Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Straatfestival Harlingen gaat door!

12-05-2017

HARLINGEN - Waar het in de afgelopen jaren tot kort voor het Straatfestival Harlingen nog onduidelijk was of het Straatfestival daadwerkelijk door zou gaan, heeft het bestuur van Stichting Straatfestival Harlingen dit jaar nu reeds de seinen op groen gezet.

Het festival gaat dus door dit jaar! Tijdens de Harlinger Feestweek zal op zaterdag 17 juni 2017 de 27e editie plaatsvinden.

 

Direct na afloop van de editie 2016 van het Straatfestival is er een vrijwel compleet nieuw bestuur aangetreden. Er is hard gewerkt om een goede structuur neer te zetten zodat het festival op een verantwoorde manier kan worden georganiseerd. Zaterdag 17 juni 2017 wordt de binnenstad van Harlingen een groot festivalterrein. Muzikale optredens zoals zang en dans worden afgewisseld met theatrale acts welke kenmerkend zijn voor een Straatfestival.

 

‘Dit jaar wordt nadrukkelijk de jeugd niet vergeten. Waar het muzikale aanbod voor de jongeren in de afgelopen jaren tijdens het Straatfestival toch wel te wensen overliet, wordt dat dit jaar goedgemaakt’, aldus de nieuwe voorzitter Marlijn Bom. ‘Dat betekent overigens niet dat dit ten koste gaat van het aanbod voor de andere doelgroepen. De opzet van het Straatfestival zal daardoor dit jaar wat anders zijn dan afgelopen jaren. De exacte invulling zullen wij later bekend maken, evenals het complete programma. Vanzelfsprekend wordt de jongste jeugd ook dit jaar niet vergeten; tijdens het kinderfestival Tussen Kunst en Kids staan zij volop in de schijnwerpers.’

 

‘Financieel gesproken zijn wij er echter nog niet’, aldus penningmeester Menno Koornstra. ‘Wij hebben dit jaar voor een meer gedegen financiële aanpak gekozen. Natuurlijk hebben wij zoals ieder jaar een begroting als uitgangspunt, maar dit jaar hebben wij hier een gelaagdheid in aangebracht. Hierdoor is het voor ons mogelijk om reeds nu te kunnen aangeven dat het festival door kan gaan. Met de financiële middelen die wij dit jaar tot nu toe hebben weten te realiseren, kunnen wij een Straatfestival neerzetten waar wij als bestuur achter kunnen staan. Wij hebben echter nog een lange lijst met artiesten die wij graag willen laten optreden tijdens het Straatfestival en die ook daadwerkelijk iets toevoegen aan het festival. Ons budget is hier op dit moment helaas nog niet toereikend voor. Wij hopen dat we de komende weken ons budget nog weten te verhogen zodat wij onze line-up kunnen uitbreiden,’ vertelt de penningmeester.

 

‘Afgelopen jaar was het prachtig weer tijdens het Straatfestival. In de binnenstad was het druk met mensen, de winkels hadden goede klandizie, de terrassen zaten vol en de zon scheen volop. Wij hopen dat dit jaar wederom te zien; aan het Straatfestival zal het in ieder geval niet liggen. Tijdens de Harlinger Feestweek welke op maandag 12 juni start is er overigens de hele week veel te beleven. Naast o.a. de kermis, het Lanenkaatsen en het Parkontbijt vinden dit jaar ook de kunstevenementen ‘Kunst Achter de Ramen’ en ‘KEIK Harlingen’ plaats tijdens de Harlinger Feestweek. Het belooft een week vol cultuur te worden, een week van feest!, besluit de voorzitter.

 

Evenement Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Voorverkoop Dokfestival met Jan Smit en Douwe Bob start zaterdag 13 mei

12-05-2017

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 13 mei begint de online voorverkoop.

LTO Noord tevreden over metingen energiecentrale Harlingen

12-05-2017

HARLINGEN - De Reststoffenenergiecentrale (REC) van Omrin in Harlingen heeft geen schadelijke effecten op gewassen in de buurt.

Centrum voor traditionele jazz in Harlingen

12-05-2017

HARLINGEN - “FRIEJAM” (Friese vereniging van jazzmuzikanten) organiseert in Leeuwarden al enkele jaren concerten, workshops en jamsessies, met name gericht op de moderne jazz.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie