Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Toprestaurant Havenmantsje vernieuwd

14-12-2016

HARLINGEN - Het Harlinger toprestaurant Havenmantsje is vernieuwd.

Toprestaurant Havenmantsje vernieuwd Foto: Dorus Breidenbach

Vandaag -woensdag 14 december- opent S.V.H. Meesterkok Marco Poldervaart met zijn team de nieuwe serre aan het monumentale Harlinger Havenmantsje. Met de opening presenteert Poldervaart meteen ook zijn nieuwe kijk op eten en een geheel vernieuwde menu kaart. Duurzaam, vers en lokaal zijn de pijlers van het nieuwe Havenmantsje. Vanuit de nieuw gebouwde serre kijken gasten recht op de haven van Harlingen. Binnen in de nieuwe serre is het ruim, licht en hebben gasten alle ruimte om te genieten van de Friese havenstad, de werkzaamheden in de keuken en de inval van het licht. Alles is nu mogelijk in het Havenmantsje; van een perfect kopje koffie met een huisgemaakte patisserie tot Poldervaart’s krachttoer: het vermaarde zes gangen verrassingsmenu.  

 

Waar vroeger de kotters aanmeerden om hun vangst te lossen staat het voormalig gerechtsgebouw met de naam ’t Havenmantsje. Met de bouw van een smaakvolle serre aan dit oude havenpand is een droom werkelijkheid geworden van Marco en Inez Poldervaart. "Omdat we zelf uit Harlingen komen wilden we in onze eigen stad, zo dicht bij de Waddenzee en de akkers van Friesland, iets unieks realiseren" aldus Poldervaart. "Het Havenmantsje was al goed. Gasten uit heel Nederland vonden ons om een hele avond te genieten op hoog culinair niveau. Maar wij wilden, en kunnen nu, meer bieden voor meer mensen."

 

Na de bouw van de nieuwe serre pal aan de haven stroomde ineens ook het licht binnen in het monumentale pand. In de herfst werd de serre aangebouwd en de oude buitenmuur doorgebroken. Daarmee ontstond een ruime, lichte en open ruimte. "Ik was totaal verbaasd hoe anders ons vertrouwde restaurant aanvoelde toen al dat licht ineens binnen kon stromen. Dat doet wat met je. Als je omringd bent door al dat licht en straks met allemaal lekkere geuren en mooie muziek hoop ik dat onze gasten zich ook meteen lekker voelen" vertelt een duidelijk enthousiaste Inez Poldervaart.

 

Het Havenmantsje kan nu eigenlijk iedere wens van iedere gast vervullen. De prijzen zijn aantrekkelijk en de kaart is door Marco en chef Ivo van der Molen internationaler gemaakt. Dat sluit weer aan bij werelderfgoed Waddenzee dat zo goed te zien is vanuit het restaurant.  Uiteraard biedt de kaart gerechten met garnalen en kokkels uit de Waddenzee of zee-aster vers geplukt van de Friese waddenkwelders. 

 

Nieuw op de kaart zijn de specials van koks Marco en Ivo en de populaire tapas  en gunstig geprijsde "bites" vanaf 5 euro. Dat zijn lekkere, mooie maar wat kleinere gerechten die apart maar ook als menu besteld kunnen worden. Ook ‘de lekkerste patat van de wereld’ staat nu op de kaart. Een wens van veel kinderen die zo al vroeg kennis maken met de culinaire kunsten van Marco, Inez en hun team.

 

Foto's: Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan

Meer nieuws

Inrichtingsplan Nieuwe N31 vastgesteld

14-12-2016

HARLINGEN - De vrijkomende grond in de directe omgeving van de N31 wordt ingericht als groene omgeving met onder andere bomen, heggen, struiken, waterpartijen en volkstuintjes.

Grensweg Harlingen wordt verkeersveilig ingericht

14-12-2016

HARLINGEN - De Grensweg in Harlingen wordt verkeersveilig ingericht door de fietspaden te scheiden van de weg.

Visveiling Urk wil investeren in steiger Harlingen

14-12-2016

HARLINGEN - Visveiling Urk wil investeren in de aanleg van een zogenaamde zaagtandsteiger in de haven van Harlingen.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.
De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën