CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de CDA-fractie gemeenteraadsvergadering 31 oktober

01-11-2017

HARLINGEN - Harlingen krijgt een prachtig cultureel centrum en heeft een mooie sluitende begroting 2018.

Van: Harmen Bloemhof, secr. fractie CDA Voor: Harlingen Boeit. Harlingen, 1 november 2017

Onderwerp: verslag Gemeenteraadsvergadering van 31 oktober 2017

 

Deze keer een korte agenda, maar een lange avond. Met aan het eind een mooi resultaat.

De begroting in de Raad is van hetzelfde belang als de Rijksbegroting in september, maar dan op de gemeentelijke schaal. Door een goed overzicht op te maken van wat er aan geld binnen komt en uit gaat krijgt de Raad zicht op hoe het geld besteed gaat worden. Daarop kan ze haar invloed uitoefenen. Elke begroting lijkt op een huishoudboekje. Hoe verdeel je de inkomsten, waaraan en wie bepaalt.

Voor de behandeling van de begroting stond het besluit over het cultureel centrum op de agenda.

 

Het Hannemahuis en de bibliotheek gaan nauw samenwerken. Door één centrale entree wordt dit fysiek ook zichtbaar. Deze samenwerking wordt verstrekt door de vestiging van boekhandel v.d. Velde in datzelfde pand. Op deze manier krijgt Harlingen een boeiende plaats van culturele ontmoeting in het hart van het winkelcentrum, de Voorstraat.

 

Het CDA gaf volledige steun aan dit plan. Ga je in de ontvangstruimte rechtsaf dan is daar de bibliotheek die letterlijk veel toegankelijker en veel beter gefaciliteerd is. Harlingen speelt zo in op de landelijke trend dat er weer meer gelezen wordt. Dit is goed voor het terugdringen van de zogenaamde laaggeletterdheid. Er kunnen op hele korte termijn zelfs de nieuwste titels geleend of gekocht worden. Ga je linksaf, dan kun je het Hannemahuis bezoeken. Straks verbonden door een mooie steeg met de entree. Er is nog meer ruimte voor exposities van kunst en cultuur. Wil je even alles laten bezinken dan is er een koffiehoek om even uit te rusten en wat te drinken.

 

Mooi dat alle partijen hier achter staan. Een cultureel centrum is goed voor de bewoners van de gemeente, de regio en de toeristen.

 

Daarna volgde de begroting. Deze werd met een grote meerderheid aangenomen. Maar…. Inmiddels waren er wel vijf amendementen gepasseerd. Het amendement voor € 50.000, - subsidie voor de Willem Barendz werd unaniem aangenomen en met groot applaus door de aanwezigen van de WB begroet.

 

Een amendement over het opknappen van het Harlinger Bos was moeilijker. Een motie (later) over hetzelfde onderwerp en dit amendement gingen toch door elkaar lopen. Bijna zag de raad door het bos de percelen van de aanvulling op het bos niet meer. Toch kwam het uiteindelijk goed. Daardoor kan men straks weer meer van het opgeknapte Harlinger Bos en enkele daarbij gevoegde percelen (die nu nog braak liggen) genieten. En daar gaat het toch om. Om naast de zee in de eigen gemeente ook veel te genieten van het groen.

 

Enkele moties besloten deze vergadering. Het CDA is er voor dat de Kanaalweg door een aantal verkeerstechnische maatregelen veiliger wordt. De fietstunnel voor het fietspad Wijnaldum-Midlum, onder de Zuidwalweg door is naar voren geschoven. Hopelijk is er in 2018 voldoende geld voor. Het CDA zal voor deze belangrijke veilige en duurzame verbinding blijven pleiten.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Algemene Beschouwingen VVD Harlingen, 31 oktober 2017

01-11-2017

HARLINGEN - Harlingen biedt veel ruimte voor eigen keuzes.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

01-11-2017

HARLINGEN - Noordergracht te Harlingen, geen bediening Franekerpoortsbrug.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen
Visie Events Visie Events Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen