CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand september 2017

01-09-2017

HARLINGEN - Joanne Zegers kiest een foto van Marja Driessens-Diessel, getiteld “Zomers eten”, als kunstwerk van de maand september 2017.

Joanna Zegers over haar keuze:

“Oké, dit lijkt een foto. Is fotografie kunst dan? Een foto is snel genomen en bevat veel toeval. Is het dan nog wel kunst?Kan een schilderij ook niet snel zijn gemaakt en veel toeval bevatten? Ja, zeker wel! Dus ik neem maar gewoon aan dat het kunst is en dat die vraag verder niet zo interessant is.Misschien is het interessanter om vast te stellen wat ik zie en ik zie veel ondanks de eenvoud van het beeld! 

Ik zie veel kleur, maar alles in één variatie: geel, bruin, zwart en alles daar tussenin. En ja, een beetje grijs en wit. Wat doet al dat geel met mij? Ik krijg een gevoel alsof de zon alles heeft opgewarmd en nu ondergaat. Dat ondergaan zie ik aan de lage schaduw onderaan de afbeelding en de rode kleuren verstopt in de rand van de schaduwen. Dat het schaduwen lijken komt doordat ze vaag zijn (op lijken te lossen aan de grens). Het wijst naar een moment van de dag dat het gouden uur wordt genoemd, althans dat denk ik! 

 

En wat zijn dat voor vormen? Het lijken schaduwen van mensen, of is het er één? Als ik langer kijk denk ik dat het één figuur is kijkend op een menukaart, maar het kijken op de kaart voelt voor mij als een bijzaak: de figuur is alleen op zoek in die alles omvattende gloed van het licht. Niets is helemaal te zien: de vormen niet, de zogenaamde menukaarten niet, en die ‘rare' lijnen op links niet. Het enige dat houvast biedt in de compositie is de kleur en het lijnenspel. Alles heeft een bepaalde strakheid behalve de menselijke figuur. En die figuur is samen met de donkere balk tussen de rechthoeken rechts het donkerste in het beeld. Zijn die vormen verbonden? Wat is nu voor en achter? Is het niet gewoon stiekem een landschap met lage horizon, maar de verticale lijnen weerspreken dat beeld en geeft meer het effect van een muur. Zo kan ik nog wel even doorgaan, want ik krijg zoveel gedachten (en ook de verhalen beginnen te komen…waar zoekt de figuur dan naar?...) als ik langer naar dit beeld kijk! Dat is voor mij nu kunst….”

 

Marja Driessens-Diessel uit Pingjum (www.ddfoto.nl) heeft haar eigen (foto)grafische stijl ontwikkeld. Ze ging ondermeer in de leer bij  fotografen als Valda Bailey, Doug Chinnery en Diana Bokje. Van lijnen en vlakken van moderne architectuur werden de beelden steeds abstracter en gelaagder. Schimmen, schaduw- en spiegelbeelden spelen een belangrijke rol in haar werk. Sinds een paar jaar waagt zij zich ook aan het maken van ‘eigen werelden' door middel van Intentional Camera Movement, double exposure en Photoshop. Zij heeft diverse prijzen voor haar werk gekregen, waaronder de gouden medaille van de FIAP World Cup en de Woerdense fotografenprijs. In juni won zij de KEIK 2017 Camera Award; volgens het juryrapport ‘vertoont het werk een zachtheid die je gewoonlijk met een schilderij associeert’.

 

Geïnteresseerd in het werk van Marja Driessens-Diessel? Haar werk en dat van een dertigtal andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt voor een persoonlijk advies terecht bij de vestiging van de Kunstuitleen op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

 

 

 

 

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Harlingen bekert tegen Akkrum

01-09-2017

HARLINGEN - Dit weekend staat de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma.

Pimp je badmuts tijdens Bonte Markt Visserijdagen

01-09-2017

HARLINGEN - Pimp je badmuts bij de kraam van Het Derde Haad tijdens Bonte Markt Visserijdagen.

Mooie afsluiting IFKS voor Skûtsje De Eenvoud

01-09-2017

HARLINGEN - Na een prachtige wedstrijd op het Tjeukemeer, maken wij ons vol vertrouwen op voor de wedstrijden in de baai van Lemmer.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg