Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Sunday Funday: Koopzondag, markt en entertainment in Harlingen!

14-06-2017

HARLINGEN – Harlingen is komende zondag dé ideale bestemming als je wil winkelen, cultuur wil snuiven of een verfrissende duik in de zee wil nemen.

Vrij parkeren, koopzondag, een divers aanbod op de knusse markt, foodpleintje, kinderentertainment, live muziek, kermis, terrassen en natuurlijk uw aanwezigheid zorgen komende zondag vast en zeker voor véél gezelligheid in het stadshart van Harlingen!

 

Sunday Funday 18 juni - 12-17 uur!

 

Entertainment-programma

  • 12-17 uur - De ridders van Fryslân reizen zondag 18 juni met een kampement van twee tenten, kookplaats en arena voor zwaardvechten af naar Harlingen. Ridders geven workshops en kinderen kunnen met helm op, schild en zwaard op de foto. Bij de vrouwen die handwerken kan er een armbandje, kettinkje oid gemaakt worden. De kockinne laat zien (en vertelt) wat er in de middeleeuwen gegeten werd en kan evt. ook iets laten proeven. Er zal een demonstratie kalligrafie zijn en er is een workshop letters verluchten. Kinderen kunnen zelf met (veilige) verf een middeleeuwse letter fraai versieren en mee naar huis nemen!
  • 12-17 uur - Demonstratie siersmeden door Theo Jilderts. Smeden is een ambacht waar kunst en vakmanschap samen gaan. De warme gloed van een vuur waar een witheet stuk metaal uit wordt gehaald, het geklingel van een hamer op een aambeeld. Voor de ogen van het publiek verandert het stuk ijzer tot een sierlijk voorwerp.
  • 12-17 uur - Galoppeer als een echte ruiter over de Voorstraat! Voor de liefhebbers staan ze weer te trappelen: het speelgoed dat niet alleen een knuffel is, maar ook nog eens een knuffel waar je als echte ruiter op rond kunt rijden! Als een cowboy of cowgirl kun je plaats nemen op het zadel, met een galopperende beweging zal de pony zich vooruit bewegen. Elk kind (en volwassene) zal het leuk vinden. 
  • 14-16 uur - Maak kennis met Bert van Geel en beleef de natuur zoals je nog nooit deed. Om niet te vergeten, wonderlijk, inspirerend en bovenal leuk! Bert van Geel neemt de kids mee naar de fascinerende wereld van alledaagse planten en dieren in onze directe omgeving. Juist in de stad is er ontzettend veel te zien en te ontdekken. Hij laat jong en oud beleven en ervaren hoe fantastisch de natuur dichtbij is.
  • 14-16 uur – Lekker swingen in de zon! Zondagmiddag gaan we lekker swingen in de zon met Slagwijs. Slagwijs is Stefan Woudstra slagwerkdocent en hij geeft slagwerklessen aan scholen door heel Friesland. We houden steeds een kleine workshop waarin kinderen verschillende ritmes en slagwerk instrumenten leren spelen. Van Djembe’s tot vaten en van trommels tot koebellen er is voor iedereen iets. Het word gezellig en swingend. Leuk voor kinderen van alle leeftijden en iedereen is welkom!
  • 14-17 uur – ‘Kaatje Zingt’ bij terrassen rondom Anton Wachter, duo gevormd door Karin Broekstra, zang en gitaar, en  Teatse Vogelaar gitaar en bas. Kaatje zingt en speelt liedjes van JJ Cale en Eric Clapton, van Doe Maar, Cohen, John Lennon en vele anderen.
  • 14-17 uur - Woody (Bienemann) op de Grote Bredeplaats. Al meer dan 30 jaar gaat hij onverstoorbaar door met het spelen van heldere en eerlijke muziek, die de vaste waarden van de rootsmuziek vertegenwoordigt. Simpel en doeltreffend overtuigt de routinier Woody als vertegenwoordiger van de Amerikaanse traditie van country & western, blues en rock ’n roll.
  • 14-17 uur – Harlinger duo Wiebe & Wijtze bij terras De Lachende Koe.

 

Tot ziens in Harlingen!

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Kunst & Cultuur Muziek Shoppen

Meer nieuws

Nieuwe serie Echte Misdaad: De ultieme Nederlandse true crime

14-06-2017

HARLINGEN - Onlangs zijn er 2 nieuwe door Vuyk en CO uitgebrachte boeken verschenen.

Examenkandidaten moesten even wachten vanwege redding Franse zeiler in Harlingen

14-06-2017

HARLINGEN - Tijdens het bellen van de geslaagde eindexamenkandidaten werden docent Tom van den Berg en directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen opgepiept door de kustwacht om met andere collega's van de KNRM Harlingen een zinkend Frans zeiljacht van de Pollendam te redden.

Blij verrast!

14-06-2017

HARLINGEN - Vanwege het 10 jarig bestaan hebben we na een actie op Facebook i.s.m. Faber Tassen Koffers en Accessoires 4 tassenliefhebbers blij gemaakt met een cadeaubon.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE