Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Veel buitenspeelplezier in speeltuin: Het Noorderkwartier

01-05-2017

HARLINGEN - Op 26 april kwam het activiteiten-team van Jongerenwerk Harlingen bij de speeltuin langs met muziek en speelmaterialen…

De buurtvereniging regelde de consumpties voor alle 30 kinderen en hun ouders.

 

Het was een mooie dag!

 

Geschiedenis van de speeltuin

De allereerste speeltuin bestond uit enkele toestellen naast een woning op de hoek Wortelstraat/Gedempte Zoutsloot.

 

De tweede versie van de speeltuin verrees zoals eerder genoemd aan de oostzijde van het veld aan de Liemendijk waar voorheen de Harlinger camping lag. Het was-en-plasgebouw werd het nieuwe onderkomen voor de wijkspullen. Toestellen waren gemaakt door  medewerkers van scheepswerf ‘Welgelegen’ en van bijna onverwoestbaar materiaal. De rolton met scheepslagers is, hoewel aangepast aan de eisen van nu, nog steeds een vertrouwd onderdeel van de huidige speeltuin. Op het grasveld aan de westzijde stond eerst een ballonnenfabriek (Delftse Rubber Industrie). Nadat deze was afgebrand in 1982 werd in 1989 het terrein afgegraven en opgehoogd volgens de toen geldende regels.

 

Het zelfde jaar overlegde men met de toenmalige wedhouder Jan de Kroon over de nieuw aan te leggen speelplek op ruimer terrein. In de indeling paste ook een kaatsveld.

Toestellen werden ontworpen door Ger de Wilde en waren allemaal van hout. Andere werden herplaatst. Op 2 juli 1992 werd de nieuwe (3e) speeltuin geopend op het westelijk deel van het veld door dhr. Henk de Vries omdat hij tevens oprichter was geweest van de speeltuinvereniging.

 

In 1999 werd het logboek voor de speeltuin in het leven geroepen vanwege strenger wordende veiligheidsregels. Het logboek maakte dat men de staat van onderhoud per toestel beter bij kon houden.

 

In 2002 werd een bodemonderzoek gedaan mede omdat er bouwplannen waren voor de huizen van het huidige Grachtswalplein. De aangescherpte regels voor vervuiling en bodemsanering maakten dat de speeltuin ontruimd moest worden en er grond ter dikte van 1a2 meter vervangen moest worden. De houten toestellen hebben het vervoer niet doorstaan maar voldeden ook niet meer geheel aan de strenge regels.

 

Plannen voor de 4e speeltuin werden gemaakt. De huidige speeltuin werd gerealiseerd aan de oostkant van het deels bebouwde veld met een trapveld aan de west zijde.

Vele uren van voorbereiding maakten het mogelijk dat deze speeltuin op 28 mei 2005 geopend kon worden door voorzitter Ellert Nieveen en burgervader Chris Arlman. De voor de gelegenheid in het leven geroepen feestcommissie zorgde voor een vol en spetterend feestprogramma.

 

Het is er vanaf het begin vaak gezellig druk omdat de speeltuin niet alleen door wijkbewoners met hun kroost bezocht wordt maar ook door toeristen, passanten van boten en mensen uit omliggende dorpen/wijken die zomers de picknickdeken meenemen.

 

 

Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Volleybal Vereniging Harlingen zet vol in op het aantrekken van jongens

01-05-2017

HARLINGEN - De afgelopen jaren loopt het aantal jongens dat begint met volleybal bij VVH meer en meer terug.

fc Harlingen na zege bijna veilig

01-05-2017

NIEUWEHORNE - Met de wetenschap dat Nicator het over te spelen duel tegen Geel Wit won en fc Harlingen met winst vijf punten los van 'de streep' zou komen, reisden de ouwe seunen af naar Nieuwehorne voor het duel tegen UDIROS.

Je huis schilderen, dat doe je met HUBO Faber

01-05-2017

HARLINGEN - Goed schilderwerk is het behoud van je huis.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie