CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Van OPA naar HOOP

03-11-2017

HARLINGEN - Wat nu, nieuwe partij?

Nee, nee en nog eens nee! Op allerlei manieren worden we er al aan herinnerd dat er volgend jaar maart verkiezingen zijn. Eigenlijk de meest interessante verkiezingen, want de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer mogen dan zeer belangrijk zijn, de gemeenteraads-verkiezingen zijn voor ieders gevoel veel interessanter. Hier geldt: ons kent ons en persoonlijker kun je het niet krijgen.

 

In onze regio presenteerde zich vier jaar geleden een groepje Harlingers om een duik in de lokale politiek te nemen. Vandaag de dag weet de kiezer inmiddels de naam van die groep: OPA (Ouderen Politiek Aktief). Het is een groep enthousiaste realisten, die met twee benen in het leven staat. Geen hemelbestormers, maar stadgenoten van de gewone pot zogezeid. De afgelopen vier jaren is de groep behoorlijk aktief bezig geweest. Er is een vaste kern, die als schaduwfractie in z’n geheel deelneemt aan het opsnuiven van zaken die zich in Harlingen afspelen. Dat heeft een soort naamsbekendheid opgeleverd waar de groep trots op is.

 

Nadat in 2014 al in veel gemeenten een OPA-fraktie aan de verkiezingen heeft deelgenomen, wordt dit aantal volgend jaar sterk uitgebreid. Dat is de reden waarom de initiatiefnemers hebben gemeend die krachten te moeten bundelen.

 

De groep Harlingers is het daar niet mee eens. Men voelt zich in de eerste plaats een lokale partij met alle sores van dien, want dat valt meestal wel te verhapstukken. Zij blijft liever op het stukje grond rond de Stienen Man, met een supermoderne N31 in hun midden, aan de boorden van de Waddenzee. Dus echt met de golfslag rond de glooiing en met het zeezout op de lippen. Dát is puur, dát is Harlingen ten voeten uit. “Harlingen? dér is altieten Wad”. Dát is echt iets anders dan jezelf een naam aanmeten die zoiets probeert te suggereren.

 

Nu kun je dat allemaal wel willen, maar daar zitten haken en ogen aan. Om te beginnen met de naam OPA. Dat is een woordmerk met bijbehorend logo dat de Tobbedansers niet meer mogen gebruiken, omdat door de bedenker ervan de naam als zodanig is geregistreerd. Nu gaat het om een groep Harlingers, die Onafhankelijk wil zijn, van wie een aantal zich Ouderen mag noemen, verenigd in –wat je zou kunnen noemen– een lokale Partij. Dan kom je op H.O.O.P. (Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij). En wat illustreert de politiek anders dan hoop. Hoop op betere tijden, op een menswaardig bestaan, op recht en gerechtigheid gebaseerd op normen en waarden van de rechtstaat.

 

Dáárom is de Harlinger OPA nu officieel HOOP. Met daarbij aangetekend dat alléén de naam wordt verandert. Het élan, het enthousiasme én de politieke overtuiging blijven ongewijzigd.

 

Verankerd in: HOOP doet léven!

 

Secretariaat: Droogstraat 26

8861 SR HARLINGEN

Tel. 0517 413094/ 06 22522627

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

N31 Harlingen afgesloten

03-11-2017

HARLINGEN - In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 november wordt de N31 bij Harlingen definitief afgesloten.

Inwoners en professionals in gesprek over gezondheid in Plan Zuid

03-11-2017

HARLINGEN - Op woensdag 1 november 2017 hebben inwoners van Plan Zuid gesproken met professionals over de gezondheid in hun wijk.

Pleegouder worden

03-11-2017

HARLINGEN - Opgroeien in een gezin.

Reacties

Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen