Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Vechtlust brengt VVH heren 1 de overwinning

16-10-2016

HARLINGEN - In Groningen stond afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tussen Donitas heren 2 en Casco Montage / VVH heren 1 op het programma.

Het werd een wedstrijd van ups en downs, waarbij uiteindelijk vechtlust de doorslag gaf om een winnaar te bepalen.

 

In de basisopstelling had trainer/coach Jan Kamminga een plek ingeruimd voor Stefan de Jong (mid). Verder stonden Meindert Paul Kwast (mid), Marnik Agema en Koen Sikkema (buiten), Reinier Kwast (diagonaal) en Johannes Bult (spelverdeler) binnen de lijnen. Rik Sijtsma, Ignarts Bakker, Sjoerd Tekstra en Ewout Schat begonnen op de bank en Hedzer Wiersma was weer de libero.

 

Beide teams begonnen de wedstrijd agressief. Er werd aan weerszijde van het net hard geslagen, maar het was VVH die hierbij wat vaker onnodige fouten maakte. Daarnaast werden de Harlingers vaak afgefloten aan het net voor voetfout. In totaal zou de tweede scheids maarliefst 8 keer fluiten bij de Harlingers en geen enkele keer bij de Groningers. Met name door deze fouten, ging de set met 25-19 verloren.

 

De tweede set gaf VVH de Groningers slechts twee punten in de vorm van voetfouten. Omdat Donitas, slechts dertien punten erbij kregen op andere wijze, ging de set met groot verschil naar de Skûtsjeboys (15-25). VVH behaalde de puntendoor een goede servedruk van Reinier, Meindert Paul en Koen. Ook de servepassing van Hedzer was goed, waardoor Johannes het spel goed uit elkaar kon trekken.

 

De derde set was het spelbeeld weer heel anders. VVH was een stuk slordiger in de rally-pass en blokkering. Zo kon de sterk spelende diagonaalaanvallers van Donitas amper afgestopt worden. Ignarts betrad het veld voor Stefan en was nuttig in de serve en blokkering en Rik kwam in het veld voor Marnik. Eenmaal boven de twintigpunten grens werd het een spannend schouwspel. VVH stond qua opstellinger echter beter want op dit cruciale moment stonden zij met drie aanvallers voor het net. De Harlingers lieten geen steek vallen in de servepass, waardoor de aanvallers slechts eenmansblokkeringen op hun weg troffen en deze wisten te passeren. Via een aanval op rechtsvoor ging de set met 23-25 naar Harlingen.

 

Set vier begon VVH sterk (2-6 voor) maar begon vervolgens te voorzichtig te spelen. De servepass was in orde, maar aanvallend liet VVH te weinig zien. Te vaak werd voor de prikbal gekozen. Na een 10-10 tussenstand, liepen de Groningers door naar 16-10 doordat VVH de kansen niet afmaakte. Wissels en time-outs mochten niet baten – Donitas behield het initiatief en won de set (25-17).

 

Een vijfde set moest de winnaar brengen en wederom was het Donitas die beter begon. VVH, met Ignarts op de plek van Stefan en Rik op de plek van Marnik in de basis, knokte hard maar wist lange rally’s niet te bekronen met het scoren van een punt. Marnik kwam het veld in voor Reinier en scoorde een puntje aan de buitenzijde, maar bij de wissel van veld stond het 8-2 voor Groningen. De set leek al haast vergeven, maar op 9-3 kwam Ignarts op serve. Hij scoorde enkele servepunten en blokkerend en verdedigend was VVH eindelijk scherp. De Harlingers kwamen helemaal terug en via 10-10, werd het 10-12. Donitas scoorde twee maal, maar hierna was VVH weer aan de beurt. Nadat Reinier de 12-13 binnensloeg op een driemeteraanval was het de beurt aan Marnik om zijn team te helpen. Na twee lange rally’s scoorde hij tot twee maal toe met een harde aanval, waardoor de set en daarmee de wedstrijd met 12-15 naar VVH ging!

 

Wederom dus een overwinning voor het beste team van Friesland, waardoor plek 9 op de ranglijst is verlaten voor plek 6. Het team kent gedurende de wedstrijden nog veel ups en downs, maar laat met name in de passing en serve meer en meer stabiliteit zien. Ook is het mooi om te zien hoe de wissels het de basisspelers steeds lastiger beginnen te maken.

Deze week staat geen wedstrijd op de planning, maar op 29 oktober komt HVV uit Hattem op bezoek in de Waddenhal. Deze mede-promovendus doet het tot nu toe beter dan de Harlingers, want ze bezetten de vierde plek op de ranglijst. Het belooft dus een zware wedstrijd te worden. Om 19.00 uur begint deze wedstrijd.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kieftenburg Boomsma BV shirtsponsor MO19-1

16-10-2016

HARLINGEN - Met trots poseren de meiden van Zeerobben MO19-1 in hun nieuwe shirts die gesponsord zijn door Aannemingsbedrijf Kieftenburg Boomsma BV uit Pingjum.

De meiden van Zeerobben

16-10-2016

HARLINGEN - Drie wedstrijden stonden er afgelopen zaterdag op het programma.

Zeerobben laat winst in Lemmer liggen

16-10-2016

HARLINGEN - In de voorbeschouwing was het al aangegeven.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas