Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag jeugd Havenstadtoernooi 2017

03-01-2018

HARLINGEN - Vorig jaar had de organisatie van het havenstadtoernooi een primeur met het eerste jeugdtoernooi.

Verslag jeugd Havenstadtoernooi 2017 Foto: Dorus Breidenbach.

Dit bleek zo’n groot succes te zijn dat het een vast onderdeel van het programma is geworden. De opzet was dit jaar helemaal gelijk aan die van het seniorentoernooi. Dit betekende dus ook wat er ook prijzen voor beste keeper en voetballer van het toernooi beschikbaar waren.

 

Zes ploegen wilden graag met elkaar de strijd aangaan. Dit waren de jeugd onder de 11 teams (E’tjes) van: Workum, SC Franeker, SC Bolsward, Akkrum, Berlikum en Fc Harlingen.

 

De eerste wedstrijd begon om 12 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Henk Andy en Remco Zandbergen die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veldspelers en een keeper gespeeld. De Hockey vereniging was bereid gevonden om twee hockey goals uit te lenen en wij willen ze nogmaals bedanken voor de medewerking. Deze goals zijn een slagje groter dan normale zaalvoetbal goals en dat betekende spektakel. Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Dat er veel gescoord werd blijk wel uit de uitslagen in de poules:

 

Poule A: Poule B:
1. Fc Harlingen 1. SC Bolsward
2. Workum 2. Akkrum
3. SC Franeker 3. Berlikum
Harlingen - Workum  4 - 2
Bolsward - Akkrum 2 - 3
Harlingen - Franeker 5 - 1
Bolsward - Berlikum 5 - 2
Workum - Franeker 2 - 6
Akkrum - Berlikum 3 - 7
Workum (3e poule A) - Akkrum (3e poule B) 2 - 4
Franeker (2e poule A) - Berlikum (2e poule B) 6 - 2
Fc Harlingen (1e poule A) - Bolsward (1e poule B) 1 - 0

Eindstand:

1 Fc Harlingen

2 SC Bolsward

3 SC Franeker

4 Berlikum

5 Akkrum

6 Workum

 

Fc Harlingen werd de winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B en dat was Bolsward. De finale werd gespeeld in de “grote” hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. De ploegen waren volledig in evenwicht en beide keepers waren in bloedvorm. Met nog een paar seconden op klok en de stand 0-0 leek het erop dat er net als vorig jaar penalty’s aan te pas moesten komen om uit te maken wie zich winnaar zou mogen noemen. Daar dacht Niec Aalders anders over en gaf een voorzet die door een Bolward speler in eigen goal belande. Er waren nog protesten dat de bal al achter zou zijn geweest, maar volgens de waarneming van de scheids was het doelpunt reglementair en kon Fc Harlingen zich kampioen noemen.

 

Hielke reikte de enorme bekers en prachtige medailles uit. De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Riemer Hameter van Fc Harlingen. Riemer de Haan van SC Bolward werd beste speler van het toernooi. De organisatie van het jeugdtoernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor iedere speler een kleine voetbal beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de jongens lekker oefenen in de huiskamer. Sommige ouders waren iets minder blij met deze verrassing.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Radiolichtschip vacatures van januari

03-01-2018

HARLINGEN - Het lichtschip Jenni Baynton in de haven van Harlingen wordt door de vrijwilligers van de stichting “Vrienden van het Lichtschip” onderhouden en gerestaureerd.

Bartele Boersma opent eigen Facebookpagina

03-01-2018

HARLINGEN - Via de Facebookpagina BartelePvdAHarlingen gaat Bartele iedereen op de hoogte houden van zijn politieke avonturen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de gemeente Harlingen!

Wie Kent: Het Alternatief

03-01-2018

HARLINGEN - Een gelukkig nieuwjaar voor iedereen die dit leest en/of luistert naar ons programma Het Alternatief.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear