CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit Foto: Dorus Breidenbach.

Ook fc Harlingen ging vol voor de winst en was ook met tien man de betere en sterkere ploeg. Maar bij voetbal gaat het om de doelpunten en als je niet scoort win je nooit. Voor de fc Harlingen zou bij winst bijna zeker de nacompetitie worden vermeden. Pas in de 90e minuut was het de net ingevallen Kenneth Dijkstra die fc Harlingen de verdiende drie punten bezorgde. Door de harde wind werd goed voetbal wel wat belemmerd, de thuisclub deed dat het best. Geel Wit moest door blessures en schorsingen weer een beroep doen op een paar oudgedienden.

 

De wedstrijd was nog maar net begonnen of fc Harlingen keek al tegen een achterstand aan. Vanaf de aftrap bleef Geel Wit in balbezit en één van de voorwaartsen schoot van dichtbij in. Deze inzet werd prima gekeerd door doelman Vincent van der Werf, hij kon de bal echter alleen maar weg stompen, deed dat goed naar de zijkant, maar daar stond Pieter Kiewiet die de bal het doel inwerkte, 0-1, een domper voor de Harlingers. Toch gingen zij meteen de achtervolging inzetten, vooral via de snelle en bijna niet te houden Jorge Pirez. Hij werd alleen maar gestopt door het maken van een overtreding op hem en dat waren er deze middag nogal wat.

 

Sander Zeilmaker, deze middag niet gelukkig met zijn inzetten, vooral als hij met zijn chocolade been moest schieten ging dat mis. Ook Niels Vlottes lukte het niet te scoren. Veel Harlinger aanvallen gingen via aanvoerder en geweldig spelende Ane Schaap. Hij kreeg na afloop zelfs een compliment van Geel Wit trainer Frans Nijeholt.

 

Dan breekt de 20e minuut aan. In een duel tussen Sjouke Bootsma met de fel spelende Amelander spits Danny Metz gingen beide spelers onderuit. Sjouke pakte de bal en schoot hem doelbewust tegen zijn tegenstander aan. Dit werd door de scheidsrechter met direct rood bestraft en moest de fc Harlingen met tien man verder, met nog ruim 70 minuten te gaan, geen gemakkelijke klus. Een vrije trap van Ane werd door keeper Pieter Smit weg gestompt. Rechtsachter Robert van der Zee paste goed op de opnieuw goed spelende en keihard werkende Jeroen van Dellen, deze kon net geen medespeler bereiken.

 

In de 30e minuut krijgt fc Harlingen een corner op links. Deze wordt genomen door Jeroen en de bal komt prima voor. De Geel Wit achterhoede, inclusief de doelman blijven stokstijf staan en uitblinker Jorge Pirez kopt de 1-1 binnen. Een terechte gelijkmaker. De achterhoede van de thuisclub moest wel alert blijven op de counters via lange ballen vanuit de Geel Wit achterhoede. Het middenveld werd veel overgeslagen. fc Harlingen probeerde nog voor de rust op voorsprong te komen, maar dat lukte niet.

 

Na de rust maakten twee andere spelers hun opwachting. Arjan Outhuyse viel geblesseerd uit. Zijn vervanger werd Marco Zeilmaker, die ging linksachter spelen en Niels Vlottes bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Barry Hamstra en als je die in je team hebt scheelt dat een beste slok op de borrel. Hij is balvast, passeert gemakkelijk en in de zestien levensgevaarlijk. In de 50e minuut begint Barry aan een solo die in een corner eindigde. Even later bereikte hij de achterlijn en werd daar onreglementair neergelegd. De scheids gaf geen penalty.

 

Achterin moest de verdediging van fc Harlingen attent blijven, maar dat is o.a. de jeugdige Patrick van der Waard wel toevertrouwd. Hij is snel, passeert gemakkelijk en is voor niemand bang. Twee kansrijke Harlinger aanvallen werden ten onrechte afgefloten wegens vermeend buitenspel. Een goede voorzet van Jorge wordt door Barry over gekopt. Op het middenveld probeerde Niels Outhuyse met balbezit en een goede pass fc Harlingen toch naar de winst te brengen. In de 76e minuut leek dat ook te gebeuren, maar keeper Smit stopte de goed ingeschoten bal door Barry.

 

Zo rond de 83e minuut werd de moe gestreden Jeroen vervangen door Kenneth Dijkstra en dat zou later een gouden wissel blijken. Het werd nog even gevaarlijk voor de fc Harlingen toen Marco een wat onnodige overtreding op de rand zestien maakte. Bente Bonthuis plaatste zich achter de bal, zijn schot ging naast de kruising net over. Voor de rest is keeper van der Werf niet in moeilijkheden geweest.

 

De thuisclub deed er alles aan om te scoren, het lukte steeds maar net niet tot in de 90e minuut. Een halve voorzet van Barry bereikte Kenneth en via de rechter paal naar de linker verdween de bal tot grote opluchting van iedereen in het doel en werd het 2-1 voor fc Harlingen. Hierna kwamen er nog 4 minuten blessuretijd bij, de zege kwam niet meer in gevaar. Mooie drie punten, hard nodig en bereikt door een hardwerkend en af en toe goed voetballend team. Het collectief heeft gezegevierd en trainer Duco Mulder glunderde van genoegen dat dit tiental ut voor elkaar gekregen heeft. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Udiros.

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

VVH-dames 1 pakt zwaarbevochten winst in Joure

24-04-2017

HARLINGEN - Vrijdag 21 april was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor de dames van VVH.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen