CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Uitwerkingsplan Dukdalfterrein voor iedereen ter inzage

07-04-2017

HARLINGEN - Het plan is om in het plangebied 87 woningen te realiseren.

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 6 april 2017 gedurende zes weken het ontwerp uitwerkingsplan Harlingen – Dukdalfterrein ter inzage ligt bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen.

 

Het programma bestaat uit de bouw van 12 (grondgebonden) rijenwoningen en appartementengebouwen voor 75 woningen (waarvan 59 sociale huurappartementen). De woningen betreffen zowel koop- als huurwoningen. Aan de Zuiderhaven worden de grondgebonden rijenwoningen gebouwd. De bouwhoogten bedraagt maximaal 12 meter.

 

Langs de Spoorstraat, het Werfpad en de Schoolstraat komen appartementen. De bouwhoogten van de appartementen variëren tussen de 15 en 10 meter. De hoogte van het appartementenblok op de hoek van de Zuiderhaven en de Schoolstraat bedraagt 15 meter en gaat vervolgens over in 13 meter in zuidelijke en oostelijke richting. De bouwhoogte van het appartementenblok aan de Spoorstraat bedraagt 15 meter voor het westelijke deel op de hoek met het Werfpad en gaat over tot 12 meter in het centrale deel tot 10 meter voor het oostelijke deel dat grenst aan de percelen aan de Steenhouwersstraat. Tussen de Schoolstraat en het Werfpad wordt daarnaast een ontsluiting gerealiseerd om het binnenterrein bereikbaar te maken. Hier worden onder andere parkeerplaatsen en groen gerealiseerd.

 

Dit uitwerkingsplan biedt de planologische kaders voor de te bouwen woningen. De woningen hebben nog geen definitieve vormgeving. De woonbestemmingen die in dit uitwerkingsplan zijn opgenomen (de bestemmingen 'Wonen -Woongebouw' en 'Wonen') sluiten aan bij de bestemmingen uit het geldende bestemmingsplan.

 

Voor de appartementen betekent dit dat de maximale bouwhoogte varieert tussen de 15 en 10 meter. Voor de grondgebonden woningen betekent dit dat:

  • de maximale goot- en bouwhoogte respectievelijk 9 en 12 meter mag zijn met enkele woningen die mogen worden gebouwd tot een maximale bouwhoogte van 12 meter;
  • de woning in de naar de weg gekeerde bouwgrens zal worden gebouwd, dan wel ten hoogste 2,00 m daarachter;
  • en ten aanzien van de afmetingen vooraf (ten tijde van het vooroverleg over het uitwerkingsplan) advies wordt ingewonnen van de monumentencommissie.

 

 

Het plan kan verder bekeken worden op de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Meer informatie over dit uitwerkingsplan zal worden gegeven op een inloopmiddag welke zal worden gehouden op dinsdag 11 april 2017 van 16.30 – 19.00 uur in het multifunctioneel centrum Het Vierkant, Johan van Oldenbarneveltstraat 2 te Harlingen. Op deze middag zijn ook de voorlopige ontwerpen van de te realiseren nieuwbouw langs de Spoorstraat te bekijken.

 

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 17 mei 2017) over het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Indien voor het mondeling inbrengen hiervan wordt gekozen, kan men bellen naar de medewerkers ruimtelijke ordening van het team Ontwikkeling & Samenleving van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Ons Food & Wine is weer geopend!

07-04-2017

HARLINGEN - We zijn weer open met een nieuwe lunchkaart, nieuwe dinerkaart en natuurlijk met een nieuw 5X5 Taste menu!

Deze week in 'Afslag Harlingen'

07-04-2017

HARLINGEN - Zaterdag 8 april wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd vanuit het ééndaagse café 'De Zeeheld', Zuiderhaven 78 i.v.m. de Vlootdag door Martie Valkering en Hans Wessels.

Mantelzorgcompliment voor mensen die mantelzorg verlenen

07-04-2017

HARLINGEN - Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving?

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus