Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit Foto: Dorus Breidenbach.

Ook fc Harlingen ging vol voor de winst en was ook met tien man de betere en sterkere ploeg. Maar bij voetbal gaat het om de doelpunten en als je niet scoort win je nooit. Voor de fc Harlingen zou bij winst bijna zeker de nacompetitie worden vermeden. Pas in de 90e minuut was het de net ingevallen Kenneth Dijkstra die fc Harlingen de verdiende drie punten bezorgde. Door de harde wind werd goed voetbal wel wat belemmerd, de thuisclub deed dat het best. Geel Wit moest door blessures en schorsingen weer een beroep doen op een paar oudgedienden.

 

De wedstrijd was nog maar net begonnen of fc Harlingen keek al tegen een achterstand aan. Vanaf de aftrap bleef Geel Wit in balbezit en één van de voorwaartsen schoot van dichtbij in. Deze inzet werd prima gekeerd door doelman Vincent van der Werf, hij kon de bal echter alleen maar weg stompen, deed dat goed naar de zijkant, maar daar stond Pieter Kiewiet die de bal het doel inwerkte, 0-1, een domper voor de Harlingers. Toch gingen zij meteen de achtervolging inzetten, vooral via de snelle en bijna niet te houden Jorge Pirez. Hij werd alleen maar gestopt door het maken van een overtreding op hem en dat waren er deze middag nogal wat.

 

Sander Zeilmaker, deze middag niet gelukkig met zijn inzetten, vooral als hij met zijn chocolade been moest schieten ging dat mis. Ook Niels Vlottes lukte het niet te scoren. Veel Harlinger aanvallen gingen via aanvoerder en geweldig spelende Ane Schaap. Hij kreeg na afloop zelfs een compliment van Geel Wit trainer Frans Nijeholt.

 

Dan breekt de 20e minuut aan. In een duel tussen Sjouke Bootsma met de fel spelende Amelander spits Danny Metz gingen beide spelers onderuit. Sjouke pakte de bal en schoot hem doelbewust tegen zijn tegenstander aan. Dit werd door de scheidsrechter met direct rood bestraft en moest de fc Harlingen met tien man verder, met nog ruim 70 minuten te gaan, geen gemakkelijke klus. Een vrije trap van Ane werd door keeper Pieter Smit weg gestompt. Rechtsachter Robert van der Zee paste goed op de opnieuw goed spelende en keihard werkende Jeroen van Dellen, deze kon net geen medespeler bereiken.

 

In de 30e minuut krijgt fc Harlingen een corner op links. Deze wordt genomen door Jeroen en de bal komt prima voor. De Geel Wit achterhoede, inclusief de doelman blijven stokstijf staan en uitblinker Jorge Pirez kopt de 1-1 binnen. Een terechte gelijkmaker. De achterhoede van de thuisclub moest wel alert blijven op de counters via lange ballen vanuit de Geel Wit achterhoede. Het middenveld werd veel overgeslagen. fc Harlingen probeerde nog voor de rust op voorsprong te komen, maar dat lukte niet.

 

Na de rust maakten twee andere spelers hun opwachting. Arjan Outhuyse viel geblesseerd uit. Zijn vervanger werd Marco Zeilmaker, die ging linksachter spelen en Niels Vlottes bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Barry Hamstra en als je die in je team hebt scheelt dat een beste slok op de borrel. Hij is balvast, passeert gemakkelijk en in de zestien levensgevaarlijk. In de 50e minuut begint Barry aan een solo die in een corner eindigde. Even later bereikte hij de achterlijn en werd daar onreglementair neergelegd. De scheids gaf geen penalty.

 

Achterin moest de verdediging van fc Harlingen attent blijven, maar dat is o.a. de jeugdige Patrick van der Waard wel toevertrouwd. Hij is snel, passeert gemakkelijk en is voor niemand bang. Twee kansrijke Harlinger aanvallen werden ten onrechte afgefloten wegens vermeend buitenspel. Een goede voorzet van Jorge wordt door Barry over gekopt. Op het middenveld probeerde Niels Outhuyse met balbezit en een goede pass fc Harlingen toch naar de winst te brengen. In de 76e minuut leek dat ook te gebeuren, maar keeper Smit stopte de goed ingeschoten bal door Barry.

 

Zo rond de 83e minuut werd de moe gestreden Jeroen vervangen door Kenneth Dijkstra en dat zou later een gouden wissel blijken. Het werd nog even gevaarlijk voor de fc Harlingen toen Marco een wat onnodige overtreding op de rand zestien maakte. Bente Bonthuis plaatste zich achter de bal, zijn schot ging naast de kruising net over. Voor de rest is keeper van der Werf niet in moeilijkheden geweest.

 

De thuisclub deed er alles aan om te scoren, het lukte steeds maar net niet tot in de 90e minuut. Een halve voorzet van Barry bereikte Kenneth en via de rechter paal naar de linker verdween de bal tot grote opluchting van iedereen in het doel en werd het 2-1 voor fc Harlingen. Hierna kwamen er nog 4 minuten blessuretijd bij, de zege kwam niet meer in gevaar. Mooie drie punten, hard nodig en bereikt door een hardwerkend en af en toe goed voetballend team. Het collectief heeft gezegevierd en trainer Duco Mulder glunderde van genoegen dat dit tiental ut voor elkaar gekregen heeft. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Udiros.

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

VVH-dames 1 pakt zwaarbevochten winst in Joure

24-04-2017

HARLINGEN - Vrijdag 21 april was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor de dames van VVH.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe