CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Topmoppies gaan voor hun nieuwe doel: een hulphond!

06-09-2017

HARLINGEN - Stichting Charity Foundation Harlingen, oftewel de Topmoppies zijn zes dames die zich sterk maken om geld in te zamelen voor een goed doel.

In 2011 was dit “A Sister Hope" en de "Walk the Walk Organisation" in Londen. Totaal 10.000 euro hebben we opgehaald voor onderzoek naar borstkanker. Als sportieve prestatie hebben we een halve marathon gelopen bij nacht in Londen "The Moonwalk Londen".

 

In 2013 is er door ons geschaatst op de Weissensee in Oostenrijk voor Skate4air. Skate4Air heeft als doel om doormiddel van deze sportieve uitdaging, het schaatsen, geld in te zamelen voor de Nederlandse Stichting Cystic Fibrosis. Hiervoor is door ons ruim 16.000 euro opgehaald. Ook hebben we ons sterk gemaakt voor jongeren die niet "zomaar" in aanmerking kwamen om mee te gaan met The Tallships Races Harlingen. Drie jongeren hebben hierdoor de kans gekregen om mee te zeilen.

 

In 2014 hebben we gezwommen tijdens de City Swim in de Amsterdamse grachten. Deze zwemtocht staat in het teken van ALS. We konden 5.629,42 euro op de teller zetten. Onze nieuwe uitdaging in 2015 de Topmoppies Kleurrun. Iedereen kon meedoen om geld in te brengen voor Stichting Pijn bij Kanker. Een kleurrijk spektakel dat € 3100,- heeft opgebracht.

 

Vorig jaar fietsten we van Maastricht naar Groningen met Homeride, 506 kilometer hebben we volbracht in 24 uur en 32 minuten. De opbrengst was voor Het Ronald McDonald Huis Friesland! 10.796 euro is opgehaald met onze acties zoals de Super Duper Bingo, de Vilt Workshops met Claudy Jongstra en sponsors. Een mega bedrag werd ons toegekend door de AMS in Franeker. 

 

Een hele lijst waaraan we nu ons nieuwe doel willen toevoegen. Een hulphond voor iemand in Harlingen of de omgeving daarvan. Om hiervoor het geld dat nodig is in te zamelen organiseren we de komende maanden allerlei activiteiten.

 

Op zaterdag 9 september starten we bij Heerlijk Harlingen met het Rad van Fortuin om 20.00 uur aan de Dokkade. Heel veel mooie prijzen zijn door de Harlinger ondernemers geschonken. Deze prijzen zijn op onze site www.topmoppies.nl te bewonderen.  

 

Op zondag 8 oktober organiseren wij een brunch voor 450 mensen in het aquaduct van de N31. Een spectaculaire locatie waar je voor € 15,- heerlijk eet en bijdraagt aan het doel: een hulphond! En natuurlijk staan we zoals elk jaar weer op de Zoutsloter Kerstmarkt op zaterdag 9 december.

 

Hopelijk lukt het om, wellicht met meerdere organisaties en verenigingen, het enorme bedrag van 43.000 euro bij elkaar te krijgen voor een hulphond. Voor meer informatie of inschrijvingen www.topmoppies.nl of www.stichtingcharityfoundationharlingen.nl.

Algemeen Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Bibliotheek gratis en boetevrij voor kinderen

06-09-2017

HARLINGEN - Ouders van jonge kinderen werden in mei 2017 bevraagd over hun bekendheid met en waardering van het aanbod van de Bibliotheek.

Verbeter je zwemtechniek met de Borstcrawlcursus

06-09-2017

HARLINGEN - Zwembad Het Derde Haad start binnenkort met cursussen!

Uitslag verloting kaatsvereniging Eendracht

06-09-2017

HARLINGEN – Maandagmiddag vond in het bijzijn van de bestuursleden Jan Nieuwenburg en Douwe Broersma van kaatsvereniging Eendracht, alsmede Age Tichelaar de trekking plaats van de verloting die onlangs werd gehouden.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Visie Events Visie Events Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen