Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Uitstekende vooruitzichten voor 2km Zeezwemtocht

30-08-2016

HARLINGEN - Zwemvereniging de Vikings organiseert op zaterdag 3 september aanstaande de Traditionele 2 km Zeezwemtocht van Harlingen.

Dit unieke evenement vond voor het eerst plaats in 1947. Het is inmiddels één van de oudste zwemtochten van Nederland die nog altijd georganiseerd wordt. De 2km Zeezwemtocht staat bekend om zijn unieke karakter. Veel zwemtochten worden in kanalen en meren gehouden en die kennen bijna geen stroming en golfslag. Op de Waddenzee zijn deze elementen volop aanwezig en dat maakt ook dat deze zwemtocht deelnemers uit het hele land trekt die de heroïsche uitdaging met de elementen aan willen gaan. In de voorlopige deelnemerslijsten zijn deelnemers te vinden uit oa: Veendam, Groningen, Krimpen a/d IJssel, Amsterdam, Almere etc. etc.

 

De 2km Zeezwemtocht start traditiegetrouw vanuit de Willemshaven, dit jaar rond 11.45 uur, waarna de zwemmers koers zetten naar het havenhoofd om daar de kop van de Zuiderpier te ronden. Hier staat vaak veel stroming en vergt extra inspanningen om vlot deze horde te nemen. Na het ronden van de pier, zwemt men over de Waddenzee naar het Harlinger strand. De finish vindt op het strand plaats. De snelste zwemmers kunnen dit ruimschoots binnen 30 minuten zwemmen. Het grootste gedeelte van de deelnemers aan de prestatietocht zal er toch al snel 45 minuten tot een uur over doen.

 

Voor het publiek is de Zeezwemtocht ook altijd een mooi schouwspel. Vanaf de Zuiderpier is het verloop goed te volgen. Het mooiste punt is altijd rond de kop van de pier, waar de zwemmers de kracht van de Waddenzee gaan merken en de strijd aan gaan met golven en stroming. De vooruitzichten voor aanstaande zaterdag zijn echter prima.

 

Afgelopen week is het zonnige zomerweer niet alleen goed geweest voor de visserijdagen, maar heeft er ook voor gezorgd dat de zeewater temperatuur behoorlijk is toegenomen tot een zeer riante 22 graden. De organisatie verwacht nog wel een kleine daling van de temperatuur, maar de weersverwachtingen zijn voor deze week ook nog steeds erg goed. Ook de windverwachting lijkt geen roet in het eten te gooien. Zijn de omstandigheden aanstaande zaterdag alsnog niet veilig genoeg om op de Waddenzee te zwemmen, dan zet de organisatie een zeehaventocht uit in de Willemshaven, zodat het evenement altijd door kan gaan.

 

De inschrijving voor deelname aan de Zeezwemtocht vindt tegenwoordig via internet plaats en is geopend tot woensdagavond 31 augustus. Kijk op www.zeezwemtocht.nl voor opgave en meer informatie. In tegenstelling tot vorige edities is inschrijven op de dag zelf niet meer mogelijk.

 

Hieronder een filmpje van de 2 Km zwemtocht Harlingen 23 augustus 1958.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

10.000-ste bezoeker Kazemattenmuseum 2016 uit PARIJS

30-08-2016

HARLINGEN - Op zaterdag 27 augustus mocht het museum een blije familie uit Parijs in het zonnetje zetten en als 10.000-ste bezoeker in het seizoen 2016 verwelkomen.

Zeer geslaagde kick-off 3 mavo Simon Vestdijk

30-08-2016

HARLINGEN - 3 mavo van Simon Vestdijk startte het nieuwe schooljaar dinsdag 30 augustus 2016 in de Waddenhal met een ware kick-off.

Uitslag verloting Visserijdagen 2016

30-08-2016

HARLINGEN - Veel mensen hebben de Stichting Visserijdagen Harlingen ook dit jaar weer gesteund door een Lot van de Visserijdagen te kopen.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12