CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Twee keer winst op geweldige SUPER SUNDAY bij HMHC

23-05-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag vond SUPER SUNDAY plaats op de Harlinger mixed hockeyclub.

Om kwart voor één was het Dames 1 die het spits mocht afbijten. Ze speelden tegen Hoogeveen, waar ze vorige keren 11-0 en 5-0 van wonnen. Gelijk was duidelijk dat Harlingen weer de overhand had in de wedstrijd. Toch lukte het hen de eerste minuten niet om de bal in het doel van Hoogeveen te brengen. Denkend aan het advies van coach Jong Min Tamminga, bleef Harlingen variëren in hun aanvallen. Niet alleen dit zorgde voor een goed verloop van de wedstrijd, maar ook de combinatie van spelers was in deze wedstrijd van belang. Het team bestaande uit ervaren spelers tot jonge technische invalsters wist door goede communicatie en samenspel doelpunten te scoren. Aanvoerster Hannamay Tjalsma voert haar taak in deze goed uit en zorgt voor een krachtige sfeer in het team. Ze zette veel aanvallen op na goed geplaatste passes van het middenveld en de achterhoede. Onder andere combineerde Hannamay goed met Hannah Veerle Touwslager en invalster Jenna Burkels. Met z’n drieën maakten zij maar liefst zes doelpunten. Veel kansen kreeg Hoogeveen niet. Anna Posthumus stond sterk te verdedigen en onderschepte bijna alle tegenaanvallen en bracht de bal naar voren, waar Akkefien de Jong goed stond opgesteld en ook twee keer scoorde. Het laatste doelpunt viel door een mooi schot van Jeanine Teuben over de keepster van Hoogeveen. In het laatste kwartier verslapten de Dames en werden iets lakser in omschakeling. Toch wisten ze de nul te behouden en de wedstrijd uit te spelen in een eindstand van 9-0.

 

Na deze mooie wedstrijd van de Dames, was het nu de beurt aan de Heren 1 van Harlingen. Zij speelden op deze zonnige SUPER SUNDAY tegen Sneek. De Heren van Harlingen hebben dit seizoen nog geen punten gepakt, maar liet een stijgende lijn zien in hun spel. Afgelopen zondag waren zij samen met het publiek vastberaden te gaan winnen van het gelijkwaardige Sneek. Helaas viel in de vijfde minuut al het eerste tegendoelpunt. Harlingen liet zich niet kennen. De Harlinger coach wisselde de voorhoede veel, waardoor ze zich 100 procent in konden zetten. De achterhoede probeerde Sneek zoveel mogelijk buiten de cirkel te houden. Door mooie onderscheppingen kon de bal regelmatig het middenveld bereiken. Vanuit hier werden mooie combinaties gemaakt. Onno Jan Onnes wist het team goed aan te sturen en kon met zijn snelheid en techniek vele tegenstanders passeren. In de tien minuten die volgden scoorde Harlingen drie keer met voor de rust nog vijftien minuten op de klok. Sneek en Harlingen waren erg aan elkaar gewaagd. Dit bleek ook toen Sneek binnen vijf minuten ook twee doelpunten scoorde. De stand was weer gelijk. Toch wisten Martijn van Galen en Maarten Vlieger, “de stofzuigers” uit het team, nog vele ballen te onderscheppen. Hierdoor kreeg de voorhoede nog de ruimte om de ruststand op 5-3 te brengen.

 

Na de rust werd er door beide teams meer op het middenveld gehockeyd. De teams bleven aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig kansen in de cirkel. Beide partijen wisten toch nog te scoren en de spannende wedstrijd werd geëindigd met 7-4. Harlingen pakte voor het eerst dit seizoen punten.

 

Wat volgde was een erg gezellige zonnige barbecue met twee winnende teams en hun trouwe publiek. Volgende week spelen de Dames een uitwedstrijd tegen Hondsrug om 12.45 uur en hebben de Heren een weekendje vrij.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 – Hoogeveen D1 9-0
Heren 1 – Sneek H1 7-4
Meisjes A1 – Assen A2 2-0
Meisjes B1 – Groningen B7   6-2
Meisjes C1 – Assen C1 1-3
Meisjes C2 – GHBS C4 1-3
Meisjes C3 – Sneek C3 2-1
Meisjes D1 – HCSO D1 1-1
Meisjes D2 – Quickstick D3 1-4
Mixed D3 – GHBS D9 6-0
Jongens B1 – Winschoten B1 3-4
Jongens C1 – GHBS C1 2-1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeilers HT race stevig aan de bak

23-05-2017

HARLINGEN - Waar het gisteren rustig was en genieten, zo moest vandaag iedereen stevig aan de bak tijdens de terugtocht van de HT race.

HT zeilers op de terugweg naar Harlingen

23-05-2017

HARLINGEN - Dinsdagmorgen zijn de deelnemers van de HT zeilrace -met meer wind dan maandag- gestart, de verwachting is dat de eerste schepen rond 13.00 uur bij Harlingen zullen finishen.

Koos, Jaimy en Rick prijswinnaars bij de KNKB

23-05-2017

HARLINGEN - Rick Alberda verloor eerst, samen met Djé Jorna, tijdens de afdelingswedstrijd in Minnertsga.

Reacties

Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis