Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Vele winnaars bij darttoernooi fc Harlingen

31-01-2017

HARLINGEN – Zaterdag middag en avond was de kantine van fc Harlingen omgetoverd tot een ware dartsarena.

Vele winnaars bij darttoernooi fc Harlingen Prijswinnaars jeugd v.l.n.r. Jesler Touwslager, Sil Heimans, Jarno Attema, Ricardo Wijbenga, Beau Kimp en Jelmer Hoekstra.

Jeugd vanaf 11 tot en met 16 jaar konden het tegen elkaar op nemen en daarna was het de beurt aan de senioren (17+). Het dartspelletje is een populaire sport geworden mede door de bekende darters Barney en natuurlijk Mighty Mike. Deze laatstgenoemde won 2 januari van dit jaar de wereldtitel darts. Ook bij fc Harlingen blijken er ware talenten rond te lopen.

 

Er werd met de jeugd begonnen en zij speelden voorrondes waarna de knock-outfase van start ging. In de verliezersronde schakelde Beau Kimp Youri Bouma uit en de 3e prijs was voor Beau. Daarna namen Jesler Touwslager en Sil Heimans het tegen elkaar op. Hier bleek Sil de sterkere te zijn en won hiermee de 1e prijs in de verliezersronde.

 

In de winnaarsronde waren het Ricardo Wijbenga en Jarno Attema die het tegen elkaar op namen. Nadat Ricardo de pot tegen Jelmer Hoekstra wist te winnen en Jarno in een hele spannende pot Thomas Koornstra uitschakelde stonden deze 2 jongemannen dus in de finale. Na een paar spannende pijlen trok Ricardo de wedstrijd naar zich toe en won dik verdiend de 1e prijs. De hoogste uitgooi was voor Jelmer Hoekstra. Hij wist maar liefst een score van 56 uit te gooien.

 

Om 17.00 uur was het de beurt aan de senioren. Velen hadden zich hiervoor opgegeven en dus werden er eerst poulefases gespeeld. Nadat deze gespeeld waren, werd er direct doorgegaan met de kwartfinales. In de verliezersronde stonden Tetze Helvrich en Jan van der Veer tegen over elkaar. Tetze had het af en toe moeilijk en gooide vele “kleine Tetzes” maar wist deze ronde toch te winnen. In de halve finale trof hij Roy Dijkstra. Roy had in de kwartfinales Ab Zuurmond uitgeschakeld. Maar de halve finale werd wat teveel voor Roy. Tetze won. Maar Roy had wel de hoogste uitgooi van 118 op zijn naam staan en ook hiervoor was er een prijs gereserveerd. Aron Pen en Jari Brander troffen elkaar in de andere kwartfinale verliezersronde en Jari won deze wedstrijd. Doordat Dennis Vlieger Marcel Touwslager verslagen had in de kwartfinale waren het Jari en Dennis die de halve finale speelden. Dennis won deze en zo werd het dus een finale tussen Tetze en Dennis. In een “best of 5” was het Tetze die uiteindelijk wist te winnen met 3-2.

 

De winnaarsronde bleek ook een echte winnaarsronde te zijn. In de kwartfinales vielen Mark Helvrich en Marco Zeilmaker af en namen Gerard Rutten en Sander Zeilmaker het tegen elkaar op in de halve finale. In de andere winnaarsronde waren het Jan Kuipers en Bote Teerling die mekaar troffen in de halve finale omdat ze in de kwartfinales van Arjan Outhuyse en Rienk Wijbenga gewonnen hadden. De grande finale werd uiteindelijk gespeeld door Bote Teerling en Gerard Rutten. Nadat er een heuse “walk on” plaats vond kon de finale van start gaan. Een zeer spannend potje waar in een “best of 5” gespeeld werd. De winst ging uiteindelijk naar Bote Teerling en hij mag zich de nieuwe “fc Harlingen Darter 2017” noemen!

 

 

Op de foto van de senioren boven: Roy Dijkstra, Gerard Rutten, Bote Teerling, Patricia Teerling. Beneden: Dennis en Tetze Helvrich.

 

Zo’n avond kan uiteraard niet zonder vrijwilligers georganiseerd worden en bij deze wil de organisatie dan ook het keukenpersoneel, barpersoneel, schrijvers, bouwers, overige vrijwilligers en natuurlijk de spelers ontzettend bedanken voor hun medewerking. In het bijzonder Hubo Harlingen voor het sponsoren van de hoofdprijs bij de jeugd, Frieslanddarts voor de waardebonnen, Aalders Timmerwerken en HA24 voor het sponsoren van de platen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Elvis on Air bij Radio Stad Harlingen

31-01-2017

HARLINGEN - Zaterdag 4 februari verzorgen Rob en Doede van der Hoek weer een uitzending van Elvis on Air.

Het Schoolzwemkampioenschap 2017 van Harlingen!

31-01-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 14 februari 2017 is het schoolzwemkampioenschap van Harlingen.

Harlingen vraagt inwoners mee te schrijven aan de begroting

31-01-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen gaat in 2017 een pilot Burgerbegroting organiseren.

Reacties

Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12
Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen