Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Succesvolle uitgifte JR Shipping Opportunity Obligaties

19-07-2017

HARLINGEN - Succesvolle uitgifte JR Shipping Opportunity Obligaties opent weg naar de aankoop van een containerfeeder- of multipurpose schip.

Met de succesvolle uitgifte van JR Shipping Opportunity Obligaties heeft rederijgroep JR Shipping de weg geëffend naar de aankoop van een bestaand containerfeeder of multipurpose schip. Op dit moment komen meerdere schepen hiervoor in aanmerking.

 

Trots op vertrouwen

De inschrijftermijn voor de obligaties sloot op vrijdag 14 juli 2017. De rederij mocht vaststellen dat investeerders via deze emissie ruim € 2.475.000,- bijeen hebben gebracht. JR Shipping is trots op het vertrouwen dat hieruit spreekt. Alle beschikbare JR Shipping Opportunity Obligaties zijn geplaatst.

 

Het bijeengebrachte kapitaal is bedoeld om het aan te kopen schip voor 50% met vreemd vermogen te financieren. De obligatiehouders nemen als het ware de plaats van de bank in. Zij genieten een vaste rente van 5% op hun investering bij de unieke zekerheid van eerste hypotheekrecht. JR Shipping zelf financiert de overige 50% aan eigen vermogen. In latere instantie kunnen investeerders ook in dit eigen vermogen participeren.

 

Grootste deel obligaties in korte tijd geplaatst

Om een opportunity investment mogelijk te maken, heeft de rederijgroep 99 obligaties van € 25.000,- aangeboden aan de bestaande kring van ruim 3.500 investeerders die de rederij door de jaren heen aan zich heeft weten te binden. Met de emissie is eind mei 2017 gestart.

 

JR Shipping heeft het moment van uitgifte zorgvuldig gekozen. Het klimaat voor een opportunity investment binnen de markt voor containerfeeder- en multipurpose schepen, is optimaal. De scheepvaartmarkten koersen af op structureel herstel en alles wijst erop dat de bodem onder het prijsniveau van tweedehands schepen die in de nasleep van de crisis worden aangeboden, is bereikt. De rederij stelt hoge criteria aan een aan te kopen schip, maar verwacht nog dit jaar een optie aan de houders van JR Shipping Opportunity Obligaties voor te kunnen leggen.

 

Bedrijfsleven

Meer nieuws

Oproep ondertekening petitie lokale omroep

19-07-2017

HARLINGEN - Zoals iedereen weet, zijn wij al een flinke tijd aan het werk om bij de landelijke politiek het belang van de lokale journalistiek en in het bijzonder de rol van de lokale publieke omroepen onder de aandacht te brengen.

Rode Kruis vrijwilligers hijsen vlag op Ate Zijlstraplein voor Stadhuis

19-07-2017

HARLINGEN - Exact 150 jaar geleden is het Rode Kruis Nederland opgericht.

Fryslân zoekt een Dichter van Fryslân

19-07-2017

FRYSLÂN - De dichter wordt gevraagd om in dichtvorm te reageren op wat er vandaag de dag in Fryslân speelt.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt