CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Toeristisch beleid van Harlingen kan (nog) worden versterkt

22-01-2018

HARLINGEN - De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen heeft onderzoek gedaan naar de recreatie & toerisme in de gemeente Harlingen.

Toeristisch beleid van Harlingen kan (nog) worden versterkt Foto: Dorus Breidenbach

Recreatie & toerisme is een belangrijke economische pijler van de gemeente Harlingen. De gemeente wil de economische kracht en het belang van deze sector vergroten en heeft daarom meerjarenbeleid vastgesteld. Centraal in dit onderzoek stond de vraag “in hoeverre is het gevoerde beleid op het gebied van recreatie & toerisme doeltreffend en doelmatig?”


Op basis van het onderzoek is geconcludeerd dat er de afgelopen jaren wel veel gebeurd is maar dat veel acties “ad hoc” zijn en gericht op het verbeteren van de basisvoorzieningen. Deze lijken nu redelijk op orde, maar vormen nog geen reden voor de potentiële toerist om naar Harlingen te komen. De commissie beveelt dan ook aan om in het nieuwe beleid strategische keuzes te maken en daarbij te kijken naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen en realiseren van aantrekkelijke bezienswaardigheden. Hierdoor kun je toeristen verleiden om langer te blijven, meer te besteden en terug te komen.


De rekenkamercommissie stelt voor om bij het opstellen van het nieuwe beleid de toeristische sector meer te betrekken. De gemeente zou ook meer kunnen laten zien wat er met de input vanuit de sector wordt gedaan. Daarnaast zou in het nieuwe beleid een betere relatie gelegd moeten worden naar andere beleidsterreinen.


Tot slot beveelt de rekenkamercommissie aan om de beleidsperiode van nieuw beleid maximaal 4 tot 5 jaar te laten zijn in plaats van de 10 jaar die voor de laatste beleidsnotitie gold. Hierbij zou gewerkt kunnen worden met compacte jaarlijkse actieplannen. Op dit moment is de informatievoorziening richting de gemeenteraad over de voortgang van het toeristisch beleid nog ongestructureerd. Door de beleidsperiode korter te maken en met compacte jaarlijkse actieplannen te werken is het toeristisch beleid ook beter te evalueren door de gemeenteraad.

 

In de bestuurlijke reactie geeft het college niet alleen aan dat alle aanbevelingen worden overgenomen, maar ook dat de nieuwe beleidsnotitie voor toerisme op basis van de geformuleerde conclusies en aanbevelingen zo spoedig mogelijk in gang zal worden gezet. Het rapport is aangeboden aan de gemeenteraad. Naar verwachting wordt het op 7 februari in de Raadscommissie behandeld.

 

Algemeen Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Ontdek alle aanbiedingen van deze week bij DIO Jurien

22-01-2018

HARLINGEN - Elke week heeft D.I.O. de mooiste acties en scherpe aanbiedingen.

Jappie Saakstra opnieuw lijsttrekker Harlinger Belang

22-01-2018

HARLINGEN - Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voert Jappie Saakstra opnieuw de kandidatenlijst van Harlinger Belang aan.

Nieuwe bomen en werkzaamheden N31 Harlingen

22-01-2018

HARLINGEN - Benieuwd wat de werkzaamheden voor deze week zijn?

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber