Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

TONEGO – Zeerobben 4 – 3

26-02-2017

HARLINGEN - Beschamend verlies bij degradatiekandidaat.

TONEGO – Zeerobben   4 – 3 Abdul Boundati zorgde net naar rust voor de gelijkmaker maar het bleek niet voldoende. Zeerobben verloor met 4-3. Foto: Bert Drent.

Een troosteloze nederlaag op een druilerige, koude zaterdagmiddag in de polder, waar de wind vrij spel had en de plaatsnaam “Luttelgeest “ al een waarschuwing had moeten betekenen voor de vorige week zo goed presterende runner-up. Het inhaalprogramma had voor de Harlingers lucratief kunnen uitpakken, maar nonchalance en overmoed deed de ploeg van trainer Postma struikelen. Waar koploper Veenwouden in de modder van De Wâlde bleef steken op een 4 – 2 nederlaag (volgende week mag Zeerobben daar op bezoek), was de wanprestatie tegen TONEGO ronduit beschamend. Het povere verzet over de gehele wedstrijd gezien, leverde binnen 7 minuten toch drie (doel-)punten op voor de thuisploeg.

 

Reeks kansen niet benut

Vanaf aanvang had Zeerobben het initiatief en zette de gastheren meteen onder druk. Het leek dan ook een kwestie van tijd, totdat de gasten de score zouden openen. Maar de gecreëerde openingen verkregen door goed positiespel misten de finishing-touch. Het laatste beetje creativiteit, maar ook wel het gebrek aan geluk, zou Zeerobben gezien de enorme mogelijkheden in de eerste helft op het einde van de strijd zuur opbreken. De defensie van de polderjongens moet dol zijn gedraaid door de wervelende acties van de behendige Da Silva en Boundati en ook Drent was menig maal zijn opponent te slim af. Maar juist dat laatste stukje precisie ontbrak deze middag. Zonder overdrijving werden er in het eerste bedrijf wel zes doelrijpe kansen om zeep geholpen. En in plaats van een ruime voorsprong gingen de ploegen rusten met een 1 – 0 voor TONEGO. Geheel tegen de verhouding in werd Sjoerd Tuinhof in de voorlaatste minuut vrij gespeeld en wat zijn confrères aan de andere kant nalieten, deed hij juist wel goed, hard en zonder franje doeltreffend.

 

Klus geklaard

Toch zullen de vele meegereisde Harlingers niet onder de indruk zijn geraakt van het spel van de tegenstander. Het vertrouwen in een goede afloop werd bevestigd door opnieuw flitsende acties vanaf de vleugels, maar vooralsnog zonder score. De trouwe aanhang kon pas na een uur juichen, toen keeper De Vries na een verre uittrap de snelle Dylan Drent bereikte. Deze zette meteen voor en Abdul Boundati kon vrij de 1 – 1 binnenkoppen. Nog geen 8 minuten later werd Drent de diepte ingestuurd door Boundati. Dit keer kwam de pass wel aan bij de bij de tweede paal vrijstaande Higor da Silva, de verdiende 1 – 2 voorsprong stond dan eindelijk op het bord. Zeerobben leek de wedstrijd naar een beslissende voorsprong te tillen, Wederom was Dylan zijn tegenstander te snel af en hij maakte hard en laag de veilig lijkende 1 – 3.

 

De wedstrijd op z’n kop

Wat hierna gebeurde grenst aan het onwaarschijnlijke. Denkende op hun lauweren te kunnen rusten en te gaan genieten van de aanstaande winst, kreeg de falende verdediging geen vat op de onschuldig lijkende uitvallen o.a. van de fysiek sterke nummer 11 Joep Henselmans. Hij liet zich een drietal keren niet van de bal af zetten en maakte voor zichzelf de weg vrij naar Jacob de Vries. Dat hij deze vrijheid kreeg,  getuigt van gebrek aan concentratie en grove overschatting van eigen kunnen. Twee keer binnen 3 minuten reduceerde de linksbuiten de achterstand tot 3 – 3. Een debacle leek aanstaande en inderdaad weer was de verdediging niet bij de les. Invaller Jasper Maes maakte zich breed bereikte Henselmans. Was Jacob de Vries eerst nog winnaar, in de rebound haalde de invaller Pascal van Driel verwoestend uit en zette Zeerobben op een 4 – 3 achterstand.

 

Ontgoocheling groot

Met nog een klein kwartier te spelen was het pompen of verzuipen voor de bezoekers. Verse krachten, Marijn Helfferich, Marc Reussing en Jeffrey Draaisma konden de het tij niet meer keren.  Kansen waren er nog wel, o.a. Marijn op de paal, maar ook zij deelden in de algehele malaise. De gasten mochten nog van geluk spreken, dat Van Driel uit een vrije trap vrij voor doelman de Vries de kans miste om de blamage nog grotere te maken. Ontgoocheld verlieten de Harlingers het strijdtoneel, in de wetenschap, dat ze goede zaken hadden kunnen doen. Nu straalde er op de gezichten van de tegenstander de hoop om de aansluiting met de middenmoot te realiseren met deze ook voor hen zeer kostbare drie punten.

 

Onbegrijpelijk

Een memorabele nederlaag zo zou je deze wedstrijd kunnen betitelen. Een klasse beter, met een snelle en gevaarlijke aanval en toch met nul punten huiswaarts keren. En bovendien had de achterstand met de verliezende koploper Veenwouden teruggebracht kunnen worden tot vier verliespunten. Helaas het mocht niet zo zijn. Grote teleurstelling ook bij hoofdsponsor Smeding Groente en Fruit en de meegereisde bestuursleden. Zoveel tijd, geld en energie geïnvesteerd om het de jongens zo goed mogelijk naar de zin te maken. Ook het vertrouwen en de steun van de supporters heeft een lelijke deuk op gelopen.  De staf zal bij zelf te rade moeten gaan, hoe zoiets mogelijk is. Na zo’n collectief falen dient de gehele selectie zich te reflecteren op hun functioneren als vlaggenschip van de zmvv Zeerobben. Als voorzet: Op basis van kwaliteit alleen word je geen kampioen, daarvoor heb je ook………… nodig.

 

Achtste finale  KNVB – Beker    MSC – Zeerobben  (dinsdag 20.00 uur)

Dinsdag wacht de selectie van Arjen Postma een moeilijke uitwedstrijd in de achtste finale van de beker in Meppel tegen MSC, hoofdklasser zondag. Mooie gelegenheid op de zaken weer enigszins recht te zetten.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bijzondere opvoering Toneelgroep Contact Harlingen!

26-02-2017

HARLINGEN - Reeds eerder is melding gemaakt van het feit dat Toneelgroep Contact op zaterdag 11 maart a.s. in de Stadsschouwburg Trebol het stuk “ De dochter van de minister” van Ruud van Ling gaat opvoeren.

Voorbeschouwing: Bolsward – fc Harlingen

26-02-2017

HARLINGEN - Aanstaande zondag gaat fc Harlingen op herhaling naar de Hanzestad voor het duel tegen de nummer 2 Bolsward.

DNA van de POP-muziek

26-02-2017

HARLINGEN - Zondag 26 februari 2017 tussen 13.00 en 14.00 uur weer een uitzending van het wekelijkse programma DNA van de popmuziek op Radio Stad Harlingen.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam