Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Toprestaurant Havenmantsje vernieuwd

14-12-2016

HARLINGEN - Het Harlinger toprestaurant Havenmantsje is vernieuwd.

Toprestaurant Havenmantsje vernieuwd Foto: Dorus Breidenbach

Vandaag -woensdag 14 december- opent S.V.H. Meesterkok Marco Poldervaart met zijn team de nieuwe serre aan het monumentale Harlinger Havenmantsje. Met de opening presenteert Poldervaart meteen ook zijn nieuwe kijk op eten en een geheel vernieuwde menu kaart. Duurzaam, vers en lokaal zijn de pijlers van het nieuwe Havenmantsje. Vanuit de nieuw gebouwde serre kijken gasten recht op de haven van Harlingen. Binnen in de nieuwe serre is het ruim, licht en hebben gasten alle ruimte om te genieten van de Friese havenstad, de werkzaamheden in de keuken en de inval van het licht. Alles is nu mogelijk in het Havenmantsje; van een perfect kopje koffie met een huisgemaakte patisserie tot Poldervaart’s krachttoer: het vermaarde zes gangen verrassingsmenu.  

 

Waar vroeger de kotters aanmeerden om hun vangst te lossen staat het voormalig gerechtsgebouw met de naam ’t Havenmantsje. Met de bouw van een smaakvolle serre aan dit oude havenpand is een droom werkelijkheid geworden van Marco en Inez Poldervaart. "Omdat we zelf uit Harlingen komen wilden we in onze eigen stad, zo dicht bij de Waddenzee en de akkers van Friesland, iets unieks realiseren" aldus Poldervaart. "Het Havenmantsje was al goed. Gasten uit heel Nederland vonden ons om een hele avond te genieten op hoog culinair niveau. Maar wij wilden, en kunnen nu, meer bieden voor meer mensen."

 

Na de bouw van de nieuwe serre pal aan de haven stroomde ineens ook het licht binnen in het monumentale pand. In de herfst werd de serre aangebouwd en de oude buitenmuur doorgebroken. Daarmee ontstond een ruime, lichte en open ruimte. "Ik was totaal verbaasd hoe anders ons vertrouwde restaurant aanvoelde toen al dat licht ineens binnen kon stromen. Dat doet wat met je. Als je omringd bent door al dat licht en straks met allemaal lekkere geuren en mooie muziek hoop ik dat onze gasten zich ook meteen lekker voelen" vertelt een duidelijk enthousiaste Inez Poldervaart.

 

Het Havenmantsje kan nu eigenlijk iedere wens van iedere gast vervullen. De prijzen zijn aantrekkelijk en de kaart is door Marco en chef Ivo van der Molen internationaler gemaakt. Dat sluit weer aan bij werelderfgoed Waddenzee dat zo goed te zien is vanuit het restaurant.  Uiteraard biedt de kaart gerechten met garnalen en kokkels uit de Waddenzee of zee-aster vers geplukt van de Friese waddenkwelders. 

 

Nieuw op de kaart zijn de specials van koks Marco en Ivo en de populaire tapas  en gunstig geprijsde "bites" vanaf 5 euro. Dat zijn lekkere, mooie maar wat kleinere gerechten die apart maar ook als menu besteld kunnen worden. Ook ‘de lekkerste patat van de wereld’ staat nu op de kaart. Een wens van veel kinderen die zo al vroeg kennis maken met de culinaire kunsten van Marco, Inez en hun team.

 

Foto's: Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan

Meer nieuws

Inrichtingsplan Nieuwe N31 vastgesteld

14-12-2016

HARLINGEN - De vrijkomende grond in de directe omgeving van de N31 wordt ingericht als groene omgeving met onder andere bomen, heggen, struiken, waterpartijen en volkstuintjes.

Grensweg Harlingen wordt verkeersveilig ingericht

14-12-2016

HARLINGEN - De Grensweg in Harlingen wordt verkeersveilig ingericht door de fietspaden te scheiden van de weg.

Visveiling Urk wil investeren in steiger Harlingen

14-12-2016

HARLINGEN - Visveiling Urk wil investeren in de aanleg van een zogenaamde zaagtandsteiger in de haven van Harlingen.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber