Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Te jong fc Harlingen te zwak voor het Groninger Helpman

29-01-2018

HARLINGEN - Gezien de uitslagen in de derde klasse A van dit weekend zou je de conclusie kunnen trekken dat de ploegen uit Groningen en Drenthe het veel beter doen dan de Friese, ook kijkend naar de ranglijst.

Eén van die Groninger ploegen Helpman, kwam op bezoek bij fc Harlingen. Het werd een ongelijke strijd. Er ontbraken nogal wat vaste basisspelers bij de thuisclub en noodgedwongen moest een beroep worden gedaan op zeven A-junioren, waarvan een aantal direct in de basis stond. Ze speelden ook op een andere plaats dan ze gewend waren. In het verloop van de wedstrijd kon je duidelijk zien dat deze jonge spelers ten opzichte van de tegenstanders nogal te kort kwamen, vooral in de duels. De jonge knapen deden hun uiterste best en de niet aanwezige basisspelers moeten toch maar eens bij zichzelf te rade gaan en zich afvragen of ze de ploeg en de vereniging niet in de steek laten.

 

Helpman, de nummer drie op de ranglijst, met heel weinig goals tegen, liet vanaf het begin zien waar ze voor kwamen. Fc Harlingen kwam er niet aan te pas. De tegenstander zette meteen de thuisclub onder druk en in de 13e minuut leidde dat tot een corner. Deze werd goed voorgezet en de fc Harlingen verdediging werkte de bal niet goed weg en de geheel vrijstaande Danny Dijkstra schoot de 0-1 onberispelijk binnen. In de 15e minuut was het weer raak. Op rechts speelde de linkerspits zich vrij, bediende opnieuw Danny Dijkstra en die scoorde zijn tweede, 0-2. Fc Harlingen kon hier bitter weinig tegenoverstellen en keek in de 22e minuut al tegen een 0-3 achterstand aan. Nu was het Kevin Hofman die simpel, na balverlies van fc Harlingen vlak voor de zestien, scoorde. De gehele eerste helft kwam de thuisploeg niet in het stuk voor. De keeper van de tegenstander kreeg alleen maar terug speel ballen te verwerken. Het jeugdige fc Harlingen probeerde het wel, maar was machteloos tegen deze degelijke ploeg, die ook nog wel wat kansen miste. De rust brak aan met de 0-3 stand.

 

De teams traden ongewijzigd aan voor de tweede helft onder leiding van scheidsrechter Wim Stel, die deze middag een makkie had evenals de verzorgers die niet één keer binnen de lijnen moesten komen. Al in de 49e minuut bracht Korné Dijkhuizen de stand via een simpele voetbeweging Helpman op 0-4. Jammer voor de dapper strijdende jonge Harlinger ploeg. Jeroen van Dellen werd gewisseld en Nick van der Kooi nam zijn plaats in. Wat fc Harlingen ook probeerde, weinig lukte. Doelman Vincent van der Werf moest ook nog een paar mooie reddingen verrichten om Helpman het scoren te beletten. In de 70e minuut krijgt Helpman weer een corner. Deze werd hoog voor gebracht en hoog toornend boven alle spelers uit kopte Korné Dijkhuizen de 0-5 binnen. Sander Zeilmaker werd nog gewisseld en Bas Helfferich nam zijn plaats in. Fc Harlingen scoorde nog wel, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Martin van Andel werd nog gewisseld en voor hem kwam Jari Lemmers in het veld.

 

Het zou bij een 0-5 nederlaag blijven, een compliment voor de jonge spelers van de thuisclub in deze ongelijke strijd. Wil fc Harlingen niet in de gevarenzone komen dan zullen er een aantal oudere spelers op moeten staan en hun verantwoordelijkheid nemen. Zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen het Amelander Geel Wit.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Peter Zuiderhof, Ane Schaap, Patrick van der Waard, Jelmer Kooistra, Jeroen van Dellen (Nick van der Kooi), Sander Zeilmaker (Bas Helfferich), Remko Zandberg, Arjan Outhuyse, Martin van Andel (Jari Lemmers), Niels Vlottes.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Trekken en duwen

29-01-2018

HARLINGEN - Het is weer tijd voor de verkiezingslijsten voor de gemeenteraad.

Tegel eruit, Boom erin

29-01-2018

HARLINGEN - Dinsdagmiddag 23 januari heeft de CDA-fractie van de gemeente Harlingen een initiatiefvoorstel “Tegel eruit, Boom erin” aangeboden aan burgemeester Roel Sluiter.

CoBrA-kunst bij Galerie de Vis

29-01-2018

HARLINGEN - Karel Appel, Anton Rooskens, Corneille, Lucebert – in dat rijtje befaamde CoBrA-kunstenaars hoort ook de naam van Eugène Brands.

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant