CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Uitdagende finale voor Zeerobben

11-05-2017

HARLINGEN - “Al ziet men kerk en toren staan, dan is het met de reis nog niet gedaan”, is een gezegde uit de scheepvaart.

Hoe toepasselijk is dat niet voor de positie waarin Zeerobben zich bevindt. Nog nooit was het einddoel zo dichtbij, maar het is beslist nog geen gelopen koers. Daarvoor is de tegenstander in deze beslissende finalewedstrijd gewoon te goed.

Hardegarijp komt zaterdag naar het Oostersportpark en was het niet deze ploeg die wij al voor aanvang van het seizoen in onze voorbeschouwing tot een van de titelkandidaten bestempelden? Die verwachting hebben ze ook zeker waargemaakt. Nadat Veenwouden na de winterstop wedstrijden begon te verliezen, was het in eerste instantie Hardegarijp dat de koppositie overnam en met goed en doelpuntrijk voetbal de aandacht op zich vestigde. Er was een verrassende thuisnederlaag van Hardegarijp tegen Stiens voor nodig om Zeerobben op kop van de ranglijst te krijgen. Die positie stond Zeerobben niet meer af en Hardegarijp moest definitief afhaken voor het kampioenschap in de thuiswedstrijd van vorige week tegen de enig overgebleven concurrent van Zeerobben, Be Quick Dokkum.

De uitgangspunten voor zaterdag zijn helder. Hardegarijp is hoe dan ook al zeker van nacompetitie en kan tegen Zeerobben vrijuit spelen. Met hun uitstekende individuele kwaliteiten kunnen ze onder die omstandigheden altijd excelleren.

 

De prestaties van Zeerobben gedurende de laatste weken mogen de ploeg vertrouwen geven. Er wordt weinig weggegeven door de solide defensie onder leiding van een ervaren keeper en het creatieve middenveld zorgt voor voldoende aanvoer naar de gevaarlijke en gemakkelijk scorende voorhoede.
Zet die beide uitgangspunten tegenover elkaar, dan mag een boeiend en spannend voetbalgevecht worden verwacht. De uitkomst laat zich lastig voorspellen.

In Dokkum zit Be Quick op het vinkentouw. Zij spelen tegen het nog niet veilige Stiens, zijn favoriet, maar kunnen zich beslist geen puntverlies permitteren als ze nog naast Zeerobben willen komen om mogelijk een beslissingswedstrijd te forceren. Er van uitgaande dat Be Quick wint, heeft Zeerobben minimaal een punt nodig om zaterdag de reis succesvol te beëindigen.

Zag ook Feyenoord afgelopen zondag hun kerk (de Kuip) en de toren (het stadhuis op de Coolsingel) niet staan? We weten hoe dat afliep; hun reis is nog steeds niet gedaan. Dat kan Zeerobben ook nog altijd overkomen, al hoopt heel groen en wit uit Harlingen dat de reis zaterdagmiddag eindigt op de kar.

Waarschijnlijk geheel ten overvloede nog even de stand vooraf:


Winnaar 1e periode: Veenwouden
Winnaar 2e periode: Be Quick D
Winnaar 3e periode: Zeerobben
Hardegarijp neemt via de eindstand de nacompetitieplaats van de kampioen over.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Copini 60+ kaatscompetitie 2017 is weer gestart

11-05-2017

HARLINGEN - Maandagavond 8 mei is voor het 5e achtereenvolgende jaar de 60+ kaatscompetitie met de harde bal op het Eendrachtterrein van start gegaan.

Tall Ships enthousiast voor Harlingen!

11-05-2017

HARLINGEN - Engels Tall Ship 'Lord Nelson' schrijft zich in voor The Tall Ships Races Harlingen 2018!

Tuinwedstrijd Oosterpark op zaterdag 10 juni 2017

11-05-2017

HARLINGEN - Bent u een tuinliefhebber en heeft u een mooie verzorgde tuin, geef u dan op voor de tuinwedstrijd in het Oosterpark!

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot