Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stralende Familiedagen bij Zeerobben

12-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben beleefde afgelopen weekend wederom twee stralende familiedagen op het gezellige Oostersportpark.

Stralende Familiedagen bij Zeerobben Winnaar van de Bode Trofee werd dit jaar het team van Nederland o.l.v. Roel van Lier met: Justin Jilderts, Lars Petersen, Hidde Leguijt, Casper Hanekamp, Ramiro v. Hoolwerff, Thomas Lolkema, Thygo Wienbelt, Wiard Sibma en Alysha v.d. Krol. Foto Frans Bode.

Na de spectaculaire opening van de “Froonacker Arena” (Klik hier)  op de vrijdagmiddag was het aansluitend tijd voor het spelcircuit voor de jeugd en het kaatsen. De commissie Familiedagen onder leiding van de bestuursleden Gerrit Bos en Roland Zijlstra had een mooi spelcircuit neergezet, met doelschieten, mega Darts, een heuse stormbaan, springkussen, enz., enz. De jeugd vermaakte zich prima onder de gelukkig goede weersomstandigheden. Hartverwarmend was hier ook de inzet van de vele vrijwilligers die de diverse spelletjes voor de jeugd begeleidden. Ook bij hen straalde het plezier er vanaf. Een sfeertje zoals dat bedoeld is voor een familieweekend.

’s Avonds was het de beurt aan de oudere jeugd en senioren bij het kaatsen. Organisator Sybold de Boer mocht trots zijn op de fraaie lijst van maar liefst 16 parturen. Zij kaatsten 3 omlopen op het hoofdveld. Onder hen ook hoofdklasse kaatser Dylan Drent, maar die schikte zich heel sportief in een bijrol als kaatser, waardoor iedereen tot zijn recht kon komen. En dat deden ze met verve. Er werd gekaatst, gesjanterd, gelachen, gedoken en gevallen. Maar geen enkele wanklank, hoe mooi kan het dan zijn. Nadat de stofwolken waren opgetrokken kon wedstrijdleider Klaas Abma de balans opmaken en werden de prijzen uitgereikt aan de volgende parturen:

2e prijs: Erik de Boer, Richard de Bruin en Arjen Veenstra.
1e prijs: Stephanie de Vries, Wesley Schaap en Laurens Bergsma

Tijdens de middagactiviteiten werd de muziek verzorgd door DJ WIM en ’s avonds was er live muziek van Wietse Hempenius. Het bleef nog lang gezellig op de Robbenplaat.

 

De volgende dag was het weer vroeg op want om 09.00 uur stond het Bode-toernooi op het programma. Het toernooi dat sinds 1980 wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan oud (jeugd)voorzitter Ide Bode. In 2005 kreeg het toernooi een nieuwe opzet en werd het een toernooi voor de eigen steeds maar groeiende jeugdafdeling. Toen kon organisator Frans Lindenhovius het toernooi nog op 2 velden afwerken. Inmiddels zijn er 27 teams die hun wedstrijden op 4 velden spelen. De jeugdafdeling heeft de wind in de zeilen en dat is dus duidelijk te merken. Onder werkelijk ideale weersomstandigheden kon het gehele toernooi zonder ook maar een wanklank afgewerkt worden.

 

De uitslag:

JO09 en Waddenrobkes:

 1. Nederland
 2. Denemarken

JO11:

 1. Sloten
 2. Sneek

JO13:

 1. Barcelona
 2. Real Madrid

 

Winnaar Bode-Trofee: Nederland

Aansluitend vond de finale van de strijd om de Tinus Booij Penalty Bokaal plaats. Maar liefst 37 finalisten dit keer. Zij mochten allemaal drie penalty’s nemen op de talentvolle keepers Leon Odinga en Sietse Vissers die er heel wat om de oren kregen maar ook veel stopten. Uiteindelijk mocht Leon Bambach de fel begeerde bokaal in ontvangst nemen uit handen van Gre Booij.

 

Uitslag finale:

 • JO09 en Waddenrobkes: Raymon Postma
 • JO11: Stijn v.d. Vlugt
 • JO13: Noah v.d. Wey
 • JO15: Jorn Doeksen
 • JO17 en JO19: Leon Bambach
 • MO: Maria Brouwer
 • Winnaar Tinus Booij Penalty Bokaal: Leon Bambach

 

De prijzen van de penalty-bokaal waren nog niet uitgereikt of de teams voor het familievoetbal stonden alweer te popelen om te beginnen. Ook dit keer weer een grote deelname van maar liefst 35 teams. Velen hadden zich prachtig uitgedost  waar het met name bij de recreanten om het plezier en de lol ging. Ondertussen was op het terras de barbecue al aan en zat de stemming er meteen al goed. De feestvreugde nam alleen maar toe toen Sipke de Boer begon te spelen. De alleskunner kreeg al snel het hele terras mee en dat zorgde voor 1 groot feest. Toen Sipke stopte was het de beurt aan Op sien plaats om het feest waardig af te sluiten. En dat gebeurde dan ook. De Robbenplaat stond nog lang op haar grondvesten te trillen maar overleefde ook deze fantastische familiedagen weer. Op naar de familiedagen van 2018 maar eerst vakantie. Alhoewel, voor woensdag staat het volgende evenement alweer op het programma. Het kleutervoetbal voor de basisscholen van Harlingen.

 

 • Tekst bij foto 1: De prijswinnaars bij het kaatsen op vrijdagavond: v.l.n.r. Wesley Schaap, Stephanie de Vries en Laurens Bergsma. Foto: Frans Bode.
 • Tekst bij foto 2: Winnaar van de Bode Trofee werd dit jaar het team van Nederland o.l.v. Roel van Lier met: Justin Jilderts, Lars Petersen, Hidde Leguijt, Casper Hanekamp, Ramiro v. Hoolwerff, Thomas Lolkema, Thygo Wienbelt, Wiard Sibma en Alysha v.d. Krol. Foto Frans Bode.
 • Tekst bij foto 3: Winnaars bij de Tinus Booij Penalty Bokaal: v.l.n.r. Sietse Vissers (keeper) ,  Maria Brouwer, Jorn Doeksen, Leon Bambach (winnaar Bokaal), Gre Booij, Daniel Bleeker  en Leon Odinga (keeper). Zittend v.l.n.r. Noah v.d. Weij, Raymon Postma en Stijn v.d. Vlugt. Foto: Frans Bode.
 • Tekst bij foto 4: Ook dit jaar weer prachtig uitgedoste teams bij het familievoetbal waaraan maar liefst 35 teams meededen. Foto: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

HMHC nieuws 11-06-2017

12-06-2017

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

WestCord vacatures - Kom jij ons team versterken?

12-06-2017

HARLINGEN - WestCord Hotels is altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die een (bij)baan zoeken in de horeca.

Busreis SWSH 2017

12-06-2017

HARLINGEN - Stichting Welzijn Senioren Harlingen organiseert op woensdag 16 augustus a.s. een busreis door Zuid-Oost Friesland.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats