Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Van OPA naar HOOP

03-11-2017

HARLINGEN - Wat nu, nieuwe partij?

Nee, nee en nog eens nee! Op allerlei manieren worden we er al aan herinnerd dat er volgend jaar maart verkiezingen zijn. Eigenlijk de meest interessante verkiezingen, want de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer mogen dan zeer belangrijk zijn, de gemeenteraads-verkiezingen zijn voor ieders gevoel veel interessanter. Hier geldt: ons kent ons en persoonlijker kun je het niet krijgen.

 

In onze regio presenteerde zich vier jaar geleden een groepje Harlingers om een duik in de lokale politiek te nemen. Vandaag de dag weet de kiezer inmiddels de naam van die groep: OPA (Ouderen Politiek Aktief). Het is een groep enthousiaste realisten, die met twee benen in het leven staat. Geen hemelbestormers, maar stadgenoten van de gewone pot zogezeid. De afgelopen vier jaren is de groep behoorlijk aktief bezig geweest. Er is een vaste kern, die als schaduwfractie in z’n geheel deelneemt aan het opsnuiven van zaken die zich in Harlingen afspelen. Dat heeft een soort naamsbekendheid opgeleverd waar de groep trots op is.

 

Nadat in 2014 al in veel gemeenten een OPA-fraktie aan de verkiezingen heeft deelgenomen, wordt dit aantal volgend jaar sterk uitgebreid. Dat is de reden waarom de initiatiefnemers hebben gemeend die krachten te moeten bundelen.

 

De groep Harlingers is het daar niet mee eens. Men voelt zich in de eerste plaats een lokale partij met alle sores van dien, want dat valt meestal wel te verhapstukken. Zij blijft liever op het stukje grond rond de Stienen Man, met een supermoderne N31 in hun midden, aan de boorden van de Waddenzee. Dus echt met de golfslag rond de glooiing en met het zeezout op de lippen. Dát is puur, dát is Harlingen ten voeten uit. “Harlingen? dér is altieten Wad”. Dát is echt iets anders dan jezelf een naam aanmeten die zoiets probeert te suggereren.

 

Nu kun je dat allemaal wel willen, maar daar zitten haken en ogen aan. Om te beginnen met de naam OPA. Dat is een woordmerk met bijbehorend logo dat de Tobbedansers niet meer mogen gebruiken, omdat door de bedenker ervan de naam als zodanig is geregistreerd. Nu gaat het om een groep Harlingers, die Onafhankelijk wil zijn, van wie een aantal zich Ouderen mag noemen, verenigd in –wat je zou kunnen noemen– een lokale Partij. Dan kom je op H.O.O.P. (Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij). En wat illustreert de politiek anders dan hoop. Hoop op betere tijden, op een menswaardig bestaan, op recht en gerechtigheid gebaseerd op normen en waarden van de rechtstaat.

 

Dáárom is de Harlinger OPA nu officieel HOOP. Met daarbij aangetekend dat alléén de naam wordt verandert. Het élan, het enthousiasme én de politieke overtuiging blijven ongewijzigd.

 

Verankerd in: HOOP doet léven!

 

Secretariaat: Droogstraat 26

8861 SR HARLINGEN

Tel. 0517 413094/ 06 22522627

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

N31 Harlingen afgesloten

03-11-2017

HARLINGEN - In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 november wordt de N31 bij Harlingen definitief afgesloten.

Inwoners en professionals in gesprek over gezondheid in Plan Zuid

03-11-2017

HARLINGEN - Op woensdag 1 november 2017 hebben inwoners van Plan Zuid gesproken met professionals over de gezondheid in hun wijk.

Pleegouder worden

03-11-2017

HARLINGEN - Opgroeien in een gezin.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje