Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Verslag jeugd Havenstadtoernooi 2017

03-01-2018

HARLINGEN - Vorig jaar had de organisatie van het havenstadtoernooi een primeur met het eerste jeugdtoernooi.

Verslag jeugd Havenstadtoernooi 2017 Foto: Dorus Breidenbach.

Dit bleek zo’n groot succes te zijn dat het een vast onderdeel van het programma is geworden. De opzet was dit jaar helemaal gelijk aan die van het seniorentoernooi. Dit betekende dus ook wat er ook prijzen voor beste keeper en voetballer van het toernooi beschikbaar waren.

 

Zes ploegen wilden graag met elkaar de strijd aangaan. Dit waren de jeugd onder de 11 teams (E’tjes) van: Workum, SC Franeker, SC Bolsward, Akkrum, Berlikum en Fc Harlingen.

 

De eerste wedstrijd begon om 12 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Henk Andy en Remco Zandbergen die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veldspelers en een keeper gespeeld. De Hockey vereniging was bereid gevonden om twee hockey goals uit te lenen en wij willen ze nogmaals bedanken voor de medewerking. Deze goals zijn een slagje groter dan normale zaalvoetbal goals en dat betekende spektakel. Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Dat er veel gescoord werd blijk wel uit de uitslagen in de poules:

 

Poule A: Poule B:
1. Fc Harlingen 1. SC Bolsward
2. Workum 2. Akkrum
3. SC Franeker 3. Berlikum
Harlingen - Workum  4 - 2
Bolsward - Akkrum 2 - 3
Harlingen - Franeker 5 - 1
Bolsward - Berlikum 5 - 2
Workum - Franeker 2 - 6
Akkrum - Berlikum 3 - 7
Workum (3e poule A) - Akkrum (3e poule B) 2 - 4
Franeker (2e poule A) - Berlikum (2e poule B) 6 - 2
Fc Harlingen (1e poule A) - Bolsward (1e poule B) 1 - 0

Eindstand:

1 Fc Harlingen

2 SC Bolsward

3 SC Franeker

4 Berlikum

5 Akkrum

6 Workum

 

Fc Harlingen werd de winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B en dat was Bolsward. De finale werd gespeeld in de “grote” hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. De ploegen waren volledig in evenwicht en beide keepers waren in bloedvorm. Met nog een paar seconden op klok en de stand 0-0 leek het erop dat er net als vorig jaar penalty’s aan te pas moesten komen om uit te maken wie zich winnaar zou mogen noemen. Daar dacht Niec Aalders anders over en gaf een voorzet die door een Bolward speler in eigen goal belande. Er waren nog protesten dat de bal al achter zou zijn geweest, maar volgens de waarneming van de scheids was het doelpunt reglementair en kon Fc Harlingen zich kampioen noemen.

 

Hielke reikte de enorme bekers en prachtige medailles uit. De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Riemer Hameter van Fc Harlingen. Riemer de Haan van SC Bolward werd beste speler van het toernooi. De organisatie van het jeugdtoernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor iedere speler een kleine voetbal beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de jongens lekker oefenen in de huiskamer. Sommige ouders waren iets minder blij met deze verrassing.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Radiolichtschip vacatures van januari

03-01-2018

HARLINGEN - Het lichtschip Jenni Baynton in de haven van Harlingen wordt door de vrijwilligers van de stichting “Vrienden van het Lichtschip” onderhouden en gerestaureerd.

Bartele Boersma opent eigen Facebookpagina

03-01-2018

HARLINGEN - Via de Facebookpagina BartelePvdAHarlingen gaat Bartele iedereen op de hoogte houden van zijn politieke avonturen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de gemeente Harlingen!

Wie Kent: Het Alternatief

03-01-2018

HARLINGEN - Een gelukkig nieuwjaar voor iedereen die dit leest en/of luistert naar ons programma Het Alternatief.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona