Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Veel steun voor plastic-vrije Waddenzee

21-10-2016

HARLINGEN - In het Waddengebied is er veel draagkracht, bereidheid en enthousiasme om te streven naar een plastic-vrije Waddenzee.

Tegelijkertijd is het voor betrokken partijen lastig om het probleem goed aan te pakken. Dit blijkt uit een rapportage van innovatie- en adviesburo ‘Doe eens Wad’ in opdracht van het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW). Het gaat om een inventarisatie en analyse van initiatieven, organisaties en verantwoordelijkheden die te maken hebben met het realiseren van een plasticvrije Waddenzee.

 

Vrijwilligers belangrijk

Het blijkt dat er veel gebeurt. Zo is de belangrijke rol van vrijwilligers een teken dat het probleem leeft en energie los maakt in de samenleving. Maar er kunnen nog veel verbeteringsslagen gemaakt worden. Het probleem is namelijk relatief nieuw. Daardoor zijn bestaande  protocollen en organisatiestructuren van  verschillende beheerders nog onvoldoende ingericht op plastic. In het gezamenlijke beheer lijkt nu een taak weggelegd om de verschillende initiatieven te stroomlijnen en (meer) de kansen te benutten voor bijvoorbeeld samenwerken en een gerichte ketenaanpak.

 

De Beheerraad Waddengebied heeft het eerste  exemplaar van het rapport besproken. De Beheerraad herkent de conclusies en heeft PRW gevraagd om in samenwerking met beheerders een actieplan te maken voor 2017/2018.

 

Rijke Waddenzee

Plastic soep is begin 2015 als thema op de beheeragenda gekomen naar aanleiding van een Brandbrief van Nienke Dijkstra (Doe eens Wad). PRW is vervolgens gevraagd door It Fryske Gea en Staatsbosbeheer (via de werkgemeenschappen Borndiep en Groninger Wad) om dit onderwerp aan te jagen en op de bestuurlijke agenda te krijgen. De inventarisatie is een rechtstreeks resultaat van de werkbijeenkomst die in Lauwersoog eind 2015 werd gehouden.

Natuur & Milieu Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Geen herfstvakantie voor waterscouts

21-10-2016

HARLINGEN - Het is deze week elke dag druk bij clubgebouw 't Dok aan de Kanaalweg.

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 41

21-10-2016

HARLINGEN - Afgelopen weekend was het weer genieten op het voetbalveld.

Reacties

Karsten WonenKarsten Wonen Copini OpticiënsCopini Opticiëns Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Plus LunenborgPlus Lunenborg Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Hema HarlingenHema Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Hubo-FaberHubo-Faber Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa ModaZensa Moda Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Fotografie DorusFotografie Dorus Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam BENG EvenementenBENG Evenementen Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën De LichtboeiDe Lichtboei Vogelaar AudioVogelaar Audio VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Kamsma SchoenenKamsma Schoenen AlmamaterAlmamater ForHim MenswearForHim Menswear IJssalon Min12IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Ons Food&WineOns Food&Wine Visie EventsVisie Events Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Haarmode CatsHaarmode Cats Dio JurienDio Jurien
Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Copini OpticiënsCopini Opticiëns Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Haarmode CatsHaarmode Cats Hubo-FaberHubo-Faber Expert HogerhuisExpert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen