Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Straatfestival Harlingen gaat door!

12-05-2017

HARLINGEN - Waar het in de afgelopen jaren tot kort voor het Straatfestival Harlingen nog onduidelijk was of het Straatfestival daadwerkelijk door zou gaan, heeft het bestuur van Stichting Straatfestival Harlingen dit jaar nu reeds de seinen op groen gezet.

Het festival gaat dus door dit jaar! Tijdens de Harlinger Feestweek zal op zaterdag 17 juni 2017 de 27e editie plaatsvinden.

 

Direct na afloop van de editie 2016 van het Straatfestival is er een vrijwel compleet nieuw bestuur aangetreden. Er is hard gewerkt om een goede structuur neer te zetten zodat het festival op een verantwoorde manier kan worden georganiseerd. Zaterdag 17 juni 2017 wordt de binnenstad van Harlingen een groot festivalterrein. Muzikale optredens zoals zang en dans worden afgewisseld met theatrale acts welke kenmerkend zijn voor een Straatfestival.

 

‘Dit jaar wordt nadrukkelijk de jeugd niet vergeten. Waar het muzikale aanbod voor de jongeren in de afgelopen jaren tijdens het Straatfestival toch wel te wensen overliet, wordt dat dit jaar goedgemaakt’, aldus de nieuwe voorzitter Marlijn Bom. ‘Dat betekent overigens niet dat dit ten koste gaat van het aanbod voor de andere doelgroepen. De opzet van het Straatfestival zal daardoor dit jaar wat anders zijn dan afgelopen jaren. De exacte invulling zullen wij later bekend maken, evenals het complete programma. Vanzelfsprekend wordt de jongste jeugd ook dit jaar niet vergeten; tijdens het kinderfestival Tussen Kunst en Kids staan zij volop in de schijnwerpers.’

 

‘Financieel gesproken zijn wij er echter nog niet’, aldus penningmeester Menno Koornstra. ‘Wij hebben dit jaar voor een meer gedegen financiële aanpak gekozen. Natuurlijk hebben wij zoals ieder jaar een begroting als uitgangspunt, maar dit jaar hebben wij hier een gelaagdheid in aangebracht. Hierdoor is het voor ons mogelijk om reeds nu te kunnen aangeven dat het festival door kan gaan. Met de financiële middelen die wij dit jaar tot nu toe hebben weten te realiseren, kunnen wij een Straatfestival neerzetten waar wij als bestuur achter kunnen staan. Wij hebben echter nog een lange lijst met artiesten die wij graag willen laten optreden tijdens het Straatfestival en die ook daadwerkelijk iets toevoegen aan het festival. Ons budget is hier op dit moment helaas nog niet toereikend voor. Wij hopen dat we de komende weken ons budget nog weten te verhogen zodat wij onze line-up kunnen uitbreiden,’ vertelt de penningmeester.

 

‘Afgelopen jaar was het prachtig weer tijdens het Straatfestival. In de binnenstad was het druk met mensen, de winkels hadden goede klandizie, de terrassen zaten vol en de zon scheen volop. Wij hopen dat dit jaar wederom te zien; aan het Straatfestival zal het in ieder geval niet liggen. Tijdens de Harlinger Feestweek welke op maandag 12 juni start is er overigens de hele week veel te beleven. Naast o.a. de kermis, het Lanenkaatsen en het Parkontbijt vinden dit jaar ook de kunstevenementen ‘Kunst Achter de Ramen’ en ‘KEIK Harlingen’ plaats tijdens de Harlinger Feestweek. Het belooft een week vol cultuur te worden, een week van feest!, besluit de voorzitter.

 

Evenement Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Voorverkoop Dokfestival met Jan Smit en Douwe Bob start zaterdag 13 mei

12-05-2017

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 13 mei begint de online voorverkoop.

LTO Noord tevreden over metingen energiecentrale Harlingen

12-05-2017

HARLINGEN - De Reststoffenenergiecentrale (REC) van Omrin in Harlingen heeft geen schadelijke effecten op gewassen in de buurt.

Centrum voor traditionele jazz in Harlingen

12-05-2017

HARLINGEN - “FRIEJAM” (Friese vereniging van jazzmuzikanten) organiseert in Leeuwarden al enkele jaren concerten, workshops en jamsessies, met name gericht op de moderne jazz.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear