Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Uitdagende finale voor Zeerobben

11-05-2017

HARLINGEN - “Al ziet men kerk en toren staan, dan is het met de reis nog niet gedaan”, is een gezegde uit de scheepvaart.

Hoe toepasselijk is dat niet voor de positie waarin Zeerobben zich bevindt. Nog nooit was het einddoel zo dichtbij, maar het is beslist nog geen gelopen koers. Daarvoor is de tegenstander in deze beslissende finalewedstrijd gewoon te goed.

Hardegarijp komt zaterdag naar het Oostersportpark en was het niet deze ploeg die wij al voor aanvang van het seizoen in onze voorbeschouwing tot een van de titelkandidaten bestempelden? Die verwachting hebben ze ook zeker waargemaakt. Nadat Veenwouden na de winterstop wedstrijden begon te verliezen, was het in eerste instantie Hardegarijp dat de koppositie overnam en met goed en doelpuntrijk voetbal de aandacht op zich vestigde. Er was een verrassende thuisnederlaag van Hardegarijp tegen Stiens voor nodig om Zeerobben op kop van de ranglijst te krijgen. Die positie stond Zeerobben niet meer af en Hardegarijp moest definitief afhaken voor het kampioenschap in de thuiswedstrijd van vorige week tegen de enig overgebleven concurrent van Zeerobben, Be Quick Dokkum.

De uitgangspunten voor zaterdag zijn helder. Hardegarijp is hoe dan ook al zeker van nacompetitie en kan tegen Zeerobben vrijuit spelen. Met hun uitstekende individuele kwaliteiten kunnen ze onder die omstandigheden altijd excelleren.

 

De prestaties van Zeerobben gedurende de laatste weken mogen de ploeg vertrouwen geven. Er wordt weinig weggegeven door de solide defensie onder leiding van een ervaren keeper en het creatieve middenveld zorgt voor voldoende aanvoer naar de gevaarlijke en gemakkelijk scorende voorhoede.
Zet die beide uitgangspunten tegenover elkaar, dan mag een boeiend en spannend voetbalgevecht worden verwacht. De uitkomst laat zich lastig voorspellen.

In Dokkum zit Be Quick op het vinkentouw. Zij spelen tegen het nog niet veilige Stiens, zijn favoriet, maar kunnen zich beslist geen puntverlies permitteren als ze nog naast Zeerobben willen komen om mogelijk een beslissingswedstrijd te forceren. Er van uitgaande dat Be Quick wint, heeft Zeerobben minimaal een punt nodig om zaterdag de reis succesvol te beëindigen.

Zag ook Feyenoord afgelopen zondag hun kerk (de Kuip) en de toren (het stadhuis op de Coolsingel) niet staan? We weten hoe dat afliep; hun reis is nog steeds niet gedaan. Dat kan Zeerobben ook nog altijd overkomen, al hoopt heel groen en wit uit Harlingen dat de reis zaterdagmiddag eindigt op de kar.

Waarschijnlijk geheel ten overvloede nog even de stand vooraf:


Winnaar 1e periode: Veenwouden
Winnaar 2e periode: Be Quick D
Winnaar 3e periode: Zeerobben
Hardegarijp neemt via de eindstand de nacompetitieplaats van de kampioen over.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Copini 60+ kaatscompetitie 2017 is weer gestart

11-05-2017

HARLINGEN - Maandagavond 8 mei is voor het 5e achtereenvolgende jaar de 60+ kaatscompetitie met de harde bal op het Eendrachtterrein van start gegaan.

Tall Ships enthousiast voor Harlingen!

11-05-2017

HARLINGEN - Engels Tall Ship 'Lord Nelson' schrijft zich in voor The Tall Ships Races Harlingen 2018!

Tuinwedstrijd Oosterpark op zaterdag 10 juni 2017

11-05-2017

HARLINGEN - Bent u een tuinliefhebber en heeft u een mooie verzorgde tuin, geef u dan op voor de tuinwedstrijd in het Oosterpark!

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien
Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen