Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van de CDA-fractie gemeenteraadsvergadering 8 november 2017

09-11-2017

HARLINGEN - Sociaal betrokken en verwarrend rijk.

De raadsvergadering van 8 november zal de geschiedenis is gaan als rijk en rommelig, maar ook sociaal lekker bezig. Eerst de mededeling dat Harlingen op het gebied van Zorg en Welzijn mee doet aan een breed onderzoek in de ouderenzorg en aan buurtgericht werken. Dat is positief. Breed onderzoek kan leiden tot nog betere aanpak en resultaten.

 

Daarna enkele vragen van de raad. Van het CDA over de directe beschikbaarheid van voldoende bluswater bij grote uitslaande branden. M.n. in het buitengebied van groot belang. Dit wordt door de Burgemeester besproken in de Veiligheidsregio Friesland (VRF). Van D’66 over de voortgang van Tiny Houses. Dit krijgt binnenkort een (beleids)vervolg. Daarna volgt verdere uitvoering.

 

In het onderzoek van de Rekenkamer (RKC) kwam Harlingen voor wat betreft de WMO er met een ruime voldoende uit. Het CDA heeft het belang van goede afstemming tussen het gebiedsteam en de dienst sociale zaken benadrukt. Daarnaast gepleit voor het overnemen van een aantal aanbevelingen uit het RKC rapport en dat van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). De wethouder onderkent dit.  Op deze manier wordt de WMO verder verbeterd en dit komt alle betrokkenen (cliënten, hulpverleners en mantelzorgers) ten goede.

 

Het dorpshuis de Bijekoer te Wijnaldum krijgt van de gemeente een subsidie van €75000,00 euro. Dit is een steun in de rug om het dorpshuis up to date te renoveren en uit te breiden. De raad is trots op Wijnaldum met hun initiatief, hun inzet en straks het resultaat. Een dorpshuis dat de mensen, de mienskip verbindt.

 

De belastingverordeningen en de parkeerverordening aanpassen leek, in deze tijd dat het met de gemeente Harlingen financieel heel goed gaat, een fluitje van een cent. Maar enkele amendementen en moties brachten ons in verwarring. Iedereen ging zich nl. rijk rekenen en dan gaat het ingewikkeld en rommelig worden. Beslist geen Paradise papers, maar wel veel discussie, schorsingen en een verdeelde raad.

 

De hondenbezitters krijgen nog niet direct een voordeeltje, maar misschien op termijn. De wethouder komt met een voorstel. Parkeren op de Willemshaven wordt aantrekkelijker voor dagjesmensen en de 1e bedrijfsparkeervergunning gaat p.j. €225, - naar beneden. Vooral de harde werkers in bedrijven en ZZP-ers zullen dit waarderen.

 

Deze voordeeltjes vielen vooral omdat de begroting 2018 hiervoor volgens de raad ruimte biedt. Maar de wethouder waarschuwde voor een kleinere algemene reserve. Dat is dan ook weer de rol van de penningmeester: goed op het geld passen!

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Burgemeestersontbijt in Harlingen

09-11-2017

HARLINGEN - Vrijdagmorgen 10 november 8.30 uur brengen 14 kinderen uit groep 4, 5 en 6 van gbs de Diamant uit Harlingen een ontbijtje bij loco burgemeester Kuiken in het Stadhuis.

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 44

09-11-2017

HARLINGEN - Prachtige wedstrijden waren er afgelopen weekend te zien bij fc Harlingen.

D & G airco service squash competitie weer van start gegaan

09-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week bij Sportcentrum van Hurck gespeelde wedstrijden.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien
Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen