Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Parkontbijt!

Harlinger Parkontbijt!

Reserveer nu alvast voor het Harlinger Parkontbijt - zaterdag 17 juni a.s.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Vanaf 1 januari 2017 nieuw beleid Huishoudelijke Hulp in Noordwest Friesland

28-10-2016

HARLINGEN - Met ingang van 1 januari 2017 voeren zeven gemeenten in Noordwest Friesland een aangepast beleid rond de Wmo-voorziening Huishoudelijke Hulp.

Aanleiding voor de aanpassing is een aantal belangrijke uitspraken van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) in mei 2016.

Hieruit bleek dat veel Nederlandse gemeenten de huishoudelijke hulp anders hebben aangeboden dan de nieuwe Wmo dat heeft bedoeld. Dat gold ook voor de Noordwest-gemeenten.

 

De zeven gemeenten hebben samen met de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noordwest Fryslân (de Dienst) het Huishoudelijke Hulp-beleid aangepast aan de voorwaarden die de rechter heeft gesteld. Belangrijke aandachtspunten bij de aanpassing van het beleid waren de manier waarop het gebiedsteam indicatiegesprekken met cliënten voert en de afspraken over huishoudelijke hulp tussen gemeenten, Dienst en zorgaanbieders.

 

De belangrijkste uitgangspunten van het beleid op een rij:

  • Inwoners hoeven voor de eerste drie uren huishoudelijke hulp niet meer zelf hulp te zoeken. Ze kunnen terecht bij een door de Dienst gecontracteerde zorgaanbieder, waar ze de hulp zelf kunnen organiseren.
  • Het gesprek tussen de gebiedsteam medewerker en de inwoner blijft de basis voor het vaststellen van de ondersteuningsbehoefte van de inwoner.
  • Inwoners van wie de ondersteuningsbehoefte is vastgesteld, kunnen voor een verlaagd tarief van € 10,50 per uur een hulp inhuren bij één van de gecontracteerde zorgaanbieders. Een groot deel van de huidige HH-gebruikers kon in 2015 en 2016 al volgens een vergelijkbare regeling een deel van de hulp inhuren voor € 8,50 per uur. Deze regeling was een tijdelijk aanbod en werd gefinancierd uit de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Dit budget neemt vanaf 2017 fors af. Mede daardoor wordt het tarief verhoogd naar € 10,50. Voor inwoners van de gemeente Harlingen blijft het tarief in 2017 wel € 8,50 per uur.
  • Voor inwoners die dit tarief vanwege hun financiële situatie niet kunnen betalen, is een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten mogelijk.
  • Mocht een inwoner om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om de hulp zelf te organiseren via één van de zorgaanbieders, dan wordt de ondersteuning geregeld door de Dienst.

 

Brieven en gesprekken

Het nieuwe beleid gaat in op 1 januari 2017. Alle inwoners van Noordwest-Friesland voor wie het nieuwe beleid een verandering betekent, ontvangen daarover een brief van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân. Voor een deel van de inwoners hangt het van de persoonlijke situatie af wat het nieuwe beleid precies voor hen betekent. De gebiedsteams uit de zeven gemeenten nemen dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Dat gesprek zal gaan over de vraag of de huidige ondersteuning nog wel past bij de behoefte van de inwoner en bij de voorwaarden van de Wmo.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over wat het nieuwe beleid voor hen betekent, kunnen inwoners van Noardwest-Fryslân terecht bij hun gebiedsteam. Ook op de websites van de zeven gemeenten en de Dienst is alle informatie na te lezen.

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

28-10-2016

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven.

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

28-10-2016

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

Avondvliegseizoen najaar 2016

28-10-2016

HARLINGEN - De komende maanden is het weer tijd om het vliegen bij duisternis te beoefenen.

Reacties

Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt