Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Sunday Funday: Koopzondag, markt en entertainment in Harlingen!

14-06-2017

HARLINGEN – Harlingen is komende zondag dé ideale bestemming als je wil winkelen, cultuur wil snuiven of een verfrissende duik in de zee wil nemen.

Vrij parkeren, koopzondag, een divers aanbod op de knusse markt, foodpleintje, kinderentertainment, live muziek, kermis, terrassen en natuurlijk uw aanwezigheid zorgen komende zondag vast en zeker voor véél gezelligheid in het stadshart van Harlingen!

 

Sunday Funday 18 juni - 12-17 uur!

 

Entertainment-programma

  • 12-17 uur - De ridders van Fryslân reizen zondag 18 juni met een kampement van twee tenten, kookplaats en arena voor zwaardvechten af naar Harlingen. Ridders geven workshops en kinderen kunnen met helm op, schild en zwaard op de foto. Bij de vrouwen die handwerken kan er een armbandje, kettinkje oid gemaakt worden. De kockinne laat zien (en vertelt) wat er in de middeleeuwen gegeten werd en kan evt. ook iets laten proeven. Er zal een demonstratie kalligrafie zijn en er is een workshop letters verluchten. Kinderen kunnen zelf met (veilige) verf een middeleeuwse letter fraai versieren en mee naar huis nemen!
  • 12-17 uur - Demonstratie siersmeden door Theo Jilderts. Smeden is een ambacht waar kunst en vakmanschap samen gaan. De warme gloed van een vuur waar een witheet stuk metaal uit wordt gehaald, het geklingel van een hamer op een aambeeld. Voor de ogen van het publiek verandert het stuk ijzer tot een sierlijk voorwerp.
  • 12-17 uur - Galoppeer als een echte ruiter over de Voorstraat! Voor de liefhebbers staan ze weer te trappelen: het speelgoed dat niet alleen een knuffel is, maar ook nog eens een knuffel waar je als echte ruiter op rond kunt rijden! Als een cowboy of cowgirl kun je plaats nemen op het zadel, met een galopperende beweging zal de pony zich vooruit bewegen. Elk kind (en volwassene) zal het leuk vinden. 
  • 14-16 uur - Maak kennis met Bert van Geel en beleef de natuur zoals je nog nooit deed. Om niet te vergeten, wonderlijk, inspirerend en bovenal leuk! Bert van Geel neemt de kids mee naar de fascinerende wereld van alledaagse planten en dieren in onze directe omgeving. Juist in de stad is er ontzettend veel te zien en te ontdekken. Hij laat jong en oud beleven en ervaren hoe fantastisch de natuur dichtbij is.
  • 14-16 uur – Lekker swingen in de zon! Zondagmiddag gaan we lekker swingen in de zon met Slagwijs. Slagwijs is Stefan Woudstra slagwerkdocent en hij geeft slagwerklessen aan scholen door heel Friesland. We houden steeds een kleine workshop waarin kinderen verschillende ritmes en slagwerk instrumenten leren spelen. Van Djembe’s tot vaten en van trommels tot koebellen er is voor iedereen iets. Het word gezellig en swingend. Leuk voor kinderen van alle leeftijden en iedereen is welkom!
  • 14-17 uur – ‘Kaatje Zingt’ bij terrassen rondom Anton Wachter, duo gevormd door Karin Broekstra, zang en gitaar, en  Teatse Vogelaar gitaar en bas. Kaatje zingt en speelt liedjes van JJ Cale en Eric Clapton, van Doe Maar, Cohen, John Lennon en vele anderen.
  • 14-17 uur - Woody (Bienemann) op de Grote Bredeplaats. Al meer dan 30 jaar gaat hij onverstoorbaar door met het spelen van heldere en eerlijke muziek, die de vaste waarden van de rootsmuziek vertegenwoordigt. Simpel en doeltreffend overtuigt de routinier Woody als vertegenwoordiger van de Amerikaanse traditie van country & western, blues en rock ’n roll.
  • 14-17 uur – Harlinger duo Wiebe & Wijtze bij terras De Lachende Koe.

 

Tot ziens in Harlingen!

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Kunst & Cultuur Muziek Shoppen

Meer nieuws

Nieuwe serie Echte Misdaad: De ultieme Nederlandse true crime

14-06-2017

HARLINGEN - Onlangs zijn er 2 nieuwe door Vuyk en CO uitgebrachte boeken verschenen.

Examenkandidaten moesten even wachten vanwege redding Franse zeiler in Harlingen

14-06-2017

HARLINGEN - Tijdens het bellen van de geslaagde eindexamenkandidaten werden docent Tom van den Berg en directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen opgepiept door de kustwacht om met andere collega's van de KNRM Harlingen een zinkend Frans zeiljacht van de Pollendam te redden.

Blij verrast!

14-06-2017

HARLINGEN - Vanwege het 10 jarig bestaan hebben we na een actie op Facebook i.s.m. Faber Tassen Koffers en Accessoires 4 tassenliefhebbers blij gemaakt met een cadeaubon.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad