Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Vacature havenwachter m/v

08-11-2016

HARLINGEN - Ter versterking van het team Nautisch Beheer zoekt gemeente Harlingen per direct enthousiaste kandidaten die op afroep beschikbaar zijn voor de functie van: Havenwachter (m/v).

Algemene informatie:

Het team Nautisch Beheer, beter bekend als Havendienst Harlingen, voert namens de gemeente Harlingen het beheer over de zeehavens en binnenwateren binnen de gemeente. De taken omvatten het waarborgen van een veilige en vlotte doorstroming van het scheepvaartverkeer, beheer van ligplaatsen, toezicht op de havenbeveiliging, het innen van havengelden en het bedienen van sluizen en bruggen. De Havendienst fungeert bovenal als gastheer voor de bezoekende schepen en voorziet deze van allerlei soorten informatie. Binnen Nautisch Beheer worden deze taken uitgevoerd door de Havenmeester, Havenbeambten, Havenwachters en Brug- en Sluiswachters.

 

De Harlinger haven kent een grote variatie aan bezoekende schepen, zoals zeeschepen, vissersschepen, binnenvaartschepen, passagiersschepen, bruine zeilvloot en pleziervaart. Deze variatie zorgt voor veel afwisseling voor de medewerkers van de havendienst, maar vormt ook regelmatig een grote uitdaging door de verschillende belangen. De Harlinger haven is volop in ontwikkeling, waarbij vooral wordt ingezet op duurzaamheid en toerisme. Momenteel wordt gewerkt aan een verzelfstandigd Havenbedrijf, waarbinnen ook de Havendienst zal worden ondergebracht.

 

Functie-informatie:

 • Je verzorgt vanuit de Verkeerspost het toezicht op het scheepvaartverkeer, toewijzing van ligplaatsen en registratie van scheepsbewegingen.
 • Je bedient bruggen en keersluis en stuurt hierbij de brugwachters aan.
 • Je verstrekt nautische, meteorologische, hydrografische en toeristische informatie.
 • Je neemt de benodigde maatregelen bij storingen en calamiteiten.
 • Je onderhoudt contacten met interne en externe instanties en bedrijven. Hiervoor beschik je over diverse communicatiemiddelen zoals marifoon, mobilofoon, telefoon en e-mail.
 • Zo nodig verricht je tevens diensten als brug- en/of sluiswachter.

 

Functie-eisen:

 • Je hebt een nautische achtergrond qua scholing (minimaal MBO-niveau) en/of vergelijkbare nautische werkervaring;
 • Je beschikt als eerste aanspreekpunt voor de scheepvaart over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht en kunt klanten zo nodig in het Engels of Duits te woord staan;
 • Je kunt goed omgaan met piek-en-dal momenten en weet daarbij de juiste prioriteiten te stellen, waarbij je over een voldoende mate van stressbestendigheid beschikt;
 • Je kunt goed overweg met automatiseringssystemen en moderne nautische apparatuur en hebt interesse in de ontwikkelingen op dit gebied.
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken in een volcontinue rooster, welke minimaal 1 maand tevoren bekend wordt gemaakt, maar bent ook beschikbaar om op korte termijn in te vallen;
 • Je beschikt over een proactieve werkhouding en denkt en werkt mee aan de ontwikkeling van de functie, de haven en de dienst.;
 • Je bent bereid deel te nemen aan geboden opleidingsfaciliteiten.

 

Salaris:

Afhankelijk van leeftijd en ervaring: salarisschaal 6 (aanloopschaal 5) van de CAR-UWO. Dit betekent een brutoloon van minimaal €10,62 en maximaal €17,00 per uur. Ook ontvang je een toeslag voor onregelmatige diensten.

 

Overige informatie:

Voor deze opdracht bieden wij jou een tijdelijk payroll-contract aan (via een van onze payroll-partners). De ABU-Cao en de daarbij horende inlenersbeloning (gebaseerd op de CAR-UWO) zijn van toepassing. Tijdens de diensten draag je de door ons verstrekte uniformkleding.

 

Inlichtingen:

Inlichtingen over de inhoud van de functie kun je verkrijgen bij Frits Grijpstra, teamleider Nautisch Beheer, via telefoonnummer 0517-492336. Voor informatie over de procedure en arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Marjan van der Woude, P&O, via telefoonnummer 0517-492153.

 

Sollicitaties:

Is je belangstelling gewekt en wil je solliciteren? Stuur je sollicitatiebrief en CV voor donderdag 17 november 2016 naar Burgemeester en Wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen of per e-mail naar personeelszaken@harlingen.nl. De vacature zal ook geplaatst worden op Werken in Friesland. (www.werkeninfriesland.nl)

 

De gesprekken voor deze functie zullen plaatsvinden in de week van 21 t/m 25 november 2016.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Wie verdient volgens u de Hotze Schuil-trofee van 2016?

08-11-2016

HARLINGEN - De stichting Sportpromotie Harlingen reikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen voor de tweede maal de Hotze Schuil-trofee uit.

Van kogel tot kokosmat

08-11-2016

HARLINGEN - Het MAZA-gebouw en de Kokosfabriek Gebr. van der Schoot.

N31 Harlingen: Wat gebeurt er komende week?

08-11-2016

HARLINGEN - Er staat weer een nieuw weekoverzicht voor je klaar!

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events