CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Sunday Funday: Koopzondag, markt en entertainment in Harlingen!

14-06-2017

HARLINGEN – Harlingen is komende zondag dé ideale bestemming als je wil winkelen, cultuur wil snuiven of een verfrissende duik in de zee wil nemen.

Vrij parkeren, koopzondag, een divers aanbod op de knusse markt, foodpleintje, kinderentertainment, live muziek, kermis, terrassen en natuurlijk uw aanwezigheid zorgen komende zondag vast en zeker voor véél gezelligheid in het stadshart van Harlingen!

 

Sunday Funday 18 juni - 12-17 uur!

 

Entertainment-programma

  • 12-17 uur - De ridders van Fryslân reizen zondag 18 juni met een kampement van twee tenten, kookplaats en arena voor zwaardvechten af naar Harlingen. Ridders geven workshops en kinderen kunnen met helm op, schild en zwaard op de foto. Bij de vrouwen die handwerken kan er een armbandje, kettinkje oid gemaakt worden. De kockinne laat zien (en vertelt) wat er in de middeleeuwen gegeten werd en kan evt. ook iets laten proeven. Er zal een demonstratie kalligrafie zijn en er is een workshop letters verluchten. Kinderen kunnen zelf met (veilige) verf een middeleeuwse letter fraai versieren en mee naar huis nemen!
  • 12-17 uur - Demonstratie siersmeden door Theo Jilderts. Smeden is een ambacht waar kunst en vakmanschap samen gaan. De warme gloed van een vuur waar een witheet stuk metaal uit wordt gehaald, het geklingel van een hamer op een aambeeld. Voor de ogen van het publiek verandert het stuk ijzer tot een sierlijk voorwerp.
  • 12-17 uur - Galoppeer als een echte ruiter over de Voorstraat! Voor de liefhebbers staan ze weer te trappelen: het speelgoed dat niet alleen een knuffel is, maar ook nog eens een knuffel waar je als echte ruiter op rond kunt rijden! Als een cowboy of cowgirl kun je plaats nemen op het zadel, met een galopperende beweging zal de pony zich vooruit bewegen. Elk kind (en volwassene) zal het leuk vinden. 
  • 14-16 uur - Maak kennis met Bert van Geel en beleef de natuur zoals je nog nooit deed. Om niet te vergeten, wonderlijk, inspirerend en bovenal leuk! Bert van Geel neemt de kids mee naar de fascinerende wereld van alledaagse planten en dieren in onze directe omgeving. Juist in de stad is er ontzettend veel te zien en te ontdekken. Hij laat jong en oud beleven en ervaren hoe fantastisch de natuur dichtbij is.
  • 14-16 uur – Lekker swingen in de zon! Zondagmiddag gaan we lekker swingen in de zon met Slagwijs. Slagwijs is Stefan Woudstra slagwerkdocent en hij geeft slagwerklessen aan scholen door heel Friesland. We houden steeds een kleine workshop waarin kinderen verschillende ritmes en slagwerk instrumenten leren spelen. Van Djembe’s tot vaten en van trommels tot koebellen er is voor iedereen iets. Het word gezellig en swingend. Leuk voor kinderen van alle leeftijden en iedereen is welkom!
  • 14-17 uur – ‘Kaatje Zingt’ bij terrassen rondom Anton Wachter, duo gevormd door Karin Broekstra, zang en gitaar, en  Teatse Vogelaar gitaar en bas. Kaatje zingt en speelt liedjes van JJ Cale en Eric Clapton, van Doe Maar, Cohen, John Lennon en vele anderen.
  • 14-17 uur - Woody (Bienemann) op de Grote Bredeplaats. Al meer dan 30 jaar gaat hij onverstoorbaar door met het spelen van heldere en eerlijke muziek, die de vaste waarden van de rootsmuziek vertegenwoordigt. Simpel en doeltreffend overtuigt de routinier Woody als vertegenwoordiger van de Amerikaanse traditie van country & western, blues en rock ’n roll.
  • 14-17 uur – Harlinger duo Wiebe & Wijtze bij terras De Lachende Koe.

 

Tot ziens in Harlingen!

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Kunst & Cultuur Muziek Shoppen

Meer nieuws

Nieuwe serie Echte Misdaad: De ultieme Nederlandse true crime

14-06-2017

HARLINGEN - Onlangs zijn er 2 nieuwe door Vuyk en CO uitgebrachte boeken verschenen.

Examenkandidaten moesten even wachten vanwege redding Franse zeiler in Harlingen

14-06-2017

HARLINGEN - Tijdens het bellen van de geslaagde eindexamenkandidaten werden docent Tom van den Berg en directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen opgepiept door de kustwacht om met andere collega's van de KNRM Harlingen een zinkend Frans zeiljacht van de Pollendam te redden.

Blij verrast!

14-06-2017

HARLINGEN - Vanwege het 10 jarig bestaan hebben we na een actie op Facebook i.s.m. Faber Tassen Koffers en Accessoires 4 tassenliefhebbers blij gemaakt met een cadeaubon.

Reacties

Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona