 5 van OBS T Wad een bezoek aan de RSG Simon Vestdijk.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear