Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PvdA-fractie gemeenteraadsvergadering 31 oktober

01-11-2017

HARLINGEN - Het was een lange zit, van drie uur ’s middags tot na half twaalf ‘s avonds, tijdens de raadsvergadering van gisteren.

Maar er stonden dan ook belangrijke zaken op de agenda. Namelijk het cultureel centrum aan de Voorstraat en de begroting voor 2018 stonden op de agenda van de gemeenteraad.

 

Cultureel centrum

De bibliotheek is al geruime tijd toe aan een grote verbouwing en de gemeenteraad heeft daar al eerder geld voor uitgetrokken. De bedoeling is dat het tussenliggende pand wordt aangekocht en verbouwd tot centrale entree voor zowel het Hannemahuis en de bibliotheek. De toegankelijkheid van de bibliotheek is nu niet al te best, met deze verbouwing wordt dat sterk verbeterd. Tegelijk wordt een groot gedeelte van het tussenliggende pand verhuurd aan een boekhandel. De tuinen aan de achterkant van de panden kunnen bij elkaar worden getrokken, waardoor een fraaie stadstuin gaat ontstaan. De bibliotheek, het Hannemahuis en de boekhandel gaan elkaar met deze samenwerking versterken. De Voorstraat, het kloppende hart van ons Harlinger winkelgebied, wordt hiermee nog aantrekkelijker gemaakt. De PvdA heeft dit voorstel dan ook van harte gesteund.

 

Begroting 2018

Op initiatief van de PvdA is een door bijna de hele raad mede ingediend amendement unaniem aangenomen om de Willem Barentszwerf een bijdrage te geven van 50.000 euro in de afbouw van het schip. Dit is een mooi vrijwilligersproject dat veel bezoekers uit binnen- en buitenland naar Harlingen trekt. De bouw van het expeditieschip verdient volgens ons de steun van de gemeente.

 

Het Harlinger Bos en het perceel ertegenover aan de Pollendam worden opnieuw ingericht. Het achterstallige onderhoud gaat weggewerkt worden. Er zal niet alleen gesnoeid worden, maar er zullen vooral bomen en struiken bijkomen. Ook zullen er steigers, afvalbakken en bankjes komen. Het zal een mooi stuk groen worden!

 

De Traillerhelling in de buurt van het Van Harinxmakanaal gaat er eindelijk komen. Een initiatief van PvdA en OPA zal gerealiseerd worden. Het wordt een openbare Traillerhelling met parkeerruimte. De bedoeling is dat deze in mei komend jaar in gebruik genomen gaat worden.

 

In de Begroting voor 2018 staan veel zaken waar de PvdA voor gepleit heeft:

  • Er wordt geld gereserveerd voor ondergrondse containers in de binnenstad, oftewel zoveel mogelijk gaan de lelijke afvalcontainers uit ons straatbeeld.
  • Er wordt geld gereserveerd om de toegangswegen, zoals de Westerzeedijk, naar Harlingen op te knappen.
  • De Waddenpromenade wordt verkeersveilig gemaakt en aantrekkelijk ingericht.
  • Er komt geld voor openbare sport- en beweegvoorzieningen in de buitenlucht en het kunstgrasveld van FC Harlingen zal worden vervangen.
  • De Spoorstraat zal veiliger worden gemaakt door de aanleg van vrijliggende fietsstroken.
  • Aantrekken van een gedragswetenschapper voor ons Jeugdteam, zodat er een einde komt aan te lange wachttijden voor goede hulp.
  • De vakleerkracht gymnastiek wordt nu structureel geregeld, een goede zaak voor meer beweging en de gezondheid van de Harlinger basisschooljeugd.

 

De Partij van de Arbeid is zeer tevreden met deze begroting. Met lage lasten voor onze burgers zijn we in staat om veel voor de gemeenschap te doen!

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Algemene Beschouwingen VVD Harlingen, 31 oktober 2017

01-11-2017

HARLINGEN - Harlingen biedt veel ruimte voor eigen keuzes.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

01-11-2017

HARLINGEN - Noordergracht te Harlingen, geen bediening Franekerpoortsbrug.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda
HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën