CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de CDA-fractie gemeenteraadsvergadering 8 november 2017

09-11-2017

HARLINGEN - Sociaal betrokken en verwarrend rijk.

De raadsvergadering van 8 november zal de geschiedenis is gaan als rijk en rommelig, maar ook sociaal lekker bezig. Eerst de mededeling dat Harlingen op het gebied van Zorg en Welzijn mee doet aan een breed onderzoek in de ouderenzorg en aan buurtgericht werken. Dat is positief. Breed onderzoek kan leiden tot nog betere aanpak en resultaten.

 

Daarna enkele vragen van de raad. Van het CDA over de directe beschikbaarheid van voldoende bluswater bij grote uitslaande branden. M.n. in het buitengebied van groot belang. Dit wordt door de Burgemeester besproken in de Veiligheidsregio Friesland (VRF). Van D’66 over de voortgang van Tiny Houses. Dit krijgt binnenkort een (beleids)vervolg. Daarna volgt verdere uitvoering.

 

In het onderzoek van de Rekenkamer (RKC) kwam Harlingen voor wat betreft de WMO er met een ruime voldoende uit. Het CDA heeft het belang van goede afstemming tussen het gebiedsteam en de dienst sociale zaken benadrukt. Daarnaast gepleit voor het overnemen van een aantal aanbevelingen uit het RKC rapport en dat van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). De wethouder onderkent dit.  Op deze manier wordt de WMO verder verbeterd en dit komt alle betrokkenen (cliënten, hulpverleners en mantelzorgers) ten goede.

 

Het dorpshuis de Bijekoer te Wijnaldum krijgt van de gemeente een subsidie van €75000,00 euro. Dit is een steun in de rug om het dorpshuis up to date te renoveren en uit te breiden. De raad is trots op Wijnaldum met hun initiatief, hun inzet en straks het resultaat. Een dorpshuis dat de mensen, de mienskip verbindt.

 

De belastingverordeningen en de parkeerverordening aanpassen leek, in deze tijd dat het met de gemeente Harlingen financieel heel goed gaat, een fluitje van een cent. Maar enkele amendementen en moties brachten ons in verwarring. Iedereen ging zich nl. rijk rekenen en dan gaat het ingewikkeld en rommelig worden. Beslist geen Paradise papers, maar wel veel discussie, schorsingen en een verdeelde raad.

 

De hondenbezitters krijgen nog niet direct een voordeeltje, maar misschien op termijn. De wethouder komt met een voorstel. Parkeren op de Willemshaven wordt aantrekkelijker voor dagjesmensen en de 1e bedrijfsparkeervergunning gaat p.j. €225, - naar beneden. Vooral de harde werkers in bedrijven en ZZP-ers zullen dit waarderen.

 

Deze voordeeltjes vielen vooral omdat de begroting 2018 hiervoor volgens de raad ruimte biedt. Maar de wethouder waarschuwde voor een kleinere algemene reserve. Dat is dan ook weer de rol van de penningmeester: goed op het geld passen!

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Burgemeestersontbijt in Harlingen

09-11-2017

HARLINGEN - Vrijdagmorgen 10 november 8.30 uur brengen 14 kinderen uit groep 4, 5 en 6 van gbs de Diamant uit Harlingen een ontbijtje bij loco burgemeester Kuiken in het Stadhuis.

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 44

09-11-2017

HARLINGEN - Prachtige wedstrijden waren er afgelopen weekend te zien bij fc Harlingen.

D & G airco service squash competitie weer van start gegaan

09-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week bij Sportcentrum van Hurck gespeelde wedstrijden.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen