Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

t/m 5 maart: Pake en Beppe gaan nog even door

01-03-2017

HARLINGEN - De voorjaarsvakantie in Noord is al weer voorbij, maar die van Midden-Nederland is volop aan de gang.

t/m 5 maart: Pake en Beppe gaan nog even door Klaar voor vertrek! (zie de Blue Peter aan de fokkemast) Scheepsmodel van de driemastbrik De Onderneming, van rederij J. Alta Lzn Harlingen, kapitein H. Velthuis, gebouwd 1855, gezonken 1894. Museum inv.nr 607. Schenking Poppe Nauta 1957. Het model van de driemaster is geplaatst in een bijbehorende kast met beschilderde achterwand met zee en wolkenlucht. Links een kleine loodskotter onder zeil. Het model van de Onderneming is tevens volledig onder zeil. De zeilen zijn evenals de rest van het model van hout. Aan de fokkemast wordt de Blue Peter gevoerd (in de scheepvaart het teken van vertrek), aan de grote mast een rood-wit-blauwe wimpel, aan de bezaanmast een blauwe vlag met witte ster, en aan de bezaangaffel de Nederlandse driekleur.

Wie deze week nog kleinkinderen over de vloer heeft uit dat gedeelte van ons land, kan nog in het Hannemahuis terecht voor ‘Help Pake en Beppe de vakantie door’. We laten de geinige koffertjes met doe-opdrachten staan tot en met zondag 5 maart. Gratis toegang voor kinderen van 4-12 jaar op vertoon van Pake of Beppe (of moeder, vader, tante, buurvrouw, etc.)

 

Het thema is ‘Op reis’ en waar kan je beter je reis naar het verleden beginnen dan in de Friese havenstad! Hier vandaan vertrokken de houthaalders naar Scandinavië  en de landen om de Baltische Zee om hout en rogge te halen, of naar Engeland om boter, kaas en vlees te brengen en steenkool mee terug te nemen. De walvisvaarders trokken naar Spitsbergen en Groenland om daar in de kou op walvissen en robben te jagen. Het jongste bemanningslid aan boord was soms nog maar 14 jaar. Het Hannemahuis zorgt voor een onvergetelijke tijdreis. Reis in 1646 met Claas Jurjen Fontein mee in de allereerste trekschuit van Harlingen naar Leeuwarden om zijn bruid Antje op te halen, en leer alles over een bijzondere knoop. Je kan ook aanmonsteren op een zeilschip en mee varen de Oostzee, of naar Groenland om walvissen te vangen. In de zeekist vind je je warme kleren. Leer de geheimtaal van de seinvlaggen met het nautisch alfabet. Ga op zoek naar twee witte katten in het miniatuurhuis, ontmoet in de herberg de twee drinkebroers en luister naar het Geheim van Talma. In het museum liggen op diverse plekken koffertjes met doe-opdrachten.

 

Openingstijden:

  • Het Hannemahuis is dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur open.
  • Tijdens feestdagen gelden bijzondere openingstijden, deze zijn te raadplegen op onze website: www.hannemahuis.nl

 

Contactgegevens

 

Voorstraat 56
8861 BM HARLINGEN

 

0517 413658

 

museum@harlingen.nl

 

www.hannemahuis.nl

 

Hannemahuis

  Hannemahuis

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Persverklaring REC

01-03-2017

HARLINGEN - Op maandag 27 februari verscheen op de website van de Stichting Afvaloven Nee een bericht over de kwikemissies van de REC in Harlingen.

Ingezonden: Verbaasd over kwikuitstoot REC

01-03-2017

HARLINGEN - Met verbazing heb ik, Etsko Nap, kennisgenomen over de kwikuitstoot van de afvaloven (REC) in Harlingen.

Harlingen Live: muzikaal rondje door de stad

01-03-2017

HARLINGEN - Na een succesvol foodfestival op de Dokkade organiseert Asief William zaterdag 4 maart a.s. in samenwerking met totaal 8 horecagelegenheden het muziekevent "Harlingen Live".

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12
VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen