Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag van de PvdA-fractie raad 12 juli

13-07-2017

HARLINGEN - Op de raadsagenda stonden verschillende punten, waaronder de Jaarrekening over 2016 van de gemeente.

In de Jaarrekening legt het college verantwoording af voor het gevoerde beleid van 2016. De gemeente heeft vorig jaar ruim 2,7 miljoen euro overgehouden. Aangenaam verrast zijn wij als PvdA door de flinke toename van de haven- en kadegelden en dat nog onder gemeentelijk beheer van de haven ook! In het Sociaal Domein is er weer een flink bedrag overgebleven. De PvdA steunt het college om dit geld te blijven reserveren voor toekomstige uitgaven in het Sociaal Domein. Zodat als daar in de toekomst tegenvallers zijn er genoeg geld is om voor bijvoorbeeld jeugdzorg. De ontwikkelingen bij het Klanten contactcentrum zijn goed, iemand die belt met de gemeente wordt sneller geholpen. Er wordt hard gewerkt aan de leefbaarheid in onze stad, woningbouwplannen zijn er voor Plan Zuid en het voormalige Dukdalfterrein. Het O4-project waarin overheid, bedrijfsleven en onderwijs samenwerken, ontwikkelt zich steeds meer, jongeren krijgen hierdoor meer kansen op de arbeidsmarkt. Ook voor het bedrijfsleven is dit project een goede zaak, hun vacatures kunnen nu beter door de jongeren die hier al wonen vervuld worden. De verdubbeling van de N31 krijgt steeds meer vorm, het college is goed bezig met de invulling van de vrijkomende gronden en de wegen die er omheen liggen. Wij roepen het college op om de kansen die het project De Nieuwe Afsluitdijk biedt om onze toeristische sector te versterken met beide handen aan te grijpen.

 

Dit was slechts een kleine greep uit alle zaken die het gemeentebestuur afgelopen jaar heeft weten te realiseren, dit geeft vertrouwen voor de toekomst van onze prachtige stad en de beide dorpen! De PvdA steunde het voorstel om het overschot in de Algemene Investeringsreserve te storten, zodat de raad er in de toekomst een goede bestemming voor kan vinden.

 

Mede op initiatief van de PvdA zal de gemeente samen met de provincie uit zoeken hoe het zit met de mogelijk te hoge PAK-concentraties. Het doel van het onderzoek is om duidelijkheid te krijgen over deze concentraties, wat de bron is en welke maatregelen er eventueel nodig zijn. Snelle duidelijkheid in deze lijkt ons nodig.

 

In Harlingen kun je mooi wandelen, bijvoorbeeld langs de Singels. Maar onderweg zijn er zo goed als geen bankjes om even te zitten. Een motie, mede van PvdA-er Wiebe van Dijk, gaat hier wat aan doen. De gemeente gaat bekijken waar de bankjes moeten komen.

 

De raad heeft het college opdracht geven om bijeenkomsten te gaan organiseren over de bodemdaling. De motie waarin dit geregeld wordt is mede door de PvdA ingediend. Wij willen graag goed voorgelicht worden over wat er precies speelt. Wat zijn de oorzaken, de gevolgen en eventuele benodigde maatregelen van de bodemdaling?

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Stremming in verband met City Swim 2017

13-07-2017

HARLINGEN - Zaterdag 15 juli aanstaande gaat de 3e cityswim van Harlingen van start.

Harlingen verwijdert 10% van haar verkeersborden uit het straatbeeld

13-07-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft een inventarisatie uitgevoerd naar overbodige verkeersborden.

Harlingers weer baas over eigen beurs

13-07-2017

HARLINGEN - Tien Harlingers hebben de afgelopen weken een workshop ‘Baas over eigen beurs’ gevolgd.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen