Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Stralende Familiedagen bij Zeerobben

12-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben beleefde afgelopen weekend wederom twee stralende familiedagen op het gezellige Oostersportpark.

Stralende Familiedagen bij Zeerobben Winnaar van de Bode Trofee werd dit jaar het team van Nederland o.l.v. Roel van Lier met: Justin Jilderts, Lars Petersen, Hidde Leguijt, Casper Hanekamp, Ramiro v. Hoolwerff, Thomas Lolkema, Thygo Wienbelt, Wiard Sibma en Alysha v.d. Krol. Foto Frans Bode.

Na de spectaculaire opening van de “Froonacker Arena” (Klik hier)  op de vrijdagmiddag was het aansluitend tijd voor het spelcircuit voor de jeugd en het kaatsen. De commissie Familiedagen onder leiding van de bestuursleden Gerrit Bos en Roland Zijlstra had een mooi spelcircuit neergezet, met doelschieten, mega Darts, een heuse stormbaan, springkussen, enz., enz. De jeugd vermaakte zich prima onder de gelukkig goede weersomstandigheden. Hartverwarmend was hier ook de inzet van de vele vrijwilligers die de diverse spelletjes voor de jeugd begeleidden. Ook bij hen straalde het plezier er vanaf. Een sfeertje zoals dat bedoeld is voor een familieweekend.

’s Avonds was het de beurt aan de oudere jeugd en senioren bij het kaatsen. Organisator Sybold de Boer mocht trots zijn op de fraaie lijst van maar liefst 16 parturen. Zij kaatsten 3 omlopen op het hoofdveld. Onder hen ook hoofdklasse kaatser Dylan Drent, maar die schikte zich heel sportief in een bijrol als kaatser, waardoor iedereen tot zijn recht kon komen. En dat deden ze met verve. Er werd gekaatst, gesjanterd, gelachen, gedoken en gevallen. Maar geen enkele wanklank, hoe mooi kan het dan zijn. Nadat de stofwolken waren opgetrokken kon wedstrijdleider Klaas Abma de balans opmaken en werden de prijzen uitgereikt aan de volgende parturen:

2e prijs: Erik de Boer, Richard de Bruin en Arjen Veenstra.
1e prijs: Stephanie de Vries, Wesley Schaap en Laurens Bergsma

Tijdens de middagactiviteiten werd de muziek verzorgd door DJ WIM en ’s avonds was er live muziek van Wietse Hempenius. Het bleef nog lang gezellig op de Robbenplaat.

 

De volgende dag was het weer vroeg op want om 09.00 uur stond het Bode-toernooi op het programma. Het toernooi dat sinds 1980 wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan oud (jeugd)voorzitter Ide Bode. In 2005 kreeg het toernooi een nieuwe opzet en werd het een toernooi voor de eigen steeds maar groeiende jeugdafdeling. Toen kon organisator Frans Lindenhovius het toernooi nog op 2 velden afwerken. Inmiddels zijn er 27 teams die hun wedstrijden op 4 velden spelen. De jeugdafdeling heeft de wind in de zeilen en dat is dus duidelijk te merken. Onder werkelijk ideale weersomstandigheden kon het gehele toernooi zonder ook maar een wanklank afgewerkt worden.

 

De uitslag:

JO09 en Waddenrobkes:

 1. Nederland
 2. Denemarken

JO11:

 1. Sloten
 2. Sneek

JO13:

 1. Barcelona
 2. Real Madrid

 

Winnaar Bode-Trofee: Nederland

Aansluitend vond de finale van de strijd om de Tinus Booij Penalty Bokaal plaats. Maar liefst 37 finalisten dit keer. Zij mochten allemaal drie penalty’s nemen op de talentvolle keepers Leon Odinga en Sietse Vissers die er heel wat om de oren kregen maar ook veel stopten. Uiteindelijk mocht Leon Bambach de fel begeerde bokaal in ontvangst nemen uit handen van Gre Booij.

 

Uitslag finale:

 • JO09 en Waddenrobkes: Raymon Postma
 • JO11: Stijn v.d. Vlugt
 • JO13: Noah v.d. Wey
 • JO15: Jorn Doeksen
 • JO17 en JO19: Leon Bambach
 • MO: Maria Brouwer
 • Winnaar Tinus Booij Penalty Bokaal: Leon Bambach

 

De prijzen van de penalty-bokaal waren nog niet uitgereikt of de teams voor het familievoetbal stonden alweer te popelen om te beginnen. Ook dit keer weer een grote deelname van maar liefst 35 teams. Velen hadden zich prachtig uitgedost  waar het met name bij de recreanten om het plezier en de lol ging. Ondertussen was op het terras de barbecue al aan en zat de stemming er meteen al goed. De feestvreugde nam alleen maar toe toen Sipke de Boer begon te spelen. De alleskunner kreeg al snel het hele terras mee en dat zorgde voor 1 groot feest. Toen Sipke stopte was het de beurt aan Op sien plaats om het feest waardig af te sluiten. En dat gebeurde dan ook. De Robbenplaat stond nog lang op haar grondvesten te trillen maar overleefde ook deze fantastische familiedagen weer. Op naar de familiedagen van 2018 maar eerst vakantie. Alhoewel, voor woensdag staat het volgende evenement alweer op het programma. Het kleutervoetbal voor de basisscholen van Harlingen.

 

 • Tekst bij foto 1: De prijswinnaars bij het kaatsen op vrijdagavond: v.l.n.r. Wesley Schaap, Stephanie de Vries en Laurens Bergsma. Foto: Frans Bode.
 • Tekst bij foto 2: Winnaar van de Bode Trofee werd dit jaar het team van Nederland o.l.v. Roel van Lier met: Justin Jilderts, Lars Petersen, Hidde Leguijt, Casper Hanekamp, Ramiro v. Hoolwerff, Thomas Lolkema, Thygo Wienbelt, Wiard Sibma en Alysha v.d. Krol. Foto Frans Bode.
 • Tekst bij foto 3: Winnaars bij de Tinus Booij Penalty Bokaal: v.l.n.r. Sietse Vissers (keeper) ,  Maria Brouwer, Jorn Doeksen, Leon Bambach (winnaar Bokaal), Gre Booij, Daniel Bleeker  en Leon Odinga (keeper). Zittend v.l.n.r. Noah v.d. Weij, Raymon Postma en Stijn v.d. Vlugt. Foto: Frans Bode.
 • Tekst bij foto 4: Ook dit jaar weer prachtig uitgedoste teams bij het familievoetbal waaraan maar liefst 35 teams meededen. Foto: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

HMHC nieuws 11-06-2017

12-06-2017

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

WestCord vacatures - Kom jij ons team versterken?

12-06-2017

HARLINGEN - WestCord Hotels is altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die een (bij)baan zoeken in de horeca.

Busreis SWSH 2017

12-06-2017

HARLINGEN - Stichting Welzijn Senioren Harlingen organiseert op woensdag 16 augustus a.s. een busreis door Zuid-Oost Friesland.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona