Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Twee keer winst op geweldige SUPER SUNDAY bij HMHC

23-05-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag vond SUPER SUNDAY plaats op de Harlinger mixed hockeyclub.

Om kwart voor één was het Dames 1 die het spits mocht afbijten. Ze speelden tegen Hoogeveen, waar ze vorige keren 11-0 en 5-0 van wonnen. Gelijk was duidelijk dat Harlingen weer de overhand had in de wedstrijd. Toch lukte het hen de eerste minuten niet om de bal in het doel van Hoogeveen te brengen. Denkend aan het advies van coach Jong Min Tamminga, bleef Harlingen variëren in hun aanvallen. Niet alleen dit zorgde voor een goed verloop van de wedstrijd, maar ook de combinatie van spelers was in deze wedstrijd van belang. Het team bestaande uit ervaren spelers tot jonge technische invalsters wist door goede communicatie en samenspel doelpunten te scoren. Aanvoerster Hannamay Tjalsma voert haar taak in deze goed uit en zorgt voor een krachtige sfeer in het team. Ze zette veel aanvallen op na goed geplaatste passes van het middenveld en de achterhoede. Onder andere combineerde Hannamay goed met Hannah Veerle Touwslager en invalster Jenna Burkels. Met z’n drieën maakten zij maar liefst zes doelpunten. Veel kansen kreeg Hoogeveen niet. Anna Posthumus stond sterk te verdedigen en onderschepte bijna alle tegenaanvallen en bracht de bal naar voren, waar Akkefien de Jong goed stond opgesteld en ook twee keer scoorde. Het laatste doelpunt viel door een mooi schot van Jeanine Teuben over de keepster van Hoogeveen. In het laatste kwartier verslapten de Dames en werden iets lakser in omschakeling. Toch wisten ze de nul te behouden en de wedstrijd uit te spelen in een eindstand van 9-0.

 

Na deze mooie wedstrijd van de Dames, was het nu de beurt aan de Heren 1 van Harlingen. Zij speelden op deze zonnige SUPER SUNDAY tegen Sneek. De Heren van Harlingen hebben dit seizoen nog geen punten gepakt, maar liet een stijgende lijn zien in hun spel. Afgelopen zondag waren zij samen met het publiek vastberaden te gaan winnen van het gelijkwaardige Sneek. Helaas viel in de vijfde minuut al het eerste tegendoelpunt. Harlingen liet zich niet kennen. De Harlinger coach wisselde de voorhoede veel, waardoor ze zich 100 procent in konden zetten. De achterhoede probeerde Sneek zoveel mogelijk buiten de cirkel te houden. Door mooie onderscheppingen kon de bal regelmatig het middenveld bereiken. Vanuit hier werden mooie combinaties gemaakt. Onno Jan Onnes wist het team goed aan te sturen en kon met zijn snelheid en techniek vele tegenstanders passeren. In de tien minuten die volgden scoorde Harlingen drie keer met voor de rust nog vijftien minuten op de klok. Sneek en Harlingen waren erg aan elkaar gewaagd. Dit bleek ook toen Sneek binnen vijf minuten ook twee doelpunten scoorde. De stand was weer gelijk. Toch wisten Martijn van Galen en Maarten Vlieger, “de stofzuigers” uit het team, nog vele ballen te onderscheppen. Hierdoor kreeg de voorhoede nog de ruimte om de ruststand op 5-3 te brengen.

 

Na de rust werd er door beide teams meer op het middenveld gehockeyd. De teams bleven aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig kansen in de cirkel. Beide partijen wisten toch nog te scoren en de spannende wedstrijd werd geëindigd met 7-4. Harlingen pakte voor het eerst dit seizoen punten.

 

Wat volgde was een erg gezellige zonnige barbecue met twee winnende teams en hun trouwe publiek. Volgende week spelen de Dames een uitwedstrijd tegen Hondsrug om 12.45 uur en hebben de Heren een weekendje vrij.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 – Hoogeveen D1 9-0
Heren 1 – Sneek H1 7-4
Meisjes A1 – Assen A2 2-0
Meisjes B1 – Groningen B7   6-2
Meisjes C1 – Assen C1 1-3
Meisjes C2 – GHBS C4 1-3
Meisjes C3 – Sneek C3 2-1
Meisjes D1 – HCSO D1 1-1
Meisjes D2 – Quickstick D3 1-4
Mixed D3 – GHBS D9 6-0
Jongens B1 – Winschoten B1 3-4
Jongens C1 – GHBS C1 2-1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeilers HT race stevig aan de bak

23-05-2017

HARLINGEN - Waar het gisteren rustig was en genieten, zo moest vandaag iedereen stevig aan de bak tijdens de terugtocht van de HT race.

HT zeilers op de terugweg naar Harlingen

23-05-2017

HARLINGEN - Dinsdagmorgen zijn de deelnemers van de HT zeilrace -met meer wind dan maandag- gestart, de verwachting is dat de eerste schepen rond 13.00 uur bij Harlingen zullen finishen.

Koos, Jaimy en Rick prijswinnaars bij de KNKB

23-05-2017

HARLINGEN - Rick Alberda verloor eerst, samen met Djé Jorna, tijdens de afdelingswedstrijd in Minnertsga.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear
De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen