Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van de CDA-fractie gemeenteraadsvergadering 31 oktober

01-11-2017

HARLINGEN - Harlingen krijgt een prachtig cultureel centrum en heeft een mooie sluitende begroting 2018.

Van: Harmen Bloemhof, secr. fractie CDA Voor: Harlingen Boeit. Harlingen, 1 november 2017

Onderwerp: verslag Gemeenteraadsvergadering van 31 oktober 2017

 

Deze keer een korte agenda, maar een lange avond. Met aan het eind een mooi resultaat.

De begroting in de Raad is van hetzelfde belang als de Rijksbegroting in september, maar dan op de gemeentelijke schaal. Door een goed overzicht op te maken van wat er aan geld binnen komt en uit gaat krijgt de Raad zicht op hoe het geld besteed gaat worden. Daarop kan ze haar invloed uitoefenen. Elke begroting lijkt op een huishoudboekje. Hoe verdeel je de inkomsten, waaraan en wie bepaalt.

Voor de behandeling van de begroting stond het besluit over het cultureel centrum op de agenda.

 

Het Hannemahuis en de bibliotheek gaan nauw samenwerken. Door één centrale entree wordt dit fysiek ook zichtbaar. Deze samenwerking wordt verstrekt door de vestiging van boekhandel v.d. Velde in datzelfde pand. Op deze manier krijgt Harlingen een boeiende plaats van culturele ontmoeting in het hart van het winkelcentrum, de Voorstraat.

 

Het CDA gaf volledige steun aan dit plan. Ga je in de ontvangstruimte rechtsaf dan is daar de bibliotheek die letterlijk veel toegankelijker en veel beter gefaciliteerd is. Harlingen speelt zo in op de landelijke trend dat er weer meer gelezen wordt. Dit is goed voor het terugdringen van de zogenaamde laaggeletterdheid. Er kunnen op hele korte termijn zelfs de nieuwste titels geleend of gekocht worden. Ga je linksaf, dan kun je het Hannemahuis bezoeken. Straks verbonden door een mooie steeg met de entree. Er is nog meer ruimte voor exposities van kunst en cultuur. Wil je even alles laten bezinken dan is er een koffiehoek om even uit te rusten en wat te drinken.

 

Mooi dat alle partijen hier achter staan. Een cultureel centrum is goed voor de bewoners van de gemeente, de regio en de toeristen.

 

Daarna volgde de begroting. Deze werd met een grote meerderheid aangenomen. Maar…. Inmiddels waren er wel vijf amendementen gepasseerd. Het amendement voor € 50.000, - subsidie voor de Willem Barendz werd unaniem aangenomen en met groot applaus door de aanwezigen van de WB begroet.

 

Een amendement over het opknappen van het Harlinger Bos was moeilijker. Een motie (later) over hetzelfde onderwerp en dit amendement gingen toch door elkaar lopen. Bijna zag de raad door het bos de percelen van de aanvulling op het bos niet meer. Toch kwam het uiteindelijk goed. Daardoor kan men straks weer meer van het opgeknapte Harlinger Bos en enkele daarbij gevoegde percelen (die nu nog braak liggen) genieten. En daar gaat het toch om. Om naast de zee in de eigen gemeente ook veel te genieten van het groen.

 

Enkele moties besloten deze vergadering. Het CDA is er voor dat de Kanaalweg door een aantal verkeerstechnische maatregelen veiliger wordt. De fietstunnel voor het fietspad Wijnaldum-Midlum, onder de Zuidwalweg door is naar voren geschoven. Hopelijk is er in 2018 voldoende geld voor. Het CDA zal voor deze belangrijke veilige en duurzame verbinding blijven pleiten.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Algemene Beschouwingen VVD Harlingen, 31 oktober 2017

01-11-2017

HARLINGEN - Harlingen biedt veel ruimte voor eigen keuzes.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

01-11-2017

HARLINGEN - Noordergracht te Harlingen, geen bediening Franekerpoortsbrug.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe