CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

t/m 5 maart: Pake en Beppe gaan nog even door

01-03-2017

HARLINGEN - De voorjaarsvakantie in Noord is al weer voorbij, maar die van Midden-Nederland is volop aan de gang.

t/m 5 maart: Pake en Beppe gaan nog even door Klaar voor vertrek! (zie de Blue Peter aan de fokkemast) Scheepsmodel van de driemastbrik De Onderneming, van rederij J. Alta Lzn Harlingen, kapitein H. Velthuis, gebouwd 1855, gezonken 1894. Museum inv.nr 607. Schenking Poppe Nauta 1957. Het model van de driemaster is geplaatst in een bijbehorende kast met beschilderde achterwand met zee en wolkenlucht. Links een kleine loodskotter onder zeil. Het model van de Onderneming is tevens volledig onder zeil. De zeilen zijn evenals de rest van het model van hout. Aan de fokkemast wordt de Blue Peter gevoerd (in de scheepvaart het teken van vertrek), aan de grote mast een rood-wit-blauwe wimpel, aan de bezaanmast een blauwe vlag met witte ster, en aan de bezaangaffel de Nederlandse driekleur.

Wie deze week nog kleinkinderen over de vloer heeft uit dat gedeelte van ons land, kan nog in het Hannemahuis terecht voor ‘Help Pake en Beppe de vakantie door’. We laten de geinige koffertjes met doe-opdrachten staan tot en met zondag 5 maart. Gratis toegang voor kinderen van 4-12 jaar op vertoon van Pake of Beppe (of moeder, vader, tante, buurvrouw, etc.)

 

Het thema is ‘Op reis’ en waar kan je beter je reis naar het verleden beginnen dan in de Friese havenstad! Hier vandaan vertrokken de houthaalders naar Scandinavië  en de landen om de Baltische Zee om hout en rogge te halen, of naar Engeland om boter, kaas en vlees te brengen en steenkool mee terug te nemen. De walvisvaarders trokken naar Spitsbergen en Groenland om daar in de kou op walvissen en robben te jagen. Het jongste bemanningslid aan boord was soms nog maar 14 jaar. Het Hannemahuis zorgt voor een onvergetelijke tijdreis. Reis in 1646 met Claas Jurjen Fontein mee in de allereerste trekschuit van Harlingen naar Leeuwarden om zijn bruid Antje op te halen, en leer alles over een bijzondere knoop. Je kan ook aanmonsteren op een zeilschip en mee varen de Oostzee, of naar Groenland om walvissen te vangen. In de zeekist vind je je warme kleren. Leer de geheimtaal van de seinvlaggen met het nautisch alfabet. Ga op zoek naar twee witte katten in het miniatuurhuis, ontmoet in de herberg de twee drinkebroers en luister naar het Geheim van Talma. In het museum liggen op diverse plekken koffertjes met doe-opdrachten.

 

Openingstijden:

  • Het Hannemahuis is dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur open.
  • Tijdens feestdagen gelden bijzondere openingstijden, deze zijn te raadplegen op onze website: www.hannemahuis.nl

 

Contactgegevens

 

Voorstraat 56
8861 BM HARLINGEN

 

0517 413658

 

museum@harlingen.nl

 

www.hannemahuis.nl

 

Hannemahuis

  Hannemahuis

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Persverklaring REC

01-03-2017

HARLINGEN - Op maandag 27 februari verscheen op de website van de Stichting Afvaloven Nee een bericht over de kwikemissies van de REC in Harlingen.

Ingezonden: Verbaasd over kwikuitstoot REC

01-03-2017

HARLINGEN - Met verbazing heb ik, Etsko Nap, kennisgenomen over de kwikuitstoot van de afvaloven (REC) in Harlingen.

Harlingen Live: muzikaal rondje door de stad

01-03-2017

HARLINGEN - Na een succesvol foodfestival op de Dokkade organiseert Asief William zaterdag 4 maart a.s. in samenwerking met totaal 8 horecagelegenheden het muziekevent "Harlingen Live".

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien