CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Veel buitenspeelplezier in speeltuin: Het Noorderkwartier

01-05-2017

HARLINGEN - Op 26 april kwam het activiteiten-team van Jongerenwerk Harlingen bij de speeltuin langs met muziek en speelmaterialen…

De buurtvereniging regelde de consumpties voor alle 30 kinderen en hun ouders.

 

Het was een mooie dag!

 

Geschiedenis van de speeltuin

De allereerste speeltuin bestond uit enkele toestellen naast een woning op de hoek Wortelstraat/Gedempte Zoutsloot.

 

De tweede versie van de speeltuin verrees zoals eerder genoemd aan de oostzijde van het veld aan de Liemendijk waar voorheen de Harlinger camping lag. Het was-en-plasgebouw werd het nieuwe onderkomen voor de wijkspullen. Toestellen waren gemaakt door  medewerkers van scheepswerf ‘Welgelegen’ en van bijna onverwoestbaar materiaal. De rolton met scheepslagers is, hoewel aangepast aan de eisen van nu, nog steeds een vertrouwd onderdeel van de huidige speeltuin. Op het grasveld aan de westzijde stond eerst een ballonnenfabriek (Delftse Rubber Industrie). Nadat deze was afgebrand in 1982 werd in 1989 het terrein afgegraven en opgehoogd volgens de toen geldende regels.

 

Het zelfde jaar overlegde men met de toenmalige wedhouder Jan de Kroon over de nieuw aan te leggen speelplek op ruimer terrein. In de indeling paste ook een kaatsveld.

Toestellen werden ontworpen door Ger de Wilde en waren allemaal van hout. Andere werden herplaatst. Op 2 juli 1992 werd de nieuwe (3e) speeltuin geopend op het westelijk deel van het veld door dhr. Henk de Vries omdat hij tevens oprichter was geweest van de speeltuinvereniging.

 

In 1999 werd het logboek voor de speeltuin in het leven geroepen vanwege strenger wordende veiligheidsregels. Het logboek maakte dat men de staat van onderhoud per toestel beter bij kon houden.

 

In 2002 werd een bodemonderzoek gedaan mede omdat er bouwplannen waren voor de huizen van het huidige Grachtswalplein. De aangescherpte regels voor vervuiling en bodemsanering maakten dat de speeltuin ontruimd moest worden en er grond ter dikte van 1a2 meter vervangen moest worden. De houten toestellen hebben het vervoer niet doorstaan maar voldeden ook niet meer geheel aan de strenge regels.

 

Plannen voor de 4e speeltuin werden gemaakt. De huidige speeltuin werd gerealiseerd aan de oostkant van het deels bebouwde veld met een trapveld aan de west zijde.

Vele uren van voorbereiding maakten het mogelijk dat deze speeltuin op 28 mei 2005 geopend kon worden door voorzitter Ellert Nieveen en burgervader Chris Arlman. De voor de gelegenheid in het leven geroepen feestcommissie zorgde voor een vol en spetterend feestprogramma.

 

Het is er vanaf het begin vaak gezellig druk omdat de speeltuin niet alleen door wijkbewoners met hun kroost bezocht wordt maar ook door toeristen, passanten van boten en mensen uit omliggende dorpen/wijken die zomers de picknickdeken meenemen.

 

 

Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Volleybal Vereniging Harlingen zet vol in op het aantrekken van jongens

01-05-2017

HARLINGEN - De afgelopen jaren loopt het aantal jongens dat begint met volleybal bij VVH meer en meer terug.

fc Harlingen na zege bijna veilig

01-05-2017

NIEUWEHORNE - Met de wetenschap dat Nicator het over te spelen duel tegen Geel Wit won en fc Harlingen met winst vijf punten los van 'de streep' zou komen, reisden de ouwe seunen af naar Nieuwehorne voor het duel tegen UDIROS.

Je huis schilderen, dat doe je met HUBO Faber

01-05-2017

HARLINGEN - Goed schilderwerk is het behoud van je huis.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda
Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen